Danes je v telovadnici Judo kluba Štorkljice Murska Sobota v trgovskem centru BTC, potekalo srečanje judoistov in judoistk, ki so med letoma 1982 in 2010 trenirali pod vodstvom trenerja Danijela Kisilaka.

Kisilak, sicer mojster juda, je po uspešni tekmovalni karieri kot mladi trener začel svoje znanje in bogate iskušnje prenašati na mlajše rodove. Njegovo uspešno delo z mladimi v klubu ni ostalo neopazno, za to mu je Judo zveza Slovenije med letoma 1992 in 1998 zaupala selektorsko mesto v kadetski reprezentanci. 

Njegovi varovanci so v tem obdobju, tako doma kot v tujini, na največjih tekmovanjih dosegali odlične rezultate. Poleg številnih tekmovalcev je uspel vzgojiti tudi generacijo judoistov in judoistk, ki so vzljubili ta borilni šport in še danes delujejo po različnih klubih kot uspešni trenerji, sodniki, organizatorji in vodilni člani klubov.

"To mi pomeni ogromno, mi je v veliko zadovoljstvo. Z nekaterimi od njih se nismo videli že dvajset let, zato upam, da bo to postala tradicija, ki nas bo obdržala v stiku. Vesel sem, da so nekateri izmed njih ostali v judu in so aktivni še naprej," je povedal Kisilak. 

Želijo, da postane tradicija

Na današnjem skupnem treningu je bil ob Kisilaku tudi mojster juda Štefan Vehab, ki je bil najstarejši udeleženec srečanja. Omenjeni se kljub njegovi zavidljivi starosti še vedno rad obleče v  kimono in se pomeri na veteranskih tekmovanjih. 

"Zbrali smo se nekdanji tekmovalci, ki smo trenirali pod njegovim vodstvom. To je prvi tovrstni dogodek in si želimo, da bi postal tradicionalen. Želimo si, da bi dogodek postal medgeneracijsko druženje, s katerim bi lahko tudi promovirali tako judo, kot ostale aktivnosti, ki jih izvajamo v okviru Judo Kluba Štorkljice," nam je povedal predsednik kluba Gorazd Kerec. 

Poleg juda tudi različne vadbe

Ta ob tem dodaja, da si želijo v njihovi dvorani, ki se nahaja v prostorih soboškega BTC-ja, pripraviti čim več aktivnosti. Tako se lahko pri njih poleg juda zdaj ukvarjate tudi z zdravo vadbo, z vadbo po postajah, izvajajo pa tudi samoobrambo in v zadnjem času priljubljeno funkcionalno vadbo, bolj poznano kot crossfit

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hiro (nepreverjen)

Še dober da ni debele želve!! Super ste

Biks (nepreverjen)

Bravo moški

sfs (nepreverjen)

Dečki kapo dol. In zdaj lejko končno delate kak trbej, dobro ka ste se ga rejšele. Puno uspehov na zadani poti!!!

Biks (nepreverjen)
kavcic (nepreverjen)

Na sliki manjka moj sodelavec,sedmi iz evropskega prvenstva judo majster Zoki!

Starejše novice