Za nami je jesenski del prvenstva v PLTS, ki ga je Mura končala na tretjem mestu. Preverili smo, kaj pravijo številke po prvem delu sezone.

Črno-beli so na najboljši možen način končali jesenski del prvenstva, ko so v Celju s 3 : 1 premagali aktualne državne prvake, ob tem pa je dalj časa trajajoči strelski post prekinili tudi lani najboljši strelec Mure Amadej Maroša.

Muraši so v prvih devetnajstih tekmah letošnjega prvenstva ob devetih zmagah, šestih remijih in štiri porazih zbrali 33 točk. Črno-beli so nekaj časa, predvsem po odličnem začetku prvenstva vztrajali na prvem mestu, ki pa so ga nato morali prepustiti Mariboru. Matko Obradović je prvič letos klonili šele v petem krogu, ko je Mura v gosteh ugnala Koper s 3 : 1.

Letos osvojili točko več

Če primerjamo letošnji jesenski del, torej prvih devetnajst tekem v primerjavi z lanskim letom, ugotovimo, da so varovanci Anteja Šimundže letos v tem obdobju osvojili eno točko več. Mura je lani namreč v devetnajstih krogih zbrala po osem zmag in remijev, ob tem pa doživela tri poraze.

Je pa gol razlika v obeh sezonah dokaj različna. Mura je bila lansko leto uspešnejša v napadu, a slabša v obrambi, saj je v tem obdobju zabila 31 golov, prejela jih je 23. V letošnji sezoni se črno-beli do zdaj lahko pohvalijo z najboljšo obrambo, saj so prejeli vsega trinajst zadetkov, ob tem pa so mrežo nasprotnika zatresli 24-krat, torej sedemkrat manj kot lani.

Lani deset, letos osem strelcev

Temu primerna je tudi lista strelcev po prvem delu prvenstva. Prvo mesto si s petimi zadetki delita Luka Bobičanec in Nino Kouter, štirikrat je zadel Andrija Filipović, tri zadetke je dosegel Amadej Maroša, po dva sta dodala Kai Cipot in Kevin Žižek, po enega pa Alen Kozar in Jan Gorenc. En zadetek so si nasprotniki črno-belih zabili sami.

V lanski sezoni, ko je Mura po devetnajstih krogih zabila 31 zadetkov, je bil najboljši strelec Amadej Maroša, ki je dosegel devet zadetkov, Luka Bobičanec jih je imel na svojem kontu osem, Luka Šušnjara je zadel petkrat. Dva zadetka je dosegel Fejsal Mulić, po enega pa so dodali Andrija Bubnjar, Žan Karničnik, Klemen Šturm, Marink Karamarko, Nino Kouter in Matic Maruško. En zadetek so si nasprotniki črno-belih zabili sami.

Po jesenskem delu prvenstva je prvi strelec prvenstva sicer napadalec Kopra Nardin Mulahusejnović z devetimi zadetki, sledijo pa Dario Kolobarić, Andres Vombergar in Đorđe Ivanović iz Olimpije z devetimi zadetki.

Kous najboljši asistent, Karničnik odigral vse minute

Žiga Kous je medtem najboljši asistent v vrstah Mure, saj je štirikrat podal za zadetek črno-belih, tri asistence je dodal Nino Kouter, dve Tomi Horvat, po eno asistenco pa so prispevali Klemen Šturm, Jan Gorenc, Alen Kozar, Luka Bobičanec, Amadej Maroša, Kevin Žižek in Andrija Filipović.

Med asistenti je v PLTS trenutno najboljši Dare Vršič iz Kopra s šestimi asistencami, sledi Jan Repas iz Maribora s petimi, poleg Žige Kousa pa sta štiri asistence prispevala še Mihail Caimacov iz Olimpije in Mustafa Nukić iz Brava. 

Najbolj konstanten in nepogrešljiv člen čete Anteja Šimundže v letošnji sezoni je Žan Karničnik, ki je vse tekme odigral od prve do zadnje minute (1710). Sledijo mu Nino Kouter (1626), Tomi Horvat (1445) in Luka Bobičanec (1417). 

Trije debitanti

Šimundža je letos priložnost ponudil tudi nekaterim debitantom, ki so prvič branili barve Mure med slovensko elito. To so Luka Marič, Vito Štrakl in Filip Kosi. Marič je ob tem zbral 449 minut, Štrakl 182 minut, Kosi pa 37 minut.

Tagi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Slaba, slabša najslabša - to je Mura.

Starejše novice