Do začetka prvenstva manjka še deset dni, vse glasnejše pa so govorice in ugibanja o tem, kdo bi utegnil biti med glavnimi sponzorji Mure.

Prihodnjo soboto se bo s tekmo med Muro in Triglavom prvoligaški nogomet tudi uradno vrnil v Mursko Soboto. Po naših informacijah je finančno stanje v klubu urejeno, ob tem pa se postavljajo vprašanja o tem, kdo bi lahko bil glavni sponzor črno-belih v novi sezoni.

Poleg ruskega kapitala, naj bi bili po naših informacijah med močnejšimi sponzorji tudi GMT, Pomgrad, Zavarovalnica Triglav in Telekom Slovenije, v javnosti pa se je pojavljalo tudi ime Petrola.

GMT že lani eden večjih sponzorjev

Podjetje GMT je bilo že v lanski sezoni zlati sponzor soboške Mure, tudi v letošnji sezoni pa naj bi bil po naših informacijah eden večjih domačih sponzorjev, pri čemer naj bi svoj vložek še povišali. Za potrditev tega smo želeli povprašati vodilne v podjetju, a jih nismo uspeli priklicati.

"Dogovarjamo se z večjimi sponzorji, z enimi smo že dosegli dogovor, z drugimi smo še v fazi dogovarjanja," nam pove športni direktor Mure Denis Rajbar, ki dodaja, da generalnega sponzorja bržkone ne bo, vseeno pa bi črno-beli na dresih morda lahko imeli zapisano ime katerega od sponzorjev.

100 tisoč za ime na dresu?

Kot smo uspeli izvedeti, naj bi vsota, ki bi jo bilo potrebno odšteti za ime na dresu, znašala 100 tisoč evrov. Če se bo kdo od sponzorjev odločil za tak znesek še ni jasno, vseeno pa Rajbar ne zapira vrat temu, da bi na črno-belih dresih pisalo tudi ime pokrovitelja.

"Točno še tega, če bo katero ime na dresih ali ne, ne morem povedati. Več bo znanega približno v dveh tednih. Morda bo kateri od večjih sponzorjev tisti, ki bo na dresu. Vse je še odprto," pravi Rajbar.

Z vprašanji smo se obrnili tudi na Zavarovalnico Triglav, kjer pravijo, da imajo na svoji spletni strani objavljen razpis za sponzorska sredstva. Kot nam je povedal Luka Pušnik, se preko obrazca lahko prijavi vsakdo, dogovorov z Muro pa ni želel ne potrditi, niti zanikati. Je pa dejal, da Zavarovalnica Triglav zagotovo ne bo generalni pokrovitelj.

Kakršnekoli dogovore z Muro so zanikali pri Petrolu.

"Družba Petrol ne vodi nikakršnih pogovorov z NŠ Mura o kakršnem koli sponzoriranju tega kluba. Družba Petrol tudi ni sponzor NŠ Mura," so bili kratki in jedrnati pri Petrolu.

Bo pa po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, v prihodnji sezoni sponzor Mure tudi družba Pomgrad.

"Družba Pomgrad je vseskozi tesno vpeta v lokalno okolje, ne zgolj kot zanesljiv delodajalec več kot 600 zaposlenim, temveč tudi kot družbeno odgovorno podjetje, ki del svojih sredstev namenja lokalnim kulturnim, športnim ter tudi humanitarnim organizacijam. V skladu z našo dosedanjo vizijo podpiramo pozitivne zgodbe v tistih okoljih, v katerih delujemo. Pomgrad že podpira Odbojkarski klub Panvita Pomgrad, ki nastopa v prvi slovenski odbojkarski ligi, trenutno pa smo tudi v pogovorih z NŠ Mura, novim slovenskim nogometnim prvoligašem, glede sponzorske pogodbe," je za naš medij povedal član uprave Kristian Ravnič.

Višina proračuna znana v prihodnjih dneh

Kakšna bo višina proračuna še ni jasno, več naj bi bilo znanega danes zvečer po seji upravnega odbora.

Lokalno okolje in sponzorji so za Muro zelo pomembni, tega se zavedajo tudi v klubu. Kot pravijo, v določenih primerih gredo sami do potencialnih sponzorjev, spet v drugih primerih se ti oglasijo sami.

"Sodelovanje z lokalnimi sponzorji nam pomeni ogromno, upamo, da je zadovoljstvo obojestransko. Vemo kaj Mura pomeni v Sloveniji in verjamem, da sponzorji vidijo, da gremo v pravo smer, da delamo pošteno in transparentno," zaključuje Rajbar.

S spleta

Komentarji (32)

SimonErejtas (nepreverjen)

RAZMim Ka je sponzor SPAR pa mercator pa btc pa podoben z 5-10 tisocaki, ker so mu to kupci.

Za druge pa je to nekšna mučka. Mi smo na GMt poslali prosnjo pa dobili 0 evro pa isto na Pomgrad.

43210 (nepreverjen)

in što ste vi??

In reply to by SimonErejtas (nepreverjen)

Boris1919 (nepreverjen)

Super ker podpirajo domači šport

Jozef

Glede na to kaksni se vam ze motajo okoli kluba je vsaj ena od besed 'posteno in transparentno' odvec. Upam da se motim.

Ormož vabi (nepreverjen)

ZA PAR LEJT SE VIDIMO V TREČI LIGI!

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Pri sponzoriranju je treba gledati na obojestransko korist. Vpršanje je, kaj lahko NK Mura ponudi sponzorju v zameno za prejeta sredstva? Transparent ob igrišču, logo na klubskih tiskovinah in dresih. Fuck just that!
Če bi jaz bil sponzor bi v zameno želel (poleg grafične pojavnosti) 2× letno free najem pomožnega igrišča in priredil 2 eventa, s katerim bi si povrnil vložena sredstva in še kaj zaslužil.
+cela 1. ekipa bi morala prit zastonj pomagat na bratvo. :)

mun (nepreverjen)

Glaven sponzor de občina,štera de pokrivala vse stroške za vzdrževanje stadijona.Mi občani pa mo se vozili 30 po Soboti zavolo slabih cest.Glavno je ka do gorčanci lejko šli na tekme, mi mo pa seveda to plačali.Nam trbej takšnoga župana?

samo je jedno (nepreverjen)

malo te ide v nos ha.. v bistve vse nak pišete kontra :) enkrat mura vedno mura !!!

In reply to by mun (nepreverjen)

samo je jedno (nepreverjen)

vsen ka*

In reply to by samo je jedno (nepreverjen)

43210 (nepreverjen)

što de pa vzdržuvo stadijon če nej občina?? saj pa stadion neje od kluba!! JE OBČINSKE!! pa ka ene neka na pamet vedno pijšete, če nemate pojma od pojma!!!

In reply to by mun (nepreverjen)

Jogobelli (nepreverjen)

Ja, se strinjam, samo v takšnon primeri mora klub plačevati občini ustrezno najemnino. Vseposedi na svejti je takšna praksa. Ajax v Amsterdami plačuvle najemnino pa še eden klub hokeja na travi tudi pa vsi šteri majo koncerte na ton štadioni tudi. Ti je tou kapnilo? Pa če ti je nej mo te pijto nače: zakoj vsi londonski klubi gradijo svoje štadione (Arsenal ga je odplačo lani) in zakoj nišče ne špila na Wembleje?

In reply to by 43210 (nepreverjen)

Pobesnelimax (nepreverjen)

Lejko bi pitali firmo Societa Iris Faflek Lukač s.p. ona bi rada bila glavni sponzor.

PIARovec1 (nepreverjen)

Fuzbal je v Soboti lejko biu, da je firma klapala, pa so kakšo soboto delali, ka pa zaj?! Pa enjajte že inouk s ten seoskin fuzbalon!

TKO (nepreverjen)

Pojeb prvo kak prvo preveri, štere so trenutno močne firme v pomurji.
drugič pa preveri kakšne so linije med pomgradom in dengradom. pa zmes vključi gmt in muro.

naivnež.

sportas (nepreverjen)

kelko znan pomgrad sponzorejra odbojko

butalec (nepreverjen)

Nej pozabiti na Milana, nekdanjega velkoga sponzorja!
Me zanima, kak globoko zdaj v žep segne;
inda, da je lucke pare ta davo, te je nej glij škrtlavi bil, no, ka vijdimo zdaj!

Olosh (nepreverjen)

Milan nema za svoje, nej pa ka bi mel za sponzorstva. Ide se nekšoga wannabe biznismena, bla bla bla, a nema pa za burek.

In reply to by butalec (nepreverjen)

Bild (nepreverjen)

Morate vsi vedeti, da gospod Karoly ustvaril Gmt sam. Nikoli ne bo nikomur dolžan za nobeno sponzoriranje, ker od tega, da bo na dresih logotip podjetja Gmt ne bo imel nič, bo pa imel samo enostransko metanje denarja, kateri se mu ne bo nikoli povrnil NITI CENTA. Bolj je verjetna ta govorica, da si gospod z očali iz upravnega odbora Mure in kateri je prišel v službo na Gmt na podlagi prijateljstva z zetom Karolyja utrjuje funkcijo v klubu. Naj, kar neznani Rus dalje financira klub, ker sam bog ne zna , kaj ima od tega!

BelecStaNKo (nepreverjen)

V tem je DOSTI resnice. Od teh sponzorstev nima nihče nikaj. Pa na konci mo mi OBČINSKE PEJNEZE prejk Pomgrada za fusbal davali, tajkunski RUS (keri se skrivle) de pa odavo igralce za gotovino. Ka mamo mi od toga? Nika kruha, dosta iger. Plačamo pa tak sami iz preveč zaračunanih podvozov, nadvozov, krožišč pa pavilijonov.

Kravje kupčije.

In reply to by Bild (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Kak en bo imel nič? :) Ka ti si blentavi? :D V kon je pa fora sponzorstva? Ka vržeš pare skos okno? Ka si munjeni? :D To ti je neposredna reklama in tisti ka so še nej čuli za GMT do pa pač zdaj. Ka motaš na pamet.

In reply to by Bild (nepreverjen)

pranje denarja (nepreverjen)

odlično napisano. Zdaj pa uporabi isto logiko in mi povej ka ma rus od sponzoriranja Mure, če ne veš niti imena rusov :) Nega imena rusov, nega reklamiranja rusov, nega nika. Ka pa te je hasek takšnoga "sponzoriranja" ???? Odgovor je moj nick name.

Se bo policija zganila?

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Laci (nepreverjen)

Celi svet sponzorera šport, največje svetovne firme(in tudi menše) mečejo miljone in miljarde v promocijo itd. Verjetno so vsi šefi in lastniki teh firm blentavi. Samo v sloveniji "nema firma z toga niksoga haska".

In reply to by Bild (nepreverjen)

Gostja (nepreverjen)

Ka pa te ma Faflekova z ten?

Peder (nepreverjen)

Muri je lejko sponzor pajdo pajdaš

BAMBINO

pa to lejko samo crkneš od smeja, ka ene vse pijšete. redno more bolete, ka v Mure vse laufa, tak kak more!

Franci (nepreverjen)

:))))))))))))))))))))))))))))))))))) laufa laufa

In reply to by BAMBINO

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DOJENČEK BOŠ TI ZA TRI LETA VIDO KAK V MURI VSE LAUFA.

In reply to by BAMBINO

BelecStaNKo (nepreverjen)

Pomgrad naše pejneze tala, telko je občina preplačala krožišča pa EXPO, ka lejko talajo SD-jovin pa MURI še 10 lejt. Te vidli, kda de istina prišla na den.

afta he (nepreverjen)

Kdo pravi, da se sponzorstvo ne splača, se grdo moti. Potem ne bi nihče nič reklamiral, dresi in stadioni brez reklam. Pa šport je nej gledališče ali opera, kjer nega reklamnih tabel. So pa tudi sponzorji kulturnih prireditev, nej pa ka ne bi bili na športnih prireditvah. Samo lepo zbirajte sredstva in uspešno v 1. ligi.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

SI MISLO NAPISATI TREČO LIGO? ZA TRI LETA.

In reply to by afta he (nepreverjen)

maček muri8796 (nepreverjen)

Cilj mora biti, da vsaj delno ustvarimo igralca in ga prodamo za dober denar! Pa če bi bil to 1 igralec v roku 2 let, bo to zelo dobro, da vsaj nekaj pride v blagajno. Le tako se žal v Sloveniji preživi!

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

KA TI ŠČEŠ NA FAZANERIJI: DOBER NOGOMET ALI TRGOVINO Z LJUDMI ? KUPOVANJE IN PRODAJA NOGOMETAŠEV NI NIČ DRUGEGA KOT TRGOVINA Z LJUDMI. A DANAŠNJI SVET JE ŽE TAKO POKVARJEN, DA TO SPREJEMATE KOT NEKAJ NORMALNEGA. ŽENSKE, KI PRODAJAJO SVOJE TELO, VSI OBSOJATE IN ŽALITE. NAD NOGOMETAŠI, KI PRODAJAJO SVOJE NOGE IN TELO, PA STE VSI NAVDUŠENI.

In reply to by maček muri8796 (nepreverjen)

Starejše novice