Šport v Sloveniji je še vedno na »pavzi«. Vsi zaposleni v športu upajo, da se bodo po koncu tega tedna ponovno lahko vrnili na delo in nadaljevali s treningi in tekmami.

Na ponovni zagon športa čakajo tudi na Kopališki 45, saj Fazanerija zadnje dni sameva. Nogometaši lahko trenirajo zgolj individualno in čakajo, da bodo lahko nadaljevali s skupinskimi treningi, po prvih informacijah iz NZS pa naj bi se prvenstvo nadaljevalo 17. in 18. aprila. 

Vnovična prekinitev treningov, ki je tokrat precej krajša od tiste, ki se je zgodila marca lansko leto, bo tudi tokrat vplivala na optimalno pripravo nogometašev.

»Po enajstih dneh brez skupinskih treningov biti v optimalnem stanju je iluziorno za pričakovati. Je pa res, da tokrat pavza ni tako dolga. Verjamem, da bo teden dni skupinske vadbe vseeno dovolj za dobro pripravo. Za dobro, ne optimalno. Seveda ob predpostavki, da je individualna vadba, ki je dovoljena, potekala po načrtih. Vsi smo na istem, pričakujem pa, da večjih težav ne bomo imeli,« pravi trener Mure Ante Šimundža.

Obžaluje, da se je šport ustavil

Muraši zaradi razmer, v kakršnih so se znašli, trenirajo individualno. Poskušajo biti prilagodljivi in se optimalno pripraviti, kolikor je to v tem času možno. Je pa dejstvo, da se skupinska vadba od individualne precej razlikuje. Takšno odločitev vlade, da ustavi šport, tudi Šimundža obžaluje.

»Težko sem jaz tisti, ki bo povedal kaj novega. Seveda sem bil zelo presenečen in me je vse skupaj zelo presenetilo. Nisem si mislil, da je kaj takšnega sploh možno v naši državi. Mislim, da smo športniki tisti, ki smo vzorni pri upoštevanju ukrepov in ohranjanju zdravja ter preprečevanju širjenja virusa. Mislim, da ni prav in da ni nobene osnove, da se je vlada tako odločila«.

Celotna sezona je turbulentna

V vsakem primeru je zadnja odločitev vlade poskrbela za precej dela tudi na NZS, kjer morajo prilagoditi koledar tekmovanja. Manevrskega prostora zaradi prihajajočega evropskega prvenstva in nadaljevanja evropskega prvenstva za mlade ni veliko. Prav tako je potrebno klube prijaviti v evropska tekmovanja, kar pomeni, da bi se predviden zaključek prvenstva (19. maj) lahko podaljšal zgolj za par dni, da bi dobili kakšen dodaten termin. Kaj več pa zagotovo ne.

»Že cela letošnja sezona je turbulentna, že od lanskega marca so prilagoditve stalnica. Zadnjih devet tekem v prvenstvu bo odločalo o tem, kdo se bo boljše pripravil in prilagodil. Nekako smo vsega tega že vajeni.«

Naporen ritem pa s seboj prinaša tudi tveganje za poškodbe, s katerimi se v taboru Mure ubadajo že skozi celotno sezono. Šimundža verjame, da zadnji premor ne bo pustil večjih posledic pri nogometaših, ob tem pa dodaja, da se noben od poškodovanih nogometašev črno-belih verjetno še ne bo vrnil v kader.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kosmata Mrkefca (nepreverjen)

No to je članek, da trbej nika pisati in neveš ka bi.

lebari

pa ni drugega športa kot ta fusbal da samo o njemu pišete, fusbaleri so užaljeni da ne igrajo,kaj pa drugi športi po sloveniji in v ms,sploh jih ne omenjate samo ta petorazredni fusbal ki žere največ denarja za njihove žepe.se kdo vpraša koliko dobi šimondža in fusbalerji za ta super nekvaliteten fusbal,jjoćejo samo zato da sponzorji ki so tudi eni bunbarji da to podpiraja,zmanjšujejo sredstva zaradi virusa, samo zato gre,v soboti so še drugi športi,košarka, odbojka, judo, ping pong,rokomet in drugi pa nić ne jamrajo,ker vejo da je zdravje na prvem mestu

1 (nepreverjen)

lebari ne bluzi ge spoštujen sakši šport, se pa priljubljenost mejri v števili gledalcov, zatou je nogomet v ospredji. Da do se baute pa tovarne itd zaprejte te mo razmo ka se ide za zdravje.Tou ka zdaj vlada dela je idiotizen prve klase.

In reply to by lebari

administrator (nepreverjen)

najraje hodim po garderobah futbalerof ko se tuširajo
Kdaj pa kdaj kateremu za nalašč žajfa dole padne
takrat pa jaz stopim v akcijo
Uh samo da je na toplem

In reply to by 1 (nepreverjen)

alfonz raufenkirer (nepreverjen)

ali naguzuš tudi trenera
če mu sapun izpadne

In reply to by administrator (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

njega prvega
potem vse futbalereke po vrsti
potem pa opet trenera

In reply to by alfonz raufenkirer (nepreverjen)

Gringosstari (nepreverjen)

Se strinjan s teuf... Je pa med nami dosta navijacov podpornikov te vlade.... Naj malo premislijo koga podpirajo... Celavoga albanca ka njemi futbal doj visi... Samo evri njemi disijo

In reply to by 1 (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Šimeni, ne kenjaj. Edini, ki uničuje šport - MURO si ti.

muco (nepreverjen)

Ka je tou za budale ? Že ime AJAJAJAJAJAJAJ je blesavo !

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

poznam primere ko so se eni švercali celo desetletje dokler so studirali
po studentskih domovih in nikoli niso bili prijavljeni , kaj šele da bi plačali
uradno so bili samo na obiski
Seveda je treba zatirati prostitucijo ki jo izvajajo študentke

Starejše novice