Foto: Odbojkarska zveza Slovenije
Nov uspeh za slovenske ekipne športe. Ženska odbojkarska reprezentanca se je uspela uvrstiti na evropsko prvenstvo, vse vidnejša vloga pa pripada Pomurki Veroniki Mikl.

Prvo mesto v kvalifikacijski skupini je osvojila Belgija, Slovenke so osvojile drugo mesto in bodo od 23. avgusta naprej sodelovale na evropskem prvenstvu, ki ga bodo gostile Turčija, Slovaška, Poljska in Madžarska.

Veronika Mikl, ki je članica ŽOK Kema - Puconci je svoj debi v članski konkurenci dočakala že s sedemnajstimi leti, tudi tokrat pa je devetnajstletnica odigrala vidno vlogo pri uspehu Slovenije. 

"Zelo sem vesela, da nam je uspelo, saj smo uresničile cilj, ki smo si ga zadale. Kar se tiče moje igre, sem zadovoljna, a vedno je prostor za napredek. Skupaj s soigralkami smo garale tudi med prazniki in z dvema odličnima tekmama je trud poplačan. Veseli me, da smo kvalifikacije zaključile z zmago, pa čeprav smo potrebovale zgolj en osvojeni niz. Tudi to je en pokazatelj, da je naš odnos in pristo odličen," pravi Miklova.

Mlada odbojkarica časa za počitek ne bo imela na pretek, saj jo čakajo klubske obveznosti, na katere se bo zdaj zagotovo podala še bolj motivirana.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DF (nepreverjen)

Vsa cast vam. To je povsem nekaj drugega kot slovenski in pomurski nogomet. Veliko nadaljnih uspehov.

U2 (nepreverjen)

Čestitke......tudi iz malega kluba se da daleč prijti....vsa čast.....forsiranje mladih pomurskih športnikov v vseh športih je edina svetla prihodnost pomurskega športa

Starejše novice