FOTO: OK Panvita Pomgrad
Odbojkarji Panvite Pomgrad so se v petem krogu državnega prvenstva veselili tretje zmage. Soboška ekipa je v Kranju dobila dvoboj štirih nizov.

Peti krog odbojkarskega prvenstva je postregel z novo zmago soboškega kluba. Četa Dejana Fujsa je v Kranju izgubila uvodni niz, se pobrala v drugem ter nato suvereno dobila tretjega in četrtega.

Prekmurci so dobro vstopili v tekmo, z dobro obrambno igro pa so povedli s 4:8. Sledil je mrk, Kranjčani so dosegli pet zaporednih točk, tekmeca pa sta bila izenačena do izida 17:16.

Pol minute odmora na zahtevo Dejana Fujsa ni prebudila njegovih varovancev, saj so se Kranjčani odlepili za štiri točke, na 21:17, tudi soboške menjave pa niso preprečile zmage gostiteljev v prvem nizu (25:19).

Sobočani so v uvodu drugega niza nekajkrat pobegnili na dve točki prednosti, a so žilavi Gorenjci vselej odgovorili z izenačenjem, takšna igra pa se je nadaljevala tudi kasneje v nizu. 

Triglav je skozi celoten niz lovil zaostanek, najprej pa je izenačil pa na 22., nato pa še na 24. točki. Fujs je pri 24. točki reagiral z novim posvetom, Sobočani pa so nato dosegli dve točki, na razliko osvojili drugi niz in poravnali izid.

Suvereno v tretjem in četrtem nizu

Tretji niz so bolje odprli gostitelji, a sta Panvito Pomgrad v igri držala Jakob Rojnik in Dino Vinkovič, Sobočani pa so nato le pobegnili in domače pri vodstvu z 8:12 prisilili v odmor.

Čeprav so se Kranjčani približali na dve točki razlike, je sledila nova serija gostov, ki so prišli do prednosti 11:16. Prekmurci so nato ob bledi igri domačih niz mirno pripeljali do zmage s 25:18, čeprav so vodili že z 11 točkami razlike.

Prekmurci so s podobno igro nadaljevali tudi v četrtem nizu, v katerem sta prevladovala Jakob Rojnik in Connor McConnell, ki ju domači blok ni uspel zaustaviti. 

Kanadčan v vrstah Panvite Pomgrad je na celotni tekmi dosegel kar 27 točk, Sobočani pa so hitro povedli z 8:14 in zadnji niz z lahkoto pripeljali do srečnega zaključka.

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV - PANVITA POMGRAD 1:3 (19:25, 24:26, 18:25, 18:25)
PANVITA POMGRAD: Vinkovič 10, McConnell 27, Drvarič 3, Radović 7, Rojnik 12, Flisar, Lakner, Bedrač 3, Fužir, Hafner, Grabar, Vrabl, Novak, Vori.. Trener: Dejan Fujs.
TRIGLAV: Ibrišimovič 2, Pušnik 1, Nanut, Tučen 11, Bregant 8, Godnič 3, Libnik, Snedec, Mali 9, Štembergar Zupan 15, Šikanič 1, Maček 6, Kumer. Trener: Sašo Rop.

Na lestvici zgolj za Ljubljančani in Mariborčani

Odbojkarji Panvite Pomgrad se po petih krogih državnega prvenstva nahajajo na odličnem tretjem mestu, z devetimi osvojenimi točkami se nahajajo zgolj za ACH Volleyjem in Merkur Mariborom.

Mariborčani in Ljubljančani so se včeraj pomerili v Dvorani Tabor, po uvodnem nizu v korist domačih pa so se zmage veselili v taboru ACH Volleyja in se tako deloma oddolžili za poraz v finalni seriji minule sezone.

Soboški klub bo novo zmago napadal v soboto, 6. novembra, ob 19. uri, ko bo v dvorani Osnovne šole I gostil Črnuče.

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

moska odbojka je kak zenski nogomet...cudno in nezanimivo

U2 (nepreverjen)

Murin nogomet je pa kak ritmična gimnastika....prokleto zanimivo....pravoga nogometa pa v slo ne najdeš....trbej bar do italije skočiti, samo tij hempaš nemaš časa pa pejnez ka bi šou malo v svejt....lopata pa Pomgrad tou je za fudbal navijače Mure

In reply to by realnoo (nepreverjen)

žongler (nepreverjen)

Ja odbojko moraš pač razmiti - stvar intelekta, razgledanosti, širine,...
Čestitke za zmago! Očitno se dela dobro. Bon prišo v soboto na tekmo pogledat dečke na delu.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

samointelekt (nepreverjen)

Se pravi po tvoje, ka je v Soboti samo 10 lidi z intelekton, razgledanosti, širine, ker telko jih pride na tekmo odbojke. Vsi ostali pa smo pac na nivoji neintelekta… Šteri tou razlaga nema gli dosti v glavi, tak ka ti te po tvoji teoriji idi kaj drugo gledat😀

In reply to by žongler (nepreverjen)

Komičaru (nepreverjen)

Dobro ti je napiso. Pridi na tekmo, nika nej če ne razmiš pravil, se nafčijš. :)

In reply to by samointelekt (nepreverjen)

intelekt? (nepreverjen)

Ja, očitno ste rejsan. Ideš na tekmo Mure pa to ka čuješ tan na tribunaj za komentarov pa gučov je še kak neintelekt težko za označiti. Verjetno ge obstaja kakšno strokovno ime za takšen nivo mentalitete. Že dugo časa nazaj san neho oditi na Murine tekme samo zaradi toga ka me je sran ka med nami živejo takšni neumni lidje in mi je nerodno ka bi me nešče z njimi vido.

In reply to by samointelekt (nepreverjen)

samointelekt (nepreverjen)

Še malo pa do od toga intelekta samo igralci, trener in sodniki v dvorani… tak ka nimaki spilajo fuzbal, izobrazenci pa odbojko?? pa isto navijaci?? haha ste pa puni sebe odbojkarski intelektualci!

In reply to by intelekt? (nepreverjen)

cejlisvet (nepreverjen)

In šteri Panvitini igralci so te tak puni intelekta proti fuzbaleron, ali pa lejko začamo tudi pri treneri?? Pa ka ste vi čista skrenuli s poti, ka tou razlagate??

In reply to by samointelekt (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Cestitke.Sedaj pa se Crnuce in da se niz nadaljuje.

Panvita Pomgrad (nepreverjen)

Vsak sport je vreden navijacev, ki si izberejo sport, ki jim odgovarja. Prijetno je nagraditi borbenost in deliti veselje ob zmagi, ob porazu pa ni potrebno uporabljati besednega zaklada, ki je na nespodobni ravni, ne glede na to, kje se navija. Slovenski sport je dovolj prepoznaven v svetu glede na naso majhnost.
Bravo odbojkarji

zutaminuta47 (nepreverjen)

Tako da tudi ti mislis, ga so intelegentni pri odbojki, ostali pa v drugih sportih? Naj bo bomo mi ostali hodili gledat pac druge športe.

In reply to by Panvita Pomgrad (nepreverjen)

narcise (nepreverjen)

Tej odbojkasi so resan puni sami sebe.

Panvita Pomgrad (nepreverjen)

Skoda besed ce vzamete vse za slabo. Vsako spravljivo besedo. Tudi nogometasi bravo, vsi sporti sveta.

zutaminuta47 (nepreverjen)

Najprej oznacite vse ki niso odbojkaši za neinteligentne, zdaj pa govorite, da se nismo spravljivi? Panvita Pomgrad se vedno nikjer nisi negiral tega od inteligence. Bravo vsi sporti.

Panvita Pomgrad (nepreverjen)

Panvita pomgrad moje ime nima veze s klubom, ampak publiko. Tja spadam in kdor je rekel, da smo navijaci odbojkarji inteligentnejsi, naj to razlozi.To niso moje besede, v vsaki publiki so vcasih grde besede. Zal in proti temu pisem.. bravo vsi sportniki, podpiram vas tudi, ko vam je zaradi poraza tezko v vseh sportih

zutaminuta47 (nepreverjen)

No te pa prosin inteligentnejši odbojkari razlozite, zakoj so odbojkari ali njihovi navijaci inteligentnejsi od ostalih??

U2 (nepreverjen)

No pa dajmo....zatou ka je odbojka študentski šport....povprečna izobrazba odbojkarjev je vsaj za dve stopnji višja od izobrazbe nogometaša.....pa še v slo ligi je nogometaš bolj ali manj rekreativec.....slo odbojka je pa kar visko v evropi...zatou je tak kak pač je...

U3 (nepreverjen)

Debata je bila od navijacov in njihove inteligence ali nema veze, ce tak sces. Kapetan Panvite je vsaj dvakrat bole izobrazeni od Kozara??? Ali ce zememo oba trenera, steriva sta bila tudi igralca. Ka te ma Fujs koncano, ka je dvakrat bole izobrazeni od Simundze??? Kaksne blesarije ti gucis.

U2 (nepreverjen)

Še enkrat.....zadnjič ka zgledne ka si nepismeni....POVPREČNA izobrazba slo odbojkaša je vsaj za dve stopnji višja od povprečja izobrazbe slo nogometaša....pa malo san šenkau iq nogometašon🤦‍♂️....in te po zdravi kmečki pameti odijo pametnejši gledat pametnejše.....saj nej teško....

U3 (nepreverjen)

Ce po tvojon komentari gledan te je gli obratno. San ti dal primere ti pa odgovarjas na splosno, ka de vutro sunce. Zdaj mi ze bole jasno kak je kda si sto misli ka je pameten. Ti zal pri odbojkasaj ali njihovih navijacaj te iq povprecje fejst doj vlices, tak ka mislin ka nega razlike med fuzbalerami pa njimi.

U2 (nepreverjen)

Pa jutri de dež....bumbar tresnjeni

In reply to by U3 (nepreverjen)

U2 (nepreverjen)

Ja....bravo majster....jutri lopata pa kopat jarke....za drujgo si bogme nej....pa minimalac .... s touf pametjof si drujgo ne zaslujžiš

narcise (nepreverjen)

Ce je tou te intelekt odbojkasov, ka ga zdaj pisete, te je tou pod vsako kritiko.Tak da ta domneva glede toga cuvenoga intelekta pri odbojki dokazano ne drzi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice