Vir: NZS
Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj po epskem preobratu slavila s 3:2 in se z zmago zavihtela na drugo mesto lestvice v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.

Četa Matjaža Keka, ki je ravno na dan tekme praznoval 58. rojstni dan, je septembrski del kvalifikacij končala s polnim izkupičkom, najprej je v petek slavila proti favorizirani Poljski z 2:0, nato pa še včeraj odpravila Izrael s 3:2. Obe zmagi si je naša reprezentanca izborila pred domačimi gledalci v Stožicah in sedaj zaseda drugo mesto v skupini G. 

SLOVENIJA – IZRAEL 3:2 (1:0)
Stožice, gledalcev 10.669, sodniki: Taylor, Beswick in Nunn (vsi Anglija).
Rumeni kartoni: Bezjak, Iličić, Verbič; Taha, Peretz.
Rdeči karton: /.
Strelci: 1:0 Verbič (43.), 1:1 Natcho (50.), 1:2 Zahavi (63.), 2:2 Bezjak (66.), 3:2 Verbič (90.).
Slovenija: Oblak, Jokić (od 46. Balkovec), Mevlja, Al. Struna (od 54. Blažič), Stojanović, Krhin (od 81. Popović), Kurtić, Verbič, Iličić, Bezjak, Šporar.
Izrael: Marciano, Ben Harush (od 46. Kayal), Elhamed, Taha, Dgani, Solomon, Natcho, Peretz (od 77. Glazer), Dasa, Zahavi, Weismann (od 61. Dabbur).
 

Preverili smo pa tudi utrip na družabnih omrežjih po tekmi in za vas zbrali nekaj zanimivih odzivov:

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janez Komunist (nepreverjen)

Nič ne pomaga včerajšna zmaga,ker bodo na EP 2020 odšli Poljaki in Avstrijci.

Vipko
Truplo

Da so Avstrijci prišli včeraj do točke pri Poljakih za nas ni ravno najboljša novica... vendar o usodi vseeno odločamo sami. Avstrijce je doma potrebno premagati, z Makedonci pa remizirati! Po vseh preračunavanjih potem tudi mislim, da poraz v zadnjem kolu na Poljskem ne bi bil usoden. Tako, da ne bodi že vnaprej pesimist!!!

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Vseved?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Kar precej časa tekme sem se hudoval, čemu rinejo skozi sredino? Vendar, najlažje je modrovati... iz kavča!
Res smo dobili dva gola, katera ne bi smeli, po drugi strani pa so igralci res iztisnili iz sebe verjetno še zadnje atome moči. Čestitke! Selektor Kek je tudi lepo povedal, da so morali opraviti dve menjavi zaradi poškodb, katerih sicer verjetno ne bi in da jim je tudi to nekoliko porušilo taktični načrt. Če bi bil sam selektor, pa na srečo nisem, bi zamenjal prej Verbiča... meni se je zdelo, da izgublja dvoboje, da ni močan v teh dvobojih... pa smo videli, a? Sicer je moj favorit za simpatije Bezjak, kateri je verjetno naredil na dveh tekmah vsaj deset prekrškov, pa vse več ali manj take, da je dobil za nagrado samo en rumeni karton. Tudi to je potrebno... vedeti, ne pa, da nasprotnika tako posekaš, da tvegaš celo rdeči karton.
Da dandanes ni lahko premagati ravno vsakega kaže tudi rezultat iz Poljske, kjer njihova reprezentanca že drugo tekmo zapored ni uspela niti doseči gola. In mislim da je tudi Lichtenstein nekje remiziral? Praktično palček v nogometu.
Oktobra imamo dve tekmi: če doma premagamo Avstrijce in remiziramo z Makedonci... Latvijce bi doma morali premagati, že nakako mislim, da smo notri? Iz totalnega reprezentančnega razsula, katerega je povzročil prejšnji selektor imamo trenutno spet reprezentanco, katero je veselje gledati. Da ti občutek, da ni samo odbojka, košarka... šport za gledanje!

luc-ifer (nepreverjen)

Truplo pa to je nogomet ne kolesarska etapa na dirki, zopet pametuješ ti boš nadomestil Keka ko bo čas za nove teorije o nogometu, raje se drži bančništva ti je bližje?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Saj je bilo za pričakovati, da se oglasi kakšen razpravljalec, kateri je že v korenu sovražno nastrojen proti meni!
Preberi, kaj sem napisal in predvsem KJE, da jaz zamenjam Keka? Tudi, da je lažje modrovati iz kavča, kjer sem mislil sebe. Če si nepismen oz. ne razmišljaš...
In oba moja komentarja sta bila optimistično naravnana, a si ti "bumbar" proti svoji reprezentanci? Če sta že moja komentarja napačna, napiši kakšen argument proti, ne pa da žališ. Napiši tudi svoje videnje tekme... pa še drugi, saj je forum namenjen debatiranju. Žal nekateri to izrabljate za žaljenje in zdravljenje svojih flustracij. Žal!
In še enkrat: v zadnjih dveh tekmah je bila zapisana lepa športna zgodba, pravljica. Debatirajmo o tem. Seveda vsak vidi zadeve po svoje, ne moremo in dolgočasno bi bilo, če bi vsi videli, sklepali enako!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

nogobrc (nepreverjen)

praviš da ne bi smeli dobiti tistiva gola in zokoj tak pa ovak špilajo? in ka zaj ?
pa poanta je v motivaciji in ka so grizli travo do zadnje minute, ka so pokazali nepopustljivi srčen borbeni karakter ko so izgubljali 1:2. o tem se piše in govori ker smo po dolgem času videli ČAR SLO.EKIPE oz nepredvidljivost nogometa ki se je pač za naše končal uspešno.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Zakaj ne bi smeli dobiti tista dva gola: Kot prvo sta bila oba dosežena izven kaznenega prostora in celo dlje. Pri prvem so morda celo Izraelci vplivali, saj je žoga letela med njimi, čeprav se verjetno noben ni dotaknil žoge. Je to po pravilih ali ne... ne vem! Drugi gol še z večje razdalje, zmerjen res. Kaj mene moti: pri obeh so naši igralci zamudili blokirati strel. Zato pravim... da ne bi smeli dobiti ta gola. Pač moje mnenje, se strinjal ali ne... to je drugo vprašanje. Da so igrali preveč skozi sredino... saj sta pa v polčasu in po tekmi tekmo komentirala dva strokovnjaka, tudi Kek je nekaj povedal... Prva dva sta že pred tekmo opozarjala, da bo šlo skozi sredino zelo, zelo težko, da bo potrebno nasprotnika raztegniti... in tako je tudi bilo. Kot pri prvem, tako pri drugem, pa tudi tretjem golu je prišla podaja s strani... torej smo vse tri gole dosegli na podoben način in ne z rivanjem skozi sredino.
Toliko o tvojem vprašanju, lepo si tudi vse ostalo napisal.

In reply to by nogobrc (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Vseved?

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

https://www.youtube.com/watch?v=dR7jpC94qQ8 Oglej si prvi gol Izraelcev. Trije Izraelci v ofsideu vplivajo na igro. Nam takega gola sodnik sigurno ne bi priznal. Tudi po novih pravilih, ga ne bi smel priznati.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Meni je bil gol res čuden, Oblak je bil sicer pokrit, saj je bilo evidentno, da je reagiral zelo pozno. Zdaj pravila... tega pa ne vem, pa tudi čudno mi je, da so tekmo sodili samo trije sodniki. Ker tule še ni Var-a, zakaj ni bilo sodnikov še za golom. Morda bi potem kateri od sodnikov pri golu signaliziral morebitno vplivanje nasprotnika?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Oblaka so pokrivali trije Izraelci, ki so stali v ofsideu. Eden se je celo izmaknil žogi. Če to ni vpliv na igro, naj me kura brcne.

In reply to by Truplo

? (nepreverjen)
? (nepreverjen)
pikuš (nepreverjen)

Kak se vö mečejo a malo je falijlo ka so nej dobili po pički in izgubili prokleto srečo so imeli

čarni vrag (nepreverjen)

Zmaga je zmaga, pa če je samo za pol gola.

In reply to by pikuš (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice