Do začetka prvenstva manjka še deset dni, vse glasnejše pa so govorice in ugibanja o tem, kdo bi utegnil biti med glavnimi sponzorji Mure.

Prihodnjo soboto se bo s tekmo med Muro in Triglavom prvoligaški nogomet tudi uradno vrnil v Mursko Soboto. Po naših informacijah je finančno stanje v klubu urejeno, ob tem pa se postavljajo vprašanja o tem, kdo bi lahko bil glavni sponzor črno-belih v novi sezoni.

Poleg ruskega kapitala, naj bi bili po naših informacijah med močnejšimi sponzorji tudi GMT, Pomgrad, Zavarovalnica Triglav in Telekom Slovenije, v javnosti pa se je pojavljalo tudi ime Petrola.

GMT že lani eden večjih sponzorjev

Podjetje GMT je bilo že v lanski sezoni zlati sponzor soboške Mure, tudi v letošnji sezoni pa naj bi bil po naših informacijah eden večjih domačih sponzorjev, pri čemer naj bi svoj vložek še povišali. Za potrditev tega smo želeli povprašati vodilne v podjetju, a jih nismo uspeli priklicati.

"Dogovarjamo se z večjimi sponzorji, z enimi smo že dosegli dogovor, z drugimi smo še v fazi dogovarjanja," nam pove športni direktor Mure Denis Rajbar, ki dodaja, da generalnega sponzorja bržkone ne bo, vseeno pa bi črno-beli na dresih morda lahko imeli zapisano ime katerega od sponzorjev.

100 tisoč za ime na dresu?

Kot smo uspeli izvedeti, naj bi vsota, ki bi jo bilo potrebno odšteti za ime na dresu, znašala 100 tisoč evrov. Če se bo kdo od sponzorjev odločil za tak znesek še ni jasno, vseeno pa Rajbar ne zapira vrat temu, da bi na črno-belih dresih pisalo tudi ime pokrovitelja.

"Točno še tega, če bo katero ime na dresih ali ne, ne morem povedati. Več bo znanega približno v dveh tednih. Morda bo kateri od večjih sponzorjev tisti, ki bo na dresu. Vse je še odprto," pravi Rajbar.

Z vprašanji smo se obrnili tudi na Zavarovalnico Triglav, kjer pravijo, da imajo na svoji spletni strani objavljen razpis za sponzorska sredstva. Kot nam je povedal Luka Pušnik, se preko obrazca lahko prijavi vsakdo, dogovorov z Muro pa ni želel ne potrditi, niti zanikati. Je pa dejal, da Zavarovalnica Triglav zagotovo ne bo generalni pokrovitelj.

Kakršnekoli dogovore z Muro so zanikali pri Petrolu.

"Družba Petrol ne vodi nikakršnih pogovorov z NŠ Mura o kakršnem koli sponzoriranju tega kluba. Družba Petrol tudi ni sponzor NŠ Mura," so bili kratki in jedrnati pri Petrolu.

Bo pa po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, v prihodnji sezoni sponzor Mure tudi družba Pomgrad.

"Družba Pomgrad je vseskozi tesno vpeta v lokalno okolje, ne zgolj kot zanesljiv delodajalec več kot 600 zaposlenim, temveč tudi kot družbeno odgovorno podjetje, ki del svojih sredstev namenja lokalnim kulturnim, športnim ter tudi humanitarnim organizacijam. V skladu z našo dosedanjo vizijo podpiramo pozitivne zgodbe v tistih okoljih, v katerih delujemo. Pomgrad že podpira Odbojkarski klub Panvita Pomgrad, ki nastopa v prvi slovenski odbojkarski ligi, trenutno pa smo tudi v pogovorih z NŠ Mura, novim slovenskim nogometnim prvoligašem, glede sponzorske pogodbe," je za naš medij povedal član uprave Kristian Ravnič.

Višina proračuna znana v prihodnjih dneh

Kakšna bo višina proračuna še ni jasno, več naj bi bilo znanega danes zvečer po seji upravnega odbora.

Lokalno okolje in sponzorji so za Muro zelo pomembni, tega se zavedajo tudi v klubu. Kot pravijo, v določenih primerih gredo sami do potencialnih sponzorjev, spet v drugih primerih se ti oglasijo sami.

"Sodelovanje z lokalnimi sponzorji nam pomeni ogromno, upamo, da je zadovoljstvo obojestransko. Vemo kaj Mura pomeni v Sloveniji in verjamem, da sponzorji vidijo, da gremo v pravo smer, da delamo pošteno in transparentno," zaključuje Rajbar.

S spleta

Komentarji (32)

Starejše novice