FOTO: Jure Banfi
Le malo je manjkalo pa bi slovenske nogometašice v Fazaneriji v dvoboju s Francijo osvojile veliko točko. Ob remi so bile po enajstmetrovki v 94. minuti dvoboja.

Malokdo je pričakoval, da se bodo Slovenke tako dobro zoperstavile reprezentanci Francije, ki je pred dvobojem v Murski Soboti veljala za izrazitega favorita.

Peta reprezentanca jakostne lestvice Mednarodne nogometne zveze je v Fazaneriji trepetala tudi za točko, saj so Slovenke povedle, v končnici dvoboja pa po francoskem preobratu tudi izenačile.

Na koncu so točke odšle v deželo galskih petelinov, v slovenskem taboru pa lahko objokujejo sodniški podaljšek.

SLOVENIJA - FRANCIJA 2:3 (1:1)
Strelke: Lara Prašnikar (20'), Mateja Zver (88'/11m); Marie-Antoinette Katoto (28', 60'), Amel Majri (94'/11m)
Slovenija: Zala Meršnik, Kaja Eržen, Lana Golob, Sara Agrež, Kristina Erman, Dominika Čonč (81' Adrijana Mori), Kaja Korošec, Špela Kolbl (46' Ana Milović), Pamela Begić (59' Manja Rogan), Mateja Zver (92' Sara Makovec), Lara Prašnikar. Selektor: Borut Jarc.
Francija: Pauline Peyraud-Magnin, Marion Torrent, Aissatou Tounkara, Elisa De Almeida, Sakina Karchaoui, Charlotte Bilbault, Sandie Toletti, Grace Geyoro (56' Sandy Baltimore), Kadidiatou Diani (71' Delphine Cascarino), Marie-Antoinette Katoto, Amel Majri. Selektorica: Corinne Diacre.

FOTO: Jure Banfi

Slovenke povedle

Uvodna faza srečanja v Fazaneriji je minila brez resnejših poizkusov, čeprav so Francozinje hitro prevzele pobudo. Slovenska obramba je kljub pritisku nasprotnic delovala dobro.

Varovanke Boruta Jarca so se osredotočile na protinapade in ta način v 20. minuti tudi povedle. Mateja Zver je prodrla po levi strani igrišča, po globinski podaji Pamele Begić pa se je Lara Prašnikar znašla pred golom in Slovenijo popeljala v vodstvo.

Pet minut zatem se je v priložnosti znašla Mateja Zver, ki pa je po podaji Lare Prašnikar streljala preko francoskih vrat. 

FOTO: Jure Banfi

Francozinje izenačile pred odmorom

Slovenke so prednost držale do 28. minute. Amel Majri je po prekršku Kaje Korošec žogo poslala pred gol, v gneči pred slovenskimi vrati pa se je najbolje znašla Marie-Antoinette Katoto

Mateji Zver se je 41. minuti se je Mateji Zver ponudila nova priložnost. Akcijo je pričela Lara Prašnikar, Prekmurka pa je krenila proti golu, vendar streljala v vratarko Pauline Peyraud-Magnin.

Izid se v nadaljevanju polčasa ni več spremenil, ekipi sta na odmor odšli rezultatsko poravnani.

FOTO: Jure Banfi

Katoto zadela še drugič

Domača zasedba je prva zapretila tudi v drugem polčasu, a so gostje blokirale udarec Dominike Čonč. Mateja Zver je v 55. minuti streljala v francosko vratarko, Francozinje pa so pet minut zatem povedle.

Sandy Baltimore je podala z leve, pred golom pa je bila še drugič na tekmi najvišja Marie-Antoinette Katoto.

FOTO: Jure Banfi

Najprej izenačenje, nato gol za zmago Francije

Sledilo je mirnejše nadaljevanje, v 76. minuti pa je po kotu zapretila Manja Rogan. Izid se ni spremenil, so se pa Slovenke izenačenja veselile v 88. minuti. Po prekršku nad Ano Milović je zadela Mateja Zver.

Dišalo je po veliki točki, a zgolj do 94. minute, ko so najstrožje kazni prišle tudi Francozinje. Za tesno zmago gostujoče ekipe je z bele točke zadela Amel Majri.

FOTO: Jure Banfi

Zaslužile so si vsaj točko

»Zaslužile smo si vsaj točko, prikazale smo borbeno igro in pustile srce na igrišču. Žal nam je na koncu zmanjkalo. Imele smo preveč priložnosti, tudi sama imela dve lepi, nisem ju izkoristila. 

Vsa čast mladim dekletom, ki se zelo trudijo. Mislim, da je pred njimi svetla prihodnost,« je bila po tekmi razočarana, a tudi ponosna kapetanka Mateja Zver.

Bistričanka je bila vesela podpore s tribun in dobre ekipne predstave, ki je dober obet pred oktobrskim nadaljevanjem kvalifikacij.

»Mislim, da smo se jim dobro uprle. Naš štab nas je taktično dobro pripravil. Skušale smo izpolnjevati, kar so zahtevali od nas. Na žalost nam ni uspelo, vendar se moramo iz te tekme nekaj naučiti. Gremo dalje.«

Slovenke bodo znova aktivne oktobra, ko bodo v Lendavi gostile Wales, nove točke pa bodo lovile tudi v Grčiji.

FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
IZGUBILE NEPOTREBNO (nepreverjen)

Med igranjem himne selektor Jarc s kapo na glavi to vse pove o njem. Ravno ta Jarc bi moral igralke opozoriti, da bo sodnica vsako možnost v zadnjih minutah izkoristila za sojenje enajstmetrovke, samo on ni tako pameten in se je pač zgodilo. Selektor ki med igranjem himne ne zna obnašanja sramota, še ameriški predsednik sname kapo dol. Mi smo pač balkan.

Starejše novice