Odbojkarji Salonita so v Murski Soboti po slabih dveh urah igre s 3:1 uspeli ugnati Panvito Pomgrad in se tako Sobočanom oddolžiti za zadnji poraz v Kanalu s 3:2.

Napeto in izenačeno tekmo smo tako gledali zgolj v uvodnih dveh nizih, nato pa so na parketu murskosoboške dvorane zagospodarili razigranejši Kanalci, ki so brez posebnih težav dobili zadnja dva niza.

V uvodnem nizu je Salonit prvič ušel Panviti pri izidu 15:17, a je Nikola Ražnatović Sobočane vrnil v igro in z dvema točkama zapored izid izenačil. Kanalci so zatem znova naredili občutnejšo razliko pri izidu 17:21 in tudi po dveh odmorih domačega trenerja Aleša Hribarja ter menjavi na sprejemalskem mestu Vasja Plesec / Jakob Rojnik preobrata ni bilo.

V drugem nizu je ob Ražnatoviću pri Panviti Pomgrad Rojnik ostal na parketu in igra je bila obetavnejša. Domači blok je naredil razliko in Panvita je povedla s 17:13, nato pa se je znova ustavilo. Po nepotrebnih lastnih napakah domačinov je Salonit izid izenačil na 17. točki. Hribar je skušal zmesti nasprotnika tudi z menjavo Dino Vinkovič / Nikola Ražnatović in po vrnitvi izkušenega Ražnatovića ter dveh točkah prednosti Sobočanov v končnici drugega niza je po Peterlinovi napaki sledilo izenačenje v nizih na 1:1.

V zadnjih dveh nizih pa je nato igral samo še Salonit. In to kljub temu, da je Panvita odlična odprla tretji niz z as servisom Urbana Drvariča. Toda po začetnem vodstvu z 2:0 je bila tekma odločena praktično že po deseti gostujoči točki. Domačini so še naprej imeli težave pri sprejemu servisa in po vodstvu s 14:10 in številnih domačih menjavah brez učinkovitega murskosoboškega napada preobrata ni bilo.

V zadnjem, četrtem nizu pa so se Sobočani očitno že predali. Točko za točko je še naprej zbiral nezaustavljivi korektor Salonita, Matic Vrtovec, ki se je ustavil pri 27.točki in z uspešno zaključenim napadom tudi končal tekmo v Murski Soboti za zmago Salonita s 3:1.

Dejan Čabarkapa, kapetan Salonita,  je po tekmi povedal: »Tekma ravno lahka razen zadnjega niza ni bila. Domača ekipa se je takrat namreč kar predala in verjetno že šparajo moči za play-off. Mi smo odigrali ekipno, še posebej ob našem razigranem korektorju, vsi ostali pa so naredili vse kar je bilo treba da smo zasluženo zmagali. Zmaga Murski Soboti je bila z naše strani kar pričakovana. Sem pa jaz v Sloveniji že 12 let in tu gladko zmagati je res težko saj je Panvita kar tradicionalno naš neugodnem nasprotnik. Nas vmes še pestijo določene poškodbe in tudi to se nam pozna …«

Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada, pa je dodal: »Po porazu seveda ne morem biti zadovoljen. Pa tudi proti Salonitu smo odigrali eno slabših tekem letos v domači dvorani, od energije naprej. Salonit tokrat zasluženo nese domov vse tri točke. Mi smo tokrat dobro igrali namreč zgolj občasno. Salonit je izkušena ekipa proti kateri je potrebno igrati vseskozi na 100 odstotkih, mi pa smo sete izgubljali predvsem po lastnih napakah… Tekmovalni ritem sreda - sobota bo tako zdaj potrebno kvalitetno oddelati do konca in se nato v play-off-u, v četrtfinalu državnega prvenstva, predstaviti v najboljši luči. Še prej pa seveda razmišljamo naprej o Kamniku in nato o ACH-ju …«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Skoda.Drugace pa dobra igra v tem delu prvenstva

Margejca (nepreverjen)

Škoda res...

kun (nepreverjen)

Veteranska ekipa popusila.

Starejše novice