Središču mesta sta danes vladala športni duh in mladostna energija.

Media Šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, RTV SLO in Nogometna zveza Slovenije že štirinajsto leto organizirajo športno družabno prireditev Žogarija, ki je danes zavila tudi v Mursko Soboto. Gre za mednarodni projekt, ki zastopa prepričanje, da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost in odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih ter širše.

Osnovni namen prireditve je druženje, zabava otrok ter spoznavanje vrstnikov, rdeča nit oziroma glavno sporočilo dogodka pa je 'fair play', ki ga želijo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom.

Pestre aktivnosti na Trgu kulture

Na posebej ograjenem igrišču v središču Murske Sobote so se otroci zabavali ob nogometni igri 3 na 3, ob tem pa se preizkušali v spretnostnih igrah, razgibavali možgane v kvizu znanja, sodelovali v ustvarjalno-likovnih delavnicah, pripravi zdravega obroka ter se predstavili kot pevci, glasbeniki, plesalci in navijači. Njihovi spremljevalci oziroma predstavniki šol so se medtem lahko pomerili v zabavni igri ‘Tudi Vi profesor’.

Med sodelujočimi na današnjem dogodku so se zvrstile tudi Osnovna šola I Murska Sobota, Osnovna šola III Murska Sobota in Osnovna šola Bakovci. 

Mini Žogarija

Na vsaki prireditvi so sicer aktivno udeleženi tudi vrtci, saj vzporedno poteka Mini Žogarija, namenjena otrokom v starosti 4 do 6 let.

Tukaj so aktivnosti prilagojene potrebam in zmožnostim vrtčevskih otrok, dogodek je ne-tekmovalne narave in usmerjen predvsem k spodbujanju veselja do gibanja in ustvarjanja, ki ga otroci že tako ali tako nosijo v sebi.
Več pa v video posnetku in fotogaleriji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice