Močno neurje v Kidričevem je v zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije pokvarilo debi Staše Špur, ki je kot prva predstavnica nežnejšega spola v vlogi stranske sodnice delila pravico med slovensko nogometno elito.

Špurova je aktivna sodnica že od leta 2010, leta 2015 je debitirala v tretji slovenski ligi, leto kasneje pa je pridobila naziv Fifa pomočnice sodnice. Odtlej je sodila tudi v drugi slovenski ligi, zdaj pa je doživela debi tudi v PLTS.

Toda njen debi je trajal le šestnajst minut. Glavni sodnik Bojan Mertik je namreč srečanje med Aluminijem in Koprom zaradi hudega neurja prekinil. Debi je bil tako krajši, kot je pričakovala. 

"Tega nisem pričakovala, ampak po drugi strani pa bom zdaj dvakrat debitirala v prvi ligi, če se malce pošalim. Verjamem, da bom drugič šla v tekmo z manj treme, kot je bilo to prvič. Kakor koli, ko greš nivo višje, je trema prisotna," pravi Staša Špur.

Čeprav je težko, ne smeš obupati

Ženske imajo v nogometu vse večjo vlogo. Po njenem mnenju tudi zaradi tega, ker UEFA teži  k temu, da so ženske vse bolj prisotne v nogometu. Popdoro jim je z njenim angažmajem na tekmi prve lige izrazila tudi Nogometna zveza Slovenije.
Nogomet je del njenega življenja že od malega. Najprej je bila igralka, nato trenerka, zdaj pa tudi sodnica. 

"Zaradi poškodb sem se odločila, da bom prenehala z aktivnim igranjem nogometa. Kot sodnica sem lahko najbolj aktivna, zato sem se tudi podala v te vode".

Kot vsak začetek, tudi njen ni bi lahek. Veliko se je bilo potrebno naučiti, novih informacij je bilo ogromno. Tudi pravila nogometne igre so se v zadnjih letih precej spremenila

"Na začetku je bilo vmes tako, da sem prišla, odvrgla zastavico po tleh in si dejala, da to enostavno ni zame. Toda ne smeš obupati. Pravila nogometne igre so se zadnja leta zelo spremenila, tak da, knjigo v roke, športno obutev na noge in to je to".

Želi soditi na evropskem prvenstvu

Glede na to, da je bila nekdaj nogometašica, ji je bilo lažje stopiti v svet moškega nogometa.

"Mogoče mi je bilo nekoliko lažje, ker sem že od nekdaj prisotna v nogometu. Vseeno v Pomurju ne domuje samo moški nogomet, temveč tudi ženski nogomet. Na domačem terenu mi je malo lažje, saj verjetno že vedo, da sem igrala nogomet in mislim, da razmišljajo v tej smeri, da nekaj o nogometu vseeno vem".

Vseeno pa se na tribunah najdejo tudi takšni, ki vsake toliko navržejo kakšno opazko. Te so večinoma povezane s tem, da je predstavnica nežnejšega spola. 

"Ja večina opazk je povezana s tem, ampak na to sem se že navadila. Nisem imuna na to, ampak enostavno to poskušaš preslišati. Tekma je bistvenega pomena, na tisto se je potrebno osredotočiti in odmisliti vse ostalo".

Kot učiteljici razrednega pouka ji za zdaj še uspeva združevati službo in nogomet

"Brez podpore enostavno ne bi šlo. Tako, da se lahko samo zahvalim tako ravnateljici, kot vodstvu, pa tudi sodelavkam in sodelavcem. Podpirajo me in verjamem, da so zdaj ponosni na mene".

Še bolj pa bodo ponosni nanjo, če uresniči enega izmed svoji ciljev, ki je sojenje na prihajajočem ženskem evropskem prvenstvu.

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kageste (nepreverjen)

Nej san si mislo, ka je v Prekmurji telko primitivnih pa zarukanih lidij. 95% komentarov na sobotainfo je negativnih. Nikome nika ne paše.

Glede te dikline, pa bi lejko bili ponosne na njo, pa ka njoj je uspelo tak daleč prite.

komentator.. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

in ti si prvi, ki kometrira o kometarjih, ki ji sploh se ni bilo pod tem clankom. Zato Kot velikega jasnovidca, te predlagam za novega tehnicnega mandatarja razglasene levice, ker un Damijan itak ne ve stet do pet.

In reply to by Kageste (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Dva komentara pred menov sta že bila. Na srečo, že zbrisaniva.

In reply to by komentator.. (nepreverjen)

fdfsefe (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka de ta srala tu neka naj ide rajše na arkont delat možača ena glumica

Busybee (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tak kak san pravo, Janša tej njegove ukrepe sprejema na pamet in kak vseč ali menje vse do sedaj nema nikše pravne osnove. Najbole zavožena in nesposobna vlada in njihov dežurni lažnivec Kacin celi čas grozita glede domačih zabav. Grozijo s vstopom policije in inšpektorov, zdaj pa so lepou povedali ka nikši odlok nemre posegati v človekovo lastnino in ti nišče nesmi v stanovanje in na dvorišče, če njemi ne dovoliš. Jutri je zadnja lejpa sobota, malo prlej san prišo iz Spara, nabavo vse za jutrišnjo žurko doma. Očitno de toga dosta glede na tou ka je sakši drugi meo v vozički čevape pa ostale zadeve za grilanje

In reply to by fdfsefe (nepreverjen)

Koli (nepreverjen)

Ka ti si nej vzel tablete? Če ti pa več ne pomagajo ,te pa v Hrastovec na zapreti oddelek.

In reply to by fdfsefe (nepreverjen)

wesolp (nepreverjen)

zakaj stoji do gleznjev v vodi?

evuuee (nepreverjen)

Cela Evropa se sooča z rekordnimi primeri okužb kitajskega virusa, zato so Šarčeve obtožbe na račun vlade idiotske.
Fuzbal sodnica, Ce se trudi, Naj ji uspe.

gfgrtreeq (nepreverjen)

Debilčino jedna vse to je PLANdemija https://www.youtube.com/watch?v=jW7h_LOdPaQ

In reply to by evuuee (nepreverjen)

Janez 78 (nepreverjen)

Kakše plan? Ka država menje zasluže? Ka tau misleš ka vlada šče? Nemaš pojma od ekonomije budalo zakajeno

In reply to by gfgrtreeq (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Ge je zdaj tista ograja s kero bi on gda je še biu v opoziciji naprodušna zapro mejo s hrvako? Ge je ograja mater ti lopovsko? Verjetno si jo fkradno govnar loposki komunjarski! Jeebale te tej tvoje mokre sanje o policijskih pooblastili vojski. Ka ma koji kurac policija s korono? Naj idejo na mejo nej pa ka do narod v glavo drkali. Še sami policijski sindikati so povedali ka so policaji nej usposobleni niti nemajo pravne podlage za podjebavanje in kaznovanje naroda s temi janšovimi gnilimi ukrepi. Naj že ednouk nešče nekan stira toga parazita keri je že celi život priklopleni na proračun in samo sranje dela že od 1991 leta. Takšnoga govna od človeka nega nigi drugje na svejti. Še en korak je nej napravo k boukši zaščiti meje in lidij ob meji, samo napeka s touv vojskov. Naj da policajon redne plače, naj jih cuj zaposli 100 komadov pa je zadeva rešena. Jeebala ga vojska da ga jebala imbecila svetovnoga.

bonge (nepreverjen)

Zaradi takših opranoglavcev zahojenih nerazgledanih je prinas minimalna plača le 700 eur, ter imamo puno Ljubljano balkanskih parazitov ki vlečejo podporo in živijo na naš račun. Tvoja nerazgledanost je zastrašujoča.

In reply to by Kageste (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Zaj ven zakoj je šarec odstopil od vodenja vlade, dobro so oni bili seznanjeni ka morejo delati zoper svojoga naroda in si je raje premislo ker se je usro, ja usral se je ker se je zavedal da en jeb. komik ne more izdržat take pritiske... Tu ene ovce omenjajo da de boljše ko janša odide in na mesto njega po tej plandemiji ponovno prihajajo nazaj usranci ala sarec, bratuskova, in vsi ostali paraziti...
Ne razmin te ene idiote kak lejko popljuva enoga političnoga izdajalca, drugega pa hvali, tou mi nej jasno ker so vsi isti in so plačani da delajo proti svojem narodi. Mrš idiotizem

Kageste (nepreverjen)

Nemaš telko domišljije, ka bi si zmislo svoj Nick, rajši si se izbral mojoga?

In reply to by Kageste (nepreverjen)

ffhfhfhfhf (nepreverjen)

Pa ka ste še nej gor prišli ka je tej sobotainfo glih takšen nateg kak korona? Minusi, plusi, duplejranje postov pod raznimi drugimi nicki v komentarih..... vse to se dogaja zadnjih par tednov zaradi povečevanja klikov in postanja komentarov pod člankami kere nihče ne klika. In te vsi idejo gledat ka je pa nešče za neumnosti napiso. Uredniki pa sami postajo. Poden od medija.

In reply to by Kageste (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Kaj mi je vsec pri Predniku, cista vsebina, tip obvlada: “Čemu služijo najave interpelacij in ustavne obtožbe, če jih ne moremo izpeljati? Kako to, da se je pridobljena javnomnenjska podpora že v nekaj mesecih po zamenjavi predsednika raztopila? Čemu se predstavljamo kot stranka, ki bo vodila vlado, če naslednji dan podpremo tehničnega mandatarja, ne da bi imeli zagotovljene glasove za prevzem oblasti?”
Fajonka nima za burek z floskulami antijansa in vsi so fasisti, ki niso za nas.

In reply to by ffhfhfhfhf (nepreverjen)

Janez 78 (nepreverjen)

Ne ven za koj se spuščan na tvoj nivo ka komentiran to, ti si ne zaslužeš postele ka bi spal na njej. Izmeček!!

In reply to by Kageste (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Možata forma.

JAU, JAU (nepreverjen)

Uf če bi takša meni sodila bi takoj napravo hopzajc......................

Jzez (nepreverjen)

Mogoče pa ščej ka de jo cejlo tim zjebo z treneron na čelu.

Koli (nepreverjen)

Tak so z tebof napravili,zj3bali so te do konca. Zdaj pa to želiš tudi drugin,perverznjak eden.

In reply to by Jzez (nepreverjen)

Nogometas mura (nepreverjen)

Čestitke , super ka si prisla tak dalec.
Ne ustavljaj se . Probaj priti še dlje .
Uzivaj

Busybee (nepreverjen)

probaj iti v slaačilnico po tekmi
kaj če ti žajfa dol padne

In reply to by Nogometas mura (nepreverjen)

r. N. (nepreverjen)

Čestitke za uspeh in vse dobro!! komentatori pa samo... ojoj ojooj. S komentari pokazete svoj jaz. tak je.

MojTeGuro (nepreverjen)

Ges mislim ka je za tou kriv Janez Janša!

takop.. (nepreverjen)

isto kot to da je na Kredarici sneg.

In reply to by MojTeGuro (nepreverjen)

ch... (nepreverjen)

"ženske imajo vse večjo vlogo" Feminizem ven s športa !

Hmmmmm (nepreverjen)

Čestitke! Trud in volja se splačata, kar v njenon primeri definitivno vala! Čestitke! Še na mnogo tekem, mogoče v prihodnosti celo na višjon nivoji od slovenske lige!

piki007 (nepreverjen)

Super. Fejst simpatična

če ge va ra (nepreverjen)

Zelo dobro zgleda. Lepa ženska. In pri 32 letih najboljša in ravno prav zrela, da ve kaj hoče.
Čestitke in vse dobro ti želim.

vara,vara. (nepreverjen)

ker ocitno ti pri svojih letih se vedno ne ves kaj hoces!

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Sramota kaksni komentari. Adkin, mej kontrolo in enostavno briši komentare, keri nemajo veze s člankom in so nizokotno žaljivi.

In ja, bravo Staša! Carica 😊

Busybee (nepreverjen)

moj kolega vcasih kakšnega sodnika v jajca brcne če mu da žuti karton

In reply to by Olosh (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

kaj pa če nima jajc

In reply to by Busybee (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Jebeš takega sodnika
ki nima jajc

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice