Foto: Jure Banfi
Odbojkarji Panvite Pomgrad so bili po gladki sobotni zmagi na dobri poti do polfinala državnega prvenstva, a so Kranjčani na drugi tekmi pokazali precej boljšo podobo in izsilili tretjo tekmo.

Soboški odbojkarji bodo nastop v polfinalu državnega prvenstva potrjevali na tretji tekmi, po sobotni domači zmagi so v Kranju klonili po treh nizih.

Sašo Rop, trener Triglava, je po sobotni bledi podobi svojega moštva poudaril, da Gorenjci tako slabo ne morejo več igrati, pri napovedi pa se ni uštel. Kranjčani so bili na povratni tekmi boljši tekmec, Sobočani so klonili po treh nizih.

Odbojkarji Panvite Pomgrad v Kranju niso uspeli ponoviti predstave z domačega parketa, motivirani gostitelji pa so s precej boljšo igro maščevali poraz izpred nekaj dni.

Zasedba Triglava je bila boljša v bloku in pri začetnem udarcu, Kranjčani pa so si privoščili tudi precej manj napak kot gostje s severovzhoda Slovenije. 

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV - PANVITA POMGRAD 3:0 (25:19, 25:23, 25:21)
Triglav:
Ibrišimovič 8, Nanut 11, Glamočanin, Tučen 9, Fajfa, Rotar 2, Snedec, Šikanič 3, Mali 6, Adžović, Jovović 12. Trener: Sašo Rop.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 11, Avšič, Drvarič 2, Vrabl, Suhadolnik 2, Rojnik 14, Kovačič 1, Legen, Bedrač 5, Fužir 5, Novak, Jurić 6. Trener: Dejan Fujs.

Kranjčani z boljšim blokom in z manj napakami

Sobočani so si že v uvodu prvega niza privoščili nekaj napak, ki so Triglav obdržale blizu. Po napadu Jakoba Rojnika za 11:13 se je zdelo, da bi se Sobočani lahko oddaljili, a so nato Kranjčani z blokom Gala Ibrišimovića izenačili na 15:15, po odmoru Dejana Fujsa pa so z asom Maja Nanuta še povedli.

Napake gostov so Kranjčanom prinesle vodstvo z 20:16, ki ga ekipa Triglava v končnici niza ni izpustila iz rok. Uroš Tučen je z dvema zaporednima blokoma priigral zaključno žogo, drugo je izkoristil Maj Nanut.

Četa Dejana Fujsa je drugi niz odprla odločno, po asu Žana Bedrača za 1:4 se je z odmorom odzval Sašo Rop. Panvita Pomgrad je po treh napadih Jakoba Rojnika vodila s 4:7, po bloku Žana Bedrača tudi s 5:9, a so se nato domačini spet približali. 

Trije zaporedni bloki so poskrbeli za preobrat in kranjsko vodstvo s 13:12, Uroš Tučen je po odmoru Fujsa povišal na 15:12. Gostje so se v nadaljevanju nekajkrat približali na točko, izenačili pa niso niti po napadu Nenada Šormaza za 24:23. Maj Nanut je s točko za 25:23 Triglavu priigral še drugi niz.

Za nameček je Panvita Pomgrad slabo vstopila še v tretji niz, Gal Ibrišimovič je namreč napadel za vodstvo s 4:1. Sobočanom je po odmoru Fujsa uspelo priti do vodstva, po bloku Urbana Fužirja je bilo 5:6, po nekaj izmenjavah v prednosti pa so Sobočani po treh zaporednih točkah povedli z 10:12. 

Ko bi morali nadgraditi vodstvo, pa je znova zatajil napad. Kranjčani so s štirimi zaporednimi bloki prišli do izida 17:14, Sobočani pa zatem niso več vodili. Gorenjci so v zaključku niza povišali prednost in si priigrali možnost, da se v Murski Soboti prebijejo v polfinale državnega prvenstva.

Kranjčani so kar 24 točk nabrali po zaslugi napak nasprotnika, sami so jih storili sedem manj. Občutno razliko so naredili tudi z blokom (14:6 v korist domačih), dosegli pa so tudi več asov.

V soboškem taboru so pogrešali učinkovitejšega Petra Jurića, ki je zbral šest točk, s 14 je bil najboljši Jakob Rojnik, dve manj je prispeval Nenad Šormaz. Toliko jih je v domačem moštvu zbral tudi Đorđe Jovović, pri 11 se je zaustavil Maj Nanut, Uroš Tučen pa se je izkazal s kar sedmimi bloki.

Tretja in odločilna tekma za preboj v polfinale državnega prvenstva bo odigrana v soboto, v dvorani Osnovne šole Murska Sobota I se bo pričela ob 18. uri.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1235678 (nepreverjen)

slabo
priloznost je
vse imajo v svojih rokah, bo vsaj dvorana polna

kobert (nepreverjen)

Ta odbojka ka se zdaj špila je za dvej klasi slabša kak se je nekda špilala.

ati (nepreverjen)

Na koncu pa bodo v tretji tekmi zgubili 2:3, in potem dolg dopust in nasvidanje v še eni zgubljeni sezoni.

Starejše novice