Danes je postalo jasno, kakšne kazni so po zadnjem štajersko-prekmurskem derbiju doletele Maribor in Muro. Precej več bodo v blagajno NZS prispevali na Štajerskem.

V 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bil v Ljudskem vrtu odigran štajersko-prekmurski derbi, ki je ponudil lepo navijaško kuliso in evropsko tekmo na zelenici, ki se je končalo brez točk in z delitvijo točk.

Tako kot je to v navadi na tovrstnih derbijih, je imel veliko dela tudi disciplinski sodnik Boštjan Jeglič. Precej slabše so jo gledano iz finančnega vidika odnesli v Mariboru, kjer so si zaradi navijačev prislužili 2950 evrov kazni.

"Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – večkratno žaljivo skandiranje navijačem nasprotne ekipe, večkratno prižiganje bakel, bakle odvržene na igrišče, povzročitev prekinitve tekme, metanje predmetov v smeri sodnikov po koncu tekme," je v obrazložitvi zapisal disciplinski sodnik. Vijoličasti bodo plačali še dodatnih 300 evrov kazni zaradi treh rumenih in enega rdečega kartona. Špiro Peričić pa bo počival eno tekmo.

Črno-beli bodo plačali 550 evrov

Mura na drugi strani jo je odnesla precej bolje, saj bodo klubsko blagajno olajšali samo za 550 evrov. Kot olajševalno okoliščino so na NZS upoštevali pisno izjavo kluba.

"Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – prižiganje bakle, bakla odvržena na igrišče, metanje petarde narob igrišča," pa je Jeglič zapisal v obrazložitvi Murine kazni.

Ob tem dodajmo, da bo morala kazen zaradi navijačev plačati tudi Olimpija, in sicer 900 evrov, dodatnih 360 pa bodo morali odšteti zaradi štirih rumenih in enega rdečega kartona ter izključitve trenerja. 

Joaquim Lupeta bo zaradi rdečega kartona počival dve tekmi, Hadžić pa ekipe ne bo smel voditi na treh tekmah, kar pomeni, da ga na klopi ne bo niti na tekmi Mure in Olimpije.

Preberite še

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vodka (nepreverjen)

No tisti šteri ste za tou krivi peneze na sunce pa pokrijte Muri svojo norost.

someone1 (nepreverjen)

Black gringosi ka vas neje sram. Svojomi klubi povzročate težave.... Občudujem vas, ko športno navijate, in vas sovražim ko se vedete kot navadni huligani. A je res potrebno kuriti na tekmah?????

Anon2103 (nepreverjen)

Naj zaj ide tisti, šteri je vrgo bakle na igrišče pa plača kazen klubi. San mislo, ka smo v MS malo bole pametni glede toga, pa očitno neje tak.

gost4321 (nepreverjen)

te pa ka klubi nemajo pejnez....

Starejše novice