Nogometaši Mure so v ponedeljek začeli s pripravami na novo sezono. Večjih pretresov v kadru za zdaj še ni bilo, sta se pa pripravam pridružila hrvaška nogometaša.

V nedeljo zvečer so se Muraši zbrali na večerji, v ponedeljek pa ponovno obuli kopačke in pričeli s pripravami na novo sezono. Počitnice so bile letos precej krajše kot lani.

"Počitnice so bile malce prekratke. Hitro smo se morali vrniti. Pred nami so naporni treningi, toda igralci smo več kot pripravljeni," pravi Alen Kozer, kapetan Mure. Trener črno-belih ob tem dodaja: "Med premorom je najbolj pomembno, da se psihično odpočiješ, da prideš mentalno pripravljen na priprave. To je najbolj pomemben del našega posla. Fantje so pokazali precejšnjo mero ambicioznosti in pripravljenosti, da se žrtvujejo in to me veseli".

Primarni cilj je prvenstvo

Letos bo Mura vsaj v začetku leta nastopala na treh frontah. Poleg prvenstva in pokala še v Evropi. Ravno zaradi tega, bodo zadnji del priprav prilagodili temu, kaj bo pokazal žreb za evropska tekmovanja.

"Glede na sam žreb, ki bo opravljen, bomo verjetno prilagodili zadnji teden priprav. Vse pa bo jasno, ko bomo dobili nasprotnika. Zelo pomembno je, da ostane osredotočeni na naš primarni cilj, se pravi na prvenstvo," pravi Šimundža.

Tudi nogometaši se v slačilnici že pogovarjajo o morebitnih nasprotnikih.

"Seveda je malo pozitivne nervoze prisotno, saj čakamo na nasprotnika. Najprej so na vrsti priprave in pripravljalne tekme, potem pa se bomo pogovarjali o Evropi," pravi Kozar, ki na vprašanje ali bi si Mura raje želela uglednega ali premagljivega nasprotnika, pove: "Oboje skupaj.  Stadion bo tako ali tako razprodan, ampak tudi če dobimo kakšnega težjega nasprotnika, ni panike. Saj pa smo zato v Evropi".

Največ zanimanja za vezista črno-belih

Večjih kadrovskih sprememb v klubu še ni bilo. Mura ni podaljšala sodelovanja z Mihaelom Rebernikom, drugih odhodoh in prihodov za zdaj še ni bilo. Sta se pa treningom Mure priključila Hrvata Andrija Bubnjar in Vedran Dalić.

"Za prve ocene je še prezgodaj. Sta igralca na položajih, kjer so potrebne okrepitve in kjer moramo okrepiti konkurenco v moštvu. Nekaj dni bosta še z nami, potem pa se bomo odločili kako in kaj. Seveda pa je kadrovanje odvisno tudi od tega, če bo prišlo do kakšnega odhoda. Potem bomo potegnili poteze, ki si jih želimo," pravi Šimundža.

Nobena skrivnost sicer ni, da si v soboškem prvoligašu želijo predvsem okrepitve na mestu centralnega branilca in v napadu, kjer bi se nato zaostrila konkurenca. Tuji klubi sicer povprašujejo po igralcih v Murski Soboti, največ zanimanja pa naj bi v tem trenutku vladalo za Nika Lorbka, ki ima za seboj odlično sezono v črno-belem dresu. 

Težke tekme pokažejo zmožnosti igralcev

Za dobro pripravljenost bodo Muraši poskrbeli s težkimi prijateljskimi tekmami. Med nasprotniki bodo zagotovo madžarski prvak Ferencvaroš, ruski Ural, poljska Cracovia in bosanski Zrinjski. Tekma z zagrebškim Dimamom je za zdaj še pod vprašajem, v soboto pa se bodo Muraši pomerili z Duplekom.

"Kar se tiče samih tekem, je pomembno, da imamo težke tekme, ker zgolj na teh tekmah lahko napreduješ. Prva tekma je vedno revialna, potem pa začnemo izredno težek ritem in potem lahko dobiš pravi odgovor, kako so igralci na težke tekme sposobni odgovoriti na terenu," še zaključi Šimundža.

Črno-beli bodo del priprav, in sicer od 1. do 6. julija, opravili v Čateških Toplicah.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pancho villa (nepreverjen)

S takšnim trenerjem je vse lažje.

grem na tekmo (nepreverjen)

realno povedano!

Risto Kubura (nepreverjen)

Duplek je nasprotnik po meri!!!!

sijo1972 (nepreverjen)

Sam bi si želel, da dobimo Hajduk pa da gredo avtobusi iz MS v Split, kar bi bilo za navijače pravo doživetje.

čarni vrag (nepreverjen)

V Spliti so zmešani Torcidaši. Verjetno bi vas malo premlatili. Tak za hec. So še trikrat bole nouri kak mariborske Viole.

Prekmurje123 (nepreverjen)

Včasih si še kdaj kaj čednoga napijso, zdaj pa še samo gluposti. Ka se je zgodilo s teuf? Srati začaš pod vsako objavo, kekec...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Če bi jih malo, bi bili lahko še srečni.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice