FOTO: Peter Dominko
Odbojkarji Merkur Maribora bodo zaigrali na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja. Štajerci so bili tudi na povratni četrtfinalni tekmi boljši od ekipe Panvite Pomgrad.

Soboški odbojkarji v domači dvorani niso uspeli presenetiti državnih prvakov iz štajerske prestolnice, ki so brez večjih preglavic dobili tudi povratno tekmo četrtfinala Pokala Slovenije.

Mariborčani, ki letos igrajo v kar štirih različnih tekmovanjih, so pred dvema tednoma dobili že prvi dvoboj z zasedbo soboškega stratega Dejana Fujsa.

Obračun v Dvorani Tabor se je končal z izidom 3:1 v korist gostiteljev, ki so, potem ko so prvi niz dobili po podaljšani igri, klonili v drugem, nato pa suvereno dobili tretji in četrti niz.

Slika iz druge polovice prvega srečanja se je preslikala tudi v drugo tekmo, Sobočani pa niso imeli pravih možnosti vsaj za častni niz.

PANVITA POMGRAD - MERKUR MARIBOR 0:3 (16:25, 17:25, 18:25)

Maribor do gladke zmage

Gostje s Štajerske so že v prvem nizu nakazali, da so prišli v Mursko Soboto po zmago brez večjih pretresov. Prekmurci so si hitro nabrali nekaj točk zaostanka, Dejan Fujs je dvoboj prvič prekinil pri izidu 7:10.

Tudi druge pol minute odmora pri rezultatu 8:13 ni prekinilo naleta Mariborčanov, ki so povedli že z 11:18. Domačini se niso uspelo približati, Štajerci pa so uvodni niz mirno pripeljali h koncu.

Sobočani so drugi niz pričeli bolje, z nekaj dobrimi potezami so povedli s 5:4 in 6:5, a je nato sledil nov preobrat zasedbe Sebastijana Škorca. Domače pol minute odmora pri izidu 7:9 ni zaustavilo gostov, ki so z asom Rolanda Gergyeja povedli z 9:13.

Ob eni točki domačinov so sledile še tri mariborske, a novi nasveti Dejana Fujsa niso zalegli. Državni prvaki so obdržali visoko prednost, čeprav lažje poškodovani Uroš Pavlović sploh ni stopil na parket.

Sebastijan Škorc je v tretjem nizu povsem premešal zasedbo v polju, priložnost za igro pa je ob Roku Bračku namenil tudi igralcem kot so Sani in Adi Adžović ter Aljaž Herman.

Nekaj sprememb smo videli tudi v domači ekipi, a tudi Urban Fužir in Žan Bedrač nista uspela prebuditi Sobočanov, ki so storili preveč napak. 

Panvita Pomgrad je Škorca pri izidu 12:15 resda prisilila v pol minute odmora, po katerem pa so se gostje z delnim izidom 1:5 znova odlepili in dvoboj je bil dokončno odločen po treh nizih.

Sredi niza šestih porazov

»Vidi se, da Maribor igra evropske tekme, tako da so v zelo dobrem stanju. Moram povedati, da so pokazali zelo dobro igro, za kar jim lahko čestitam. Pri nas igra ne steče, v zadnjem obdobju se lovimo. 

Imeli smo nekaj težav s poškodbami, igro moramo sestaviti na nivo, ki smo ga imeli pred kakšnim mesecem. Za to potrebujemo nekaj časa, predvsem pa veliko trdega dela,« je po novem porazu dejal Dejan Fujs.

Mariborska zmaga seveda ni presenetljiva, bolj pa skrbi niz porazov, saj so Sobočani izgubili zadnjih šest preizkušenj. Še vedno skeli predvsem točkovna ničla v spopadu z novomeško Krko:

»Imeli smo zahteven razpored, sem pa vztrajal, da skušamo proti najmočnejšim ekipam odigrati čimboljše, kar se da, in skušamo ohraniti dobro formo. 

To nam ni uspelo, tri tedne smo bili brez korektorja, delali smo rošade, ki pa se niso izkazale. Žal mi je, da domače tekme s Krko nismo odigrali do konca tako, kot bi jo morali in bi točke ostale tukaj.«

Odlično vstopili v obračun

»Mislim, da smo v prvi niz vstopili najbolje v letošnji sezoni, v vseh odigranih tekmah. To je dober pokazatelj, da smo vedno boljši. 

Če bi tekme pričenjali tako, kot smo jo danes, bi jih lažje dobivali. To smo danes demonstrirali na igrišču in Sobočani proti nam niso imeli možnosti,« je po tekmi, ki jo je lahko mirno spremljal s strani, dejal Uroš Pavlović.

Osrednji bloker iz Murske Sobote se je znova vrnil v domačo dvorano, kjer je pred leti pričel najprej košarkarsko, nato pa še odbojkarsko kariero.

Tokrat iz preventivnih razlogov ni zaigral, za kar niti ni bilo potrebe, je pa imel tako boljši pregled nad dogajanjem na parketu.

»Pred dvema dnevoma sem začutil nekaj težav z ramo, zato so danes priložnost za igro dobili drugi, tekmo pa smo mirno pripeljali v našo korist,« je še dodal Pavlović.

Daljši pogovor z reprezentantom Slovenije si boste lahko prebrali v prihajajočih dnevih, kot uvod v prvo domačo tekmo CEV Lige prvakov. V Maribor prihaja italijanska Cucine Lube Civitanova.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
srebrnizob (nepreverjen)

Maribor se norca delo iz Panvite!

ghk5 (nepreverjen)

Tak kak svinja s kisilakovo turbo so sli z njimi…

U1 (nepreverjen)

Šest zaporednih porazov Panvite?? Lekar neka ne štima.

gezolino (nepreverjen)

Trosi se stolec trenera!

Starejše novice