Prekmurec Simon Špilak je po dveh letih še drugič v karieri dobil kolesarsko dirko svetovne serije po Švici. To je bila njegova 12. zmaga v profesionalni karieri. Kot je povedal, je do te zmage prišel na težji način kot pred dvema letoma. Svojo razpoloženost je kolesar Katjuše pokazal tudi na zaključnem, 28,6 kilometra dolgem kronometru, na katerem je zasedel peto mesto. 

Špilak je imel pred uro resnice v Schaffhausnu 52 sekund prednosti pred Carusom, na progi pa je ves čas uspešno nadzoroval položaj. Začel je zelo hitro, bil na devetem kilometru na prvem vmesnem času drugi, za najhitrejšim Dennisom je zaostajal le sedem sekund. A v nadaljevanju na progi, ki ni bila posebej zahtevna, ni tvegal, do konca je nekaj izgubil, a vseeno prišel do petega mesta. Za Avstralcem je zaostal 51 sekund, za Špancem Jonom Izaguirrejem na četrtem mestu je zaostal le nekaj stotink, za Carusom pa štiri sekunde. Na koncu je tako Slovenčeva prednost pred Italijanom znašala 48 sekund, tretje mesto pa je z zaostankom minute in osmih sekund zasedel Nizozemec Steven Kruijswijk.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Landini

Bravo Špilak. Po moje ena najtežjih dirk, če izvzamemo 3 tedenske GT-je.

Truplo

Se strinjam. Sicer so verjetno medijsko bolj odmevne take enotedenske ali kakšen dan več dirka po Romandiji ali tista Deuphene oz. nekaj podobnega. Vsekakor pa bo vsaj za nekaj časa šel Simon v anale kolesarstva, saj je zmagal na kraljevski etapi z do sedaj najvišjim ciljem sigurno v Evropi, morda celo na svetu. Tisti vzpon nad Sölden je bil res nekaj izrednega.

Pax (nepreverjen)

Bravo! Čestitke!

Starejše novice