Nogometaši Mure so včeraj doma z 2 : 0 ugnali Maribor. Ante Šimundža je bil po tekmi zadovoljen s tem, kar so prikazali njegovi varovanci.

Črno-beli so na začetku srečanja iniciativo prepustili vijoličastim, nato pa iz prvega pravega napada na tekmi povedli preko Nina Koutra. Delo je v drugem polčasu z zadetkom iz enajstmetrovke dokončal Luka Bobičanec.

"Prigarana in delovna zmaga. Glede na analizmo, ki smo jo delali o Mariboru, je zadeva takšna, da smo vedeli, da igrejo s tremi zadaj. Malce so nas presenetili s Pihlerjem, zato so bile neke zadeve, ki nam niso bile všeč, a smo jih potem korigirali. V prvem polčasu je bilo preveč udarcev iz 20, 25  metrov, a tudi to se je nato spremenilo in v nadaljevanju smo prišli do želenega drugega zadetka in zmage," pravi Šimundža.

V prvem polčasu sta morala Nino Kouter in Tomi Horvat zamenjati položaja, kar se je izkazalo za pravo potezo.

"Niso mi bile všeč prve minute, korekcija s Horvatom in Koutrom je bila pomembna, Horvat se je bolje znašel na krilu, Kouter v sredini. Dejstvo je, da Lovrić dobro odigral, se hitro uči in verjamem, da bo iz tekme v tekmo boljši in bo dobra konkurenca vsem ostalim".

Pa njegova ocena prve četrtine prvenstva in vodilne pozicije?

"Ostajajo še tri četrtine prvenstva. Ni pomembno, da smo zdaj prvi. Želimo osvojiti čim več točk. Dejstvo je, da imamo kratek kader, ampak igralci se tega zavedajo in so pokazali osnove delovne etike. Sam pogled na prvo četrtino je tak, da smo bili zelo visoko v igri, zdaj smo malo padli, ampak smo zadržali osnovno etiko, delovno etiko".

Liga je letos še posebej izenačena, saj prvega in zadnjega loči samo devet točk razlike.

"Vsak lahko premaga vsakogar, samo devet točk loči prvega in zadnjega. Noben tekmec ti ne dovoli lagodnosti ali površnosti v pripravi. Že prej ti ni, zdaj pa zaradi izenačenosti še manj. Zato ponavljam, da je delovna etika pomembna".
 

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sijo1972 (nepreverjen)

Odlicni povzetek Anteja, zmaga je prisla izkljucno zaradi pristopa in borbenosti in ce bo na večini tekem tak se nimamo kaj bati.

Janzezek januskica (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sanjaj dalje mali pubec

In reply to by Sijo1972 (nepreverjen)

Bg19 (nepreverjen)

ANTE JE BOG M.SOBOTE. KO JE PRIŠEL PRED 8 LETI V MURO SO TISTI, KI SO GA TAKRAT PLJUVALI ZDAJ PA MU STOJE PLOSKAJO. TUDI LJUBOSUMNEŽI MU VSEENO MORAJO ZDAJ PLOSKATI, KER MURA V VSEJ ZGODOVINIIN NOGOMETA V MURSKI SOBOTI NI IMELA TAKEGA TRENERJA!! ZATO PA SO GA TUDI ZDAJ PRIPELJALI V KLUB. ČE NJEGA NI V MURI, POTEM SE MURA Z ISTIMI IGRALCI BORI ZA GOLO PREŽIVETJE!

navijači pa pou (nepreverjen)

točno!
evo tej zapis si naj MUROŠINFARJI dajo v okvir pa doma gor na stejno!

In reply to by Bg19 (nepreverjen)

nezadovoljna MAMA (nepreverjen)

Zakaj, zapirate komentiranje in brišete resnične zgodbe in resnico,ki se jo piše glede pogorele hiše. Ta družina vse svoje življenje živi pri starših in noben se ne bi selil v hišo,ki je pogorela. Svašta....

Mura, BRAVO rezultati štejejo in pridobivajo točke.

lipov list (nepreverjen)

Res je MURA je zmagala z Mariborom,ampak žal domačini teh treh točk si niso zaslužili.Upam da še z takim rezultatom pokažemo proti Celjanom in to z igro.

nezadovoljna MAMA (nepreverjen)

Ha,ha,ha ti boj rajši lipov bog. Kakšne tij pišeš isti si kak rejpnjek z MB. Kak bi naj MB zmago če ni gola dal.... ha,ha,ha

Muraši...ša la la la la

In reply to by lipov list (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

No ja, Maribor že dolgo ni prestižni nasprotnik, kar nenazadnje kaže tudi lestvica. Kljub temu pa je bila zmaga zaslužena, igra bistveno boljša, kot na prejšnjih tekmah. Upajmo, da bo zdaj steklo. Prihaja Celje, ki je kar v krizi, potem v goste k Sežani, ki na njihovem majhnem igrišču pridno premaguje nasprotnike. Liga je izenačena (sicer na račun slabe kvalitete vseh ekip), zato bo potrebno pridno zbirati točke. Top 3 in evropske tekme bi bil lep uspeh, če ne bi igra nihala, kot se je dogajalo, pa bi morda lahko sanjali tudi o naslovu.

Kulimono (nepreverjen)

Hahaha,prigarana prej. Sreca,nika drugo,ovaci pa pojma nimate.

njiva

Lipov list in Lupimono,vuva sta istiva bumbara kak igralec Maribora Repas,ki je izjavo za Ekipo,da so si oni zaslužili vse tri točke,ker so bili boljši celo tekmo.
Moj odgovor: bili ste boljši v posesti žoge,drugo pa nič,Šimundža vas je taktični izigral in tudi igralci Mure polni borbe in požrtvovalnosti.Tak se špila za dres Mure.
Bravo

vodka (nepreverjen)

Mura se lekaj vrača v svojo staro formo. Borbenost odlična. Kondicijsko morajo zdržato celih 90 minut, ker jim je včeraj malo od 70 naprej sapa svalivavala. Nej čudno pri teh razmerah tak v klubih kot celotni ligi zaradi virusa. Liga je tak izenačena, da nianse odločajo in sreča. Korak po korak in hrabro v vsako tekmo pa bo kak mora biti.

Mura 2020 (nepreverjen)

Kot prvo: Igralcem Mure in Trenerju Šimunđi Čestitke za včerajšnjo zmago !!!

Se je pa opazilo in videlo, da nekateri igralci Mure še vedno nimajo zadostne kondicijske moči ?
Primeri: 1.) Brkić - ne more biti igralec Tavares, kateri je sigurno 1x starejši, hitrejši od Brkića ter ga ta loviti za dres od ne moči pretekanja igralca in to z osnovno napako: zaustavljanje igralca z zunanje strani, pa kako ti je trener na začetku pred vstopom razlagal še zadnja navodila ; 2.) Maroša - napadalec, ko prodira mora imeti idejo, kaj bo naredil z žogo pred oviro nasprotnega igralca, ne da se od nemoči in brez ideje uleže; 3.) Cipot - preveč padanja ob kontaktu nasprotnega igralca !
Kous, Kouter, Šturm - rumeni kartoni zakaj ?, oglejte si posnetek pred dobitvijo kartona, da ne razlagam nepotrebnega komentarja,... // npr. Kous - podiranje igralca od zadaj na njihovi strani, ko je igralec bil obrnjeni proti svojemu polju ?!

Link kondicijskega ciklusa:
https://www.youtube.com/watch?v=x_JVNiT_Pec
»NOGOMETNA AKADEMIJA Luka Milanović - Kondicijska priprema u nogometu«

Na KONDICIJI in BRZINI je potrebno še več kot preveč delati z nogometaši MURE - Kondicijski Trener - mislim, ka si zaspal ??? !!!

. (nepreverjen)

Mura 2020 Ne filozofejraj čudno ka si nej trener Reala ali pa Bayerna.

matori (nepreverjen)

aaaaaaja , perič je dokazal , da je sodnik, ki ne upošteva enake kriterije na vsaki tekmi!! Pri enajstmetrovki za Muro, bi moral najpreje rdeč karton dobiti Perič, zatem pa kozjeglavi, ker se razločno vidi na posnetku, da se jeK.G. sam vrgel SEDE!! Vprašanje je, če bi sploh gol dosegel.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice