Ples kroglic je Muri včeraj v Nyonu namenil dvanajstkratnega izraelskega prvaka Maccabi Haifa. Žreb črno-belim tako ni bil naklonjen, toda na igrišču je možno vse.

Prvi komentar po žrebu sta na Fazaneriji podala trener Ante Šimundža in kapetan ekipe Alen Kozar. Oba verjameta, da bo Mura dobro zastopala Slovenijo. Na vprašanje, kako sta zadovoljna z žrebom in ali bi si želela kakšnega drugega nasprotnika odgovarjata:

"Enostavno od petih nasprotnikov so bili štirje, ki so izredno težki, morda je bil Kukesi najlažji nasprotnik. Zavedamo se težavnosti Evrope in tekmovanja, verjamem pa, da bomo uspešno predstavljali Slovenijo," pravi Šimundža.

"Nič, gremo, da se čim bolje pripravimo na tekmo. Te tekme so bonus za igralce in za klub. Vemo, da gre za velik klub, v goste pa gremo iskat čim boljši rezultat. Vse ekipe so premagljive," dodaja Kozar.

Nasprotnika poznajo

Osnovne stvari o svojem nasprotniku v klubu že vedo, podrobnejša analiza bo seveda sledila v prihodnjih dneh.

"Vemo, v kakšnem sistemu so igrali, kakšne predstave so kazali v zadnjih tekmah v izraelskem prvenstvu. Poskušali bomo narediti vse, da se prikažemo v dobri luči in da Mursko Soboto čim bolje predstavimo na evropskem nogometnem zemljevidu. Verjamem pa, da bomo z dobrim rezultatom na prvi tekmi na Fazanerijo lahko privabili veliko število ljudi," pravi strateg črno-belih.

Prvenstvo v Izraelu se sicer začne šele konec meseca avgusta, tako, da se bodo morali nogometaši Maccabija iz Haife že precej pred začetkom prvenstva pripravljati na tekmovalni ritem.

"Ne bi rekel, da je zanje to hendipek. So dvanajstkratni prvaki Izraela. Zagotovo se bodo pripravili tako, da bodo priprave začeli na način, da bi čim dlje ostali v Evropi," odgovarja Šimundža.

Čaka jih vroča atmosfera

Muro čaka več kot tri tisoč kilometrov dolga pot v Haifo, tovrstna tekmovanja pa so lahko precej utrujajoča. Prav tako bo Mura že nekaj dni po tekmi v Haifi začela s prvenstom med slovensko elito.

"Zagotovo je logistika potovanja tista, ki je zelo pomembna v takšnih tekmah. Mi smo že od žreba dalje v načrtih, kako logistično zadeve izpeljati na način, da čim manj obremenimo igralce. Naredili bomo vse, da bomo kar najboljše pripravljeni".

Muraše bo v Haifi zagotovo pričakala tudi vroča atmosfera, stadion Maccabija sprejme nekaj več kot 33 tisoč gledalcev. Bo zaradi tega potrebno fante dodatno psihično pripraviti?

"Ja in ne. Sama atmosfera v Murski Soboti je dokaj podobna, se pravi vroča, ampak ni tako številčna. Kot trener sem že dvakrat igral proti izraelskim ekipam in verjamem, da bom te izkušnje lahko prenesel na svoje igralce," zaključi Šimundža.

Ste zadovoljni z žrebom in nasprotnikom, ki ga je dobila Mura?

Choices

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kill Bill (nepreverjen)

Mura je en palček proti Maccabiju, tu se tudi gleda renome kluba in proračun... Proračun izraelske ekipe je takšen kot ga imajo vsi klubi 1. lige skupaj ;) je rejsan ka je vse možno v športe, slab den te velke ekipe so nej še gli v tekmovalnon ritme..... Realno gledano je Maccabi močen nasprotnik, vprašanje ka de se dogajalo na prvi tekmi. Verjetno bi bilo bokše ka bi 1.tekma bila v Soboti pa druga tan...

Tamden (nepreverjen)

Maccabi Haifa ima malenkost večji proračun, kot ga ima NK Maribor.
In "samo" 3x večji kot ga ima MURA⚫⚪
Če smo premagali evropski Maribor imamo tudi dobre možnosti proti Izraelcem.
Jaz verjamem na dober rezultat v gosteh in na zmago pred polno Fazanerijo
3, 4 MURA ⚫⚪💪

In reply to by Kill Bill (nepreverjen)

jug (nepreverjen)

Dobro je ka ste tako zagnani in širokoustni, samo že vaša forma je nej takša , ka bi zmagali.
Za gospoda se trebej roditi, pravtako za športnika!!!!!!!!!

In reply to by Tamden (nepreverjen)

Beda111 (nepreverjen)

Jooooj😭😭😭

Gost8 (nepreverjen)

Malo me edijno skrbij, ka Obradović še itak nosi gips, pa ka je nej brano že dva mejseca. Z Šafarićon smo za 30 posto slabši.

gost 66 (nepreverjen)

Neven zakaj je Lazar Mikovic nej na pripravah .

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

prdec (nepreverjen)

Ka pa tij gučijš. Šafarič je za klaso boukši!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

operaMB (nepreverjen)

hendipek

komunajzar (nepreverjen)

Mamo Kaja Cipota keri sigurno da dva gola !

mujra (nepreverjen)

Šimek, ka pa ti gučiš. Ge si špilo ka poznaš Macabi? Kelko golov si do za SL: reprezentanco? Ve pa ne zajebavli te reveže, ka ti tak na se nasedajo.

jug (nepreverjen)

gvušno njemi naškoidilo sunce, ka gej čelav hodo na sunci.!!!!!

In reply to by mujra (nepreverjen)

Starejše novice