S prvim januarjem se je pričela prestopna vročica, ki bo trajala do konca tega meseca. Preverili smo, kateri pomurski nogometaši so trenutno vredni največ.

V zimskem času, ko nogometne zelenice v Sloveniji počivajo, je dogajanje veliko bolj aktivno v pisarnah klubov. Pa ne le v Sloveniji, nogometna "tržnica" je od januarja naprej odprta po vsem svetu.

Pomurski ljubitelji okroglega usnja seveda najbolj zagreto spremljajo kakšno bo prestopno dogajanje v pomurskih klubih. Še posebej so oči uprte v Mursko Soboto in Lendavo, kjer bo zanimivo videti, kako se bosta Mura in Nafta kadrovsko okrepili pred naskokom na prvo ligo.

Pomurje je vedno slovelo po dobrih nogometaših, tudi sedaj jih je kar nekaj, ki igrajo vidno vlogo v slovenskih in tudi tujih klubih. Na specializirani spletnem portalu Transfermarkt smo preverili kateri od pomurskih nogometašev je trenutno vreden največ in kakšno tržno vrednost jim omenjeni portal pripisuje.

Največ vreden Gregor Balažic

Edini z milijonsko znamko je Gregor Balažic, ki si kruh trenutno služi v ruskem prvoligašu Uralu, kamor se je lani preselil iz beograjskega Partizana, pred tem pa je več let uspešno branil barve ukrajinskega Karpatya iz Lviva.

Na drugem mestu pri vrednosti 600 tisoč evrov najdemo dva nogometaša. Prvi je Erik Janža, ki je trenutno član ciprskega Pafosa, kamor je posojen s strani češke Viktorie iz Plzna, drugi pa vratar Filip Gačevski, ki v vratih makedonskega Vardarja kaže izjemne predstave.

Bohar in Pučko vredna pol milijona

Pol milijona evrov sta vredna Damjan Bohar in Matej Pučko. Prvi že nekaj let uspešno brani barve Maribora, pri katerem se je med strelce vpisal tudi v Ligi prvakov, medtem ko je Matej Pučko trenutno član španskega drugoligaša Reala iz Ovieda. 

Sto tisoč manj, se pravi 400 tisoč evrov je vreden novopečeni član Celja Mitja Lotrič, katerega se je povezovalo tudi s povratkom na Fazanerijo. Na lestvici se znajde še en nogometaš Maribora, in sicer Dare Vršič, ki je trenutno ocenjen na približno 300 tisoč evrov.

Žiga Kous najvrednejši igralec druge lige

Pri vrednosti 250 tisoč evrov najdemo Žigo Kousa, ki je glede na podatke Transfermarkta najdražji nogometaš v drugi slovenski ligi, na enako vrednost je omenjeni portal ocenil le še Adela Halilovića iz Radomelj.

Člana Mure, Mihael Karas in Matej Andrejč sta bila po zadnjih podatkih vredna 150 tisoč evrov, pri vrednosti 100 tisoč evrov pa najdemo še Nina Kouterja, Arpada Vaša, Klemna Pucka, Amadeja Marošo, Nika Kisilaka in Saša Celca, prav tako člane Mure in Vedrana Vinka ter Patrika Vöröša, člana lendavske Nafte. Sto tisočakov naj bi bil vreden tudi Aleš Ajlec, ki je še lani branil barve Mure.

Obetali so veliko

Med zanimivejšimi imeni, ki glede na Transfermarkt trenutno nimajo izračunane vrednosti, ker igrajo v nižjih ligah, med drugim najdemo tudi Tadeja Apatiča, Matica Maruška in Denisa Kramarja. Apatič, član Beltincev, ki je v svoji karieri branil tudi barve Olimpije, Domžal, moldavskega Sheriffa in bolgarske Slavie iz Sofie je bil v najboljših časih ocenjen na 500 tisoč evrov. 

Denis Kramar, ki je bil nazadnje član Bad Radkersburga, pred tem pa se je preizkušal tudi pri avstralskem Perth Gloryu, islandskem Vikingurju, bosanskem Sarajevu, poljskemu Widzew Lodzu, ciprskem Paralimniju in v drugi ekipi španskega Getafeja, je imel najvišjo tržno vrednost pri 450 tisoč evrih. Kramar kot branilec pri 26-ih letih še možnosti, da izkoristi svoj potencial.

Podobno bi lahko dejali tudi za Matica Maruška, ki je bil v svoji karieri najvišje ocenjen pri številki 300 tisoč. Maruško, ki se je pred leti celo prebil v mlado reprezentanco Slovenije, je trenutno član avstrijskega Bad Radkersburga, pred tem pa je nosil tudi dres slovaškega Spartaka iz Trnave ter kazahstanskih Kaisarja in Akzhayika.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bad-boy (nepreverjen)

jaja, samo šte de pa plačal telko pejnez za keroga od igralcov? nisce!

Fuzbaler77 (nepreverjen)

Tak kvalitetnih nogometasov je na miljone...na zalost.

IIII (nepreverjen)

Novinar kaj pa navedba vira od kod so podatki vzeti?Ste si številka izmislili sami? Na podlagi česa ste določili ceno? Bomo imeli malce drobnogleda.

IIII (nepreverjen)

Oprostite. Spregledal.

grobar (nepreverjen)

Karas,ka se van zmejšalo?Zakoj je un več vrejden kak Vaš,zatou,ka sedi?Pa ge ste si tej cifre v zmislili,se me glava bolij.Balažic miljon,jojojoj

grobar2 (nepreverjen)

Ka ti ne vidiš štete? Vejpa tak piše na Transfermarkte, če ne vidiš ka so od tan cifre. Ja, čudno je, san šou tudi san glejdat, ampak je tak ocenjeno. Pa so zadnje posodobitve cene bile pri obeh na isti den. Tak pač je. Zaj glede na ka pa tan cene določajo, pa neven..

In reply to by grobar (nepreverjen)

Ograček (nepreverjen)

Tou so sigurno cejne v forintaj.

Nafta je najboljša (nepreverjen)

Samo eno veliko siromaštvo !

Bosno mojo (nepreverjen)

Pomurci in nogomet ? Samo navijači ste lahko ! Ne bodite jezni, tak pač je.

kolega (nepreverjen)

Ajh tau je pa zaj malo na pamet napisano. Mamo mij kar kvaliteto tu v pomurji. Posebej mladina de prinas nekaj dosegnola, (npr. Tomi Horvat). Nema veze odket si, do vrha v fuzbali se lehko sigdar pride :)

In reply to by Bosno mojo (nepreverjen)

Na vrhu Evrope (nepreverjen)

Daj, napiši ti vsaj pet Pomurskih nogometašev, ki v Evropi kaj pomenijo ! Ne moreš, ker jih ni ! Na Hrvaškem, v Bosni, v Srbiji jih je veliko ! Zato za 1. ligo pripeljite nogometaše od tam ! Z domačimi nič ne bo !

In reply to by kolega (nepreverjen)

Bosno mojo (nepreverjen)

V Muro pripeljite moje rođake.

Mura je večna (nepreverjen)

Tvoji rojaki so preslabi za Muro, časi da je lejko pri Muri špilo sakši keri si je kopačke znao obuti so mijnili. Trbej nogometno znanje za špilati pri Muri.

In reply to by Bosno mojo (nepreverjen)

kukavica (nepreverjen)

Bosno moja je pijanček. Zdaj kda so ta zbanali de miljarda nikov pod šterimi de pisaro pa provocejro.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

kukavica 1 (nepreverjen)

Ne živciraj se ! HRVAŠKI IN BOSANSKI TER SRBSKI NOGOMETAŠI SO ZAKON ! Če bi Mura vsaj tri take imela, bi že zdavnaj bila v 1. ligi.

In reply to by kukavica (nepreverjen)

kukavica (nepreverjen)

Ti že veš.

In reply to by kukavica (nepreverjen)

Navijači (nepreverjen)

Prekmurci ste lahko samo nogometni navijači. Nogomet pač ni za vas. Sprijaznite se s tem. Nikogar nočem žaliti, a to je resnica.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Resnica je ka si tij bumbar, neščen te žaliti a to je resnica.

In reply to by Navijači (nepreverjen)

Navijači (nepreverjen)

Naštej tri Prekmurske nogometaše, ki v Evropi kaj pomenijo !

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Navijači (nepreverjen)

Mura je večna , bo kaj ? Začni z imeni in naštevanjem !

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice