Pred Muraši je ta konec tedna prekmursko-štajerski derbi z Mariborom. Črno-beli so imeli prejšnji konec tedna prosto, saj je bila tekma z Domžalami prestavljena.

V Fazaneriji se v soboto zvečer obeta pravi praznik nogometa. Na vrsti je prvi prekmursko-štajerski derbi v letošnji sezoni. Po besedah trenerja NŠ Mura Anteja Šimundže gre še za eno evropsko tekmo, saj je Maribor evropska ekipa, ki že nekaj let dobro zastopa slovenki nogomet v Evropi. 
 

“Z naše strani je po prostem vikendu izjemno veliko pričakovanje predvsem dojemanja tekme in kako nadaljevati na evropskem nivoji.”

Matic Maruško pravi, da se zavedajo, da je pred njimi težka tekma, “poznamo kvalitete Maribora, vendar se zavedamo tudi svojih,” pravi Maruško in dodaja, da verjame v pozitiven rezultat za Muro. 

Na voljo le še nekaj vstopnic

Mura lani v prvenstvu proti Mariboru ni izgubila niti enkrat. Šimundža želi, da se pozitiven trend nadaljuje.

Zadnja novinca Marko Brkić in Fejsal Mulić bosta proti Mariboru že konkurirala za mesto v ekipi, saj sta dobila pravico nastopa. S treningi je po odsotnosti zaradi poškodbe začel tudi Nino Kouter.

Tribune Fazanerije bodo ponovno pokale po šivih. Za jutrišnjo tekmo med Muro in Mariborom je namreč prostih le še 250 sedežev v hramu prekmurskega nogometa.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vijdi se, ka Prekmurci nemamo pejnez ka bi šli na morje, zato de fazanerija 3. avgusta puna. Vsi drüjgi so v ton časi na morji, Prekmurci smo pa na tekmi. Jebiga, kakšni smo, takšni smo, zgodovina nas je nej mejla preveč rada, tüdi sedanjost nan je nej mijla....... ali naši smo. Zato, idemo Muraaaaa!

Ne laži (nepreverjen)

Karl Marx Daj ne bluzi z brezveznimi Prekmurci odimo na morje pa na tekme, po tvoje so v soboto si keri lejko idejo na morje na morje, si moguče nej pomislo ka so že si z morja prišli, zdaj pa idejo si na tekmo.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Ante, šala, šala....

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

Sam. Doma (nepreverjen)

Ce ti nemres na morje si se san kriv, ge san ze tretji keden na morje pa san obicni radnik!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Odgovor je enak prejšnjemu.

In reply to by Sam. Doma (nepreverjen)

Bgms1234 (nepreverjen)

Pozabil je povedati, da je Maribor v tem času imel 3 težke tekme, dočim je Mura počivala. Ta tekma bo podobna kot lanska proti Domžalam doma, ko so prišli v fazanerijo po tekmi z Ufo, ko niso mogli hoditi od utrujenosti. Mura bo zmagala z dvema goloma razlike, to je 100%!

bigfish (nepreverjen)

Kakšna utrujenost? Naj ido delat 8 ur saki den- znan bi pocrkale od "utrujenosti". Či profesionalni nogometaš namre vsaki den 10 km prebejžate, te nema kaj na igrišču iskati!

In reply to by Bgms1234 (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Tak je kakšna utrujenost, vej se pa hvalijo ka so uni evropski maribor pa ka majo dvej enakovredni ekipi, pa da jih vidimo v soboto.

In reply to by bigfish (nepreverjen)

pravavlada (nepreverjen)

2x dnevno trening, psihični pritisk (s strani navijačov, ultrasov, nadrejenih, trenerjov, kavč piscev), evropske tekme (s podaljški) pa potovanja sem ter tja, tuji teren, 2x tedensko tekme.. če to neje razlog za utrujenost, potem ne vem ka gej. Fora pa je v ton, ka če bi Mura dala isto skozi, bi vsi privrženci to izrabljali.. UTRUJENOST!

In reply to by bigfish (nepreverjen)

hokejist (nepreverjen)

Pridi idnuk na tekmo vaške lige kak praviš !

In reply to by pravavlada (nepreverjen)

Lujz (nepreverjen)

Pravilno. Zdravo živejo vsaki den trenejrajo imajo ka bižijo pa špilajo!! Pejnezi pa so tudi..

In reply to by bigfish (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

A je desni na sliki novi centerfor Mure g. Sancez iz Stanjevec????

dugi (nepreverjen)

no zdaj bomo videli kak de ta Šimundžova mura špilala ,mogoče de pa pravo ka je to drugoligaška ekipa pa se mora še navaditi na prvo ligo ,to pa ka je mel v drugi ligi ekipo ki je imela bokše pogoje kak pol prve lige se pa nigdi ne čuje te igralce ki jih je pripelo nemrejo se primerjati v kvaliteti z našimi domačimi mladinci,kadeti tam ima dost boljše igralce samo niso njegovi in od G.Ružnjiča. Zanima me kak dugo de mu uprava tak vervala in mu dala vse kar si zmisli ,so rekli da bodo klub peljalio z domačimi igralci ali od toga bole malo .

Sdk (nepreverjen)

Čidi ati si ti?

In reply to by dugi (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Evropska tekma? HAHAHAHAHA. Vi ste daleč od Evrope. Ste se že dokazali, da ne morete nič. Edino kar je v tem paru evropskega je MARIBOR. Ki bo tudi to prvenstvo prvak. Javite se maja.

shocker (nepreverjen)

Si naklošaro v maribori keš ka lejko prideš v Soboto na tekmo?

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

mura iz murske (nepreverjen)

haha...original resnicno!

In reply to by shocker (nepreverjen)

poštaš (nepreverjen)

Meni se ne smilijo nogometaši za tou ka delajo so še preveč plačani. Ali seeno tej štajerce pa trbej nalomiti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice