Ljubljančani so potrebovali vsega dobro uro igre za brezkompromisno zmago v Murski Soboti proti domačim odbojkarjem Panvite Pomgrada.

PANVITA Pomgrad – ACH Volley  0:3   
Izidi nizov: 15:25, 18:25 in 18:25.  
Sportklub 1.A DOL 2020/21 za moške, 4.krog / M.Sobota, 04.10.2020 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Rožej (Raven na Koroškem) in Valentar (Prevalje).     

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 6, Potočnik, Vinkovič, Drvarič 3, Radović 5, Rojnik 10, Flisar, Lakner 2, Novak, Bedrač, Grabar 1, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

ACH VOLLEY: Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 10, Pavlovič, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 8, Videčnik 4, Kök 9, Tzourits, Vučićević 13, Toman in Kumer (oba libero). Trener: Matija Pleško.  

Izenačeno odbojko smo tako gledali zgolj nekaj točk v uvodnem nizu, ko so se Ljubljančani še iskali, Sobočani pa so bili premalo odločni, da bi enakovredna igra lahko trajala dlje. ACH je namreč na krilih hitre igre ter predvsem občutno višje začetne postave od Panvite Pomgrada nizal prednost iz točke v točk in ekspresno zaključil prvi niz. 

Pa tudi v nadaljevanju je bil slika na igrišču podobna. Domači trener, Aleš Hribar je sicer skušal z menjavo organizatorja igre (Drvarič/Novak) zmesti nasprotnika in poživiti domačo igro, a mu to, žal ni uspelo. ACH je namreč na krilih razigranega blokerja Toukhteha ter ob izjemno učinkovitem sprejemalskem paru Pokeršnik/Kők Sobočanom po zaključnem napadu blokerja Videčnika v drugem nizu prepustili vsega 18 točk. 

V zadnjem, tretjem nizu pa je ritem igre vidno upadel na obeh straneh. ACH-ju je očitno popustila zbranost, veliko je bilo napak pri začetnih udarcih na obeh straneh, a so pri lastnih napak še naprej prednjačili domačini. Ljubljančani so tako na koncu odigrali zgolj toliko kot je bilo potrebno za maksimalno zmago s 3:0 v Murski Soboti. 
 

»Že po ogrevanju sem videl, da imamo v glavi in naših mišicah nek strah in žal, se je to pokazalo tudi na tekmi. Ko narediš toliko lastnih napak kot mi danes, je ACH-ju nemogoče parirati. ACH pa je danes verjetno pokazal njihovo najboljšo tekmo letos in pošteno so zmagali v Murski Soboti. Mi danes nismo imeli dovolj poguma pa tudi servis ni bil danes naš, čeprav ga na treningu največ treniramo. Psihološka blokada je očitno naredila svoje, tekmo smo izgubili in iz tega se bomo poskušali nekaj naučiti, dvigniti glave in igrati pogumno naprej. ACH je proti nam pokazal dober obraz, mi pa niti približno zato verjamem, da bo prvenstvo še zanimivo, « je po tekmi povedal Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Risto Kubura (nepreverjen)

So se ukozili!!!!

Starejše novice