FOTO: Jure Banfi
Muro v nedeljo čaka domača tekma z velenjskim Rudarjem. Trener Ante Šimundža pred tekmo opozarja na trenutni dobri rezultati ekipe ne smejo uspavati. Cona udobja je v Muri prepovedana, Nino Kouter pa je po poškodbi že v polnem delovnem procesu.

Trenutno tretjeuvrščeno Muro v nedeljo ob 18. uri na Fazaneriji čaka domača tekma z Rudarjem iz Velenja, ki je trenutno predzadnji. V četrtek so Velenjčani igrali pokalno tekmo z Bravom, kjer so napredovali po podaljških.

»Rudar je prvenstvo začel zelo dobro, z dvema težkima tekmama, kjer so odigrali pozitivno. Nato so zamenjali trenerja. Igralci imajo individualno kvaliteto, vsak trener pa prinese neko svojo filozofijo in zahteve. Velikih razlik ni, čeprav je postavitev lahko malo drugačna. Opazovali smo jih in dobro vemo, kje in kako so nevarni. Pričakujemo motiviranega nasprotnika, še posebej zaradi zadnjega poraza,« je nedeljskega tekmeca za klubsko spletno stran analiziral Ante Šimundža.

Cona udobja v Muri prepovedana

»Morali bomo biti izredno tekmovalni, na izredno visokem nivoju. Čaka nas tekma domača tekma, nasprotnik je vedno ambiciozen v Murski Soboti. Z naše strani bo moral biti maksimalni pristop in angažiranost. Če želimo biti uspešni, bomo morali biti zelo dobri. Igramo doma in pred svojimi navijači, zato pričakujem pozitivni rezultat,« še napoveduje trener črno-belih, ki so prejšnji teden slavili na gostovanju v Kranju s 3:1. Kljub dobrim izidom mariborski strokovnjak nogometašem Mure ne dovoli sproščenosti.

»Ekipa je v pozitivnem momentu, to pa nas nikakor ne sme uspavati. V niti enem trenutku ne želimo cone udobja, ker te ta slabi. V preteklih tekmah so bile dobre in slabe stvari. Slabe stvari je treba popraviti, dobre pa nadgraditi,« opozarja 47-letnik na klopi Mure.

Kouter znova v pogonu

Iz soboškega prvoligaša medtem prihajajo spodbudne novice. Iz seznama poškodovanih nogometašev je bil umaknjen Nino Kouter, ki je že začel s polnimi obremenitvami. »Priključil se je ekipi, opravil cel trening. Povratna informacija z njegove strani je pozitivna. To pomeni, da imamo enega dodatnega igralca in je konkurenčnost še višja,« je povedal Šimundža.

Tudi na nedeljski tekmi črno-beli računajo na izdatno podporo s tribun.

»Navijači nam vedno znova dokazujejo, da so naš 12. igralec. Tudi v Kranju je bilo lepo število igralcev, počutili smo se kot doma. Všeč mi je, da se nadaljuje trend po prejšnji dobri sezoni, ko smo našli simbiozo sodelovanja. Navijači nas podpirajo v vseh pogledih, verjamem, da bodo tribune dobro popolnjene,« še pravi trener Mure pred peto prvenstveno tekmo Mure v tej sezoni.

Vstopnice po nižji ceni so v prodaji samo še danes in jutri. Bar na stadionu bo odprt med 10 in 15. uro, prodaja poteka tudi preko spleta na Moje karte. V soboškem prvoligašu pripravljajo še posebno nagradno igro v luči praznovanja 100-letnice priključitve prekmurskih Slovencev matični domovini. V polčasu bodo izžrebali dobitnika navijaških artiklov v vrednosti 100 evrov.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sijo1972 (nepreverjen)

Že komaj čakam nedeljo in zmago Mure!

12 (nepreverjen)

Tocno tako!

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

mokica

Ne da bi nas Rudarji presenetili in nam odpeljali v Velenje točko ali pa celo tri točke,. NŠ MURA bi morala pokazati doma dober nogomet in mreža od Mure mora biti prazna.

Starejše novice