Nogometaše Mure v nedeljo čaka nova preizkušnja, na Fazaneriji se bodo pomerili s Celjem, ki ima po prvi četrtini enako število točk kot črno-beli.

Črno-beli med tednom niso počivali, saj je bilo na vrsti srečanje 2. kroga Pokala Slovenije. Mura je gostovala v Kranju in proti Triglavu prišla do zmage s 3 : 1. Ante Šimunda je bil zadovoljen, da je lahko odpočil nekatere nosilce igre, priložnost za dokazovanje pa so dobili tisto, ki so letos igrali manj.

"Vsekakor je zelo pomembno, da imamo igralce na katere lahko računamo v vsakem trenutku. Dejstvo pa je, da so nekateri v prednosti, saj ne moreš zamenjati igralca, ko je ta v formi. Po drugi strani pa je pokalno tekmovanje takšno, da te prisili v rotacijo. Pokalna tekma je idealna priložnost za igralce, ki igrajo manj".

Na treh zaporednih gostovanjih Muri ni uspelo priti do zmage. So se pa varovanci Anteja Šimundže v zmagovaln ritem vrnili proti Tabor Sežani in Triglavu.

"Zelo pomembno je, da smo skozi te tekme vendarle držali neko kontinuiteto. Nismo pa mi kot klub še tako daleč, da od igralcev zahtevamo, da v serijah zmagujejo vse tekme. To bi bilo nepošteno do njih, iz preprostega razloga zato, ker smo še na poti razvoja. Vsaka zmaga pa je seveda dobra, saj okrepi samozavest moštva".

Proti Celju pričakuje zanimivo tekmo

Mura se je s Celjem letos pomerila v prvem krogu državnega prvenstva. Srečanje v Celju se je končalo z remijem 2 : 2 in delitvijo točk. Kaj so se Muraši naučili v tisti tekmi?

"Način igre Celja, kateri se ne bo spremenil. Se je pa Celje kadrovsko spremenilo, pripeljali so namreč dva nova nogometaša. Nekateri začenjajo, nekateri prihajajo v tekmo. Ideja Celja ostaja ista. So karakterni in se borijo do konca, so ekipa, ki želi igrati in pričakujem zanimivo tekmo".

Na zadnji tekmi proti Tabor Sežani je sektor, kjer so nastanjeni Black Gringosi, sameval. To se bo v nedeljo spremenilo, saj se je situacija uredila, Ante Šimundža pa je vesel, da bodo z nogometaši ponovno imeli njihovo podporo.

"Moram povedati, da smo jih v zadnji tekmi zelo pogrešali. Dejstvo je, da so ultrasi, Black Gringosi tisti, ki so zelo pomembni na tekmah. Oni so tisti, ki dajejo ton, ki imajo občutek kako in kaj. Stojijo nam ob strani v dobrem in slabem. Zelo smo jih pogrešali na zadnji domači tekmi in zelo se veselimo njihovega delovanja na prihodnjih tekmah".

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pišta z veščiče (nepreverjen)

samo nej mi špilati kak v nedelo

blek gringo (nepreverjen)

no te pa povej kak naj špilajo?
na zmago, nej?

In reply to by pišta z veščiče (nepreverjen)

pišta z veščiče (nepreverjen)

primerno za prvo ligo. nej pa za tretjo

In reply to by blek gringo (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

Čestitke za otvoritev lekarne.

In reply to by pišta z veščiče (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

Gringosi, uprava Mure vas je ponižala na vaš rojstni den ! Ka ste žalijtev tak hitro poozabili ?

vodka (nepreverjen)

Prav je klub napravo. Najprej naj gringosi dajo peneze klubi za plačilo kazni štero mora klub plačati zavolo njihove primitivne norosti.

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

Če bi meni nešče zajebo zabavo na moj rojstni den, ge njemi ne bi odpüjsto tak hitro.

In reply to by vodka (nepreverjen)

niksoon (nepreverjen)

za hrbton pa si simundza misli, kaksni luzerji se bg

msMSms (nepreverjen)

ti se brode ka se narod misle o tebe !? :)

In reply to by niksoon (nepreverjen)

Kmet v (nepreverjen)

Težka tekma. Naj zmaga boljši.

blek gringo (nepreverjen)

boljši? Mura je itak boukša ali sodnik tudi lejko vpliva negativno na boukšoga!

In reply to by Kmet v (nepreverjen)

blek gringo (nepreverjen)

ka BG prijdete z baklami?

A79 (nepreverjen)

S Celjem točka, bo čisto zadosta.

sijo1972 (nepreverjen)

Se že veselim ogleda in novih treh točk za Muro. Idemooooooooooo!

blek gringo (nepreverjen)

ge pa se ne veselim ka je klub dobil 500e kazni za vržene baklje.sramota.in ka so zaj meli od tega?!

beteženvglavi (nepreverjen)

Te huligane bi jes dal na kakše delo, npr. sorteranje bioloških odpadkov dopoldne, popoldne pa lejko sorterajo plastiko.

grinn gos (nepreverjen)

Zdravo, ka kaj delaš?

Black Grigos san, deren je ednouk na keden “mura”, te odnouk na mesec dobim podporo, pa tak okoli odin, pa šal man. Telefon morem saki den napuniti, pa mati me pa gnjavi ka moren v Lidel po makarone.

Stari, Mura Forever!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice