Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče je organiziralo Regijsko prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za Severo-vzhodno regijo.

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče je v soboto organiziralo Regijsko prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za Severo-vzhodno regijo. Na tekmovanje se je prijavilo rekordnih 239 pomurskih strelk in strelcev, ki so prvič v zgodovini na regijskem prvenstvu tekmovali na 32 elektronskih tarč SIUS v telovadnici OŠ Turnišče. 

Za enega izmed vrhuncev Regijskega prvenstva je poskrbela članica SD Koloman Flisar Tišina Saša Marija Ratnik, ki je postala regijska prvakinja z zračno puško z vrhunskim rezultatom 416,7 krogov. Pri članih je slavil domačin Robi Markoja, ki je nastreljal 614,6 krogov. Regijski prvaki ekipno so pri članih postali strelci SD Štefan Kovač Turnišče, pri članicah pa strelke SD Kovinar Ormož. Z zračno pištolo je pri članih zmagal reprezentant Kevin Venta iz SD Kovinar Ormož, ki je zmagal tudi v ekipni razvrstitvi. Med članicami z zračno pištolo je zmagala Ormožanka Petra Vernik.

Med mladinci z zračno puško je bil s 613,5 krogi najboljši mladinski reprezentant Žan Kelenc in Črenšovcev, kjer pa se lahko pohvalijo tudi z najboljšo mladinsko ekipo v regiji. Med mladinkami s puško je zmagala Ljutomerčanka Nuša Špindler. Pri kadetih s puško je med posamezniki zmagal Matic Slavinec (SD Kovinar Ormož), med ekipami je zmagala domača ekipa SD Štefan Kovač Turnišče, med kadetinjami in kadeti s puško sta bila najboljša Antonija Kosi iz Ljutomera, in Žan Habjanič iz Miklavža pri Ormožu.

V pionirski konkurenci je bil najbolj natančen Tin Budja iz Ljutomera, med pionirkami posamezno pa Nika Bukovec iz Črenšovcev, ki je slavila tudi s svojo ekipo. Pri mlajših pionirih sta zmagala Blaž Kotnik iz Murske Sobote in Miša Mrazovič iz Črenšovec, v ekipni konkurenci pa so bili najboljši Gančani. V konkurenci cicibanov sta bila najbolj natančna Jan Tivadar iz Črenšovec in Nina Zver iz Lendave, ekipno pa so zmagali Črenšovci.

Na regijskem prvenstvu so se pomerili tudi člani s serijsko zračno puško, kjer sta med posamezniki zmagala Stiven Vočanec (SD Kovinar Ormož) in Vesna Mele (SD TSO Ormož), v ekipni konkurenci pa so zmagali člani SD Mehomar Bakovci.

Foto: Dominik Vnuk

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice