FOTO: Jure Banfi
Črno-beli med premorom pregledali pretekle nastope. Tako njihov napredek ocenjuje trener Ante Šimundža.

Muraši so tik pred reprezentančno pavzo na tekmi v Kidričevem utrpeli prvi poraz v letošnji sezoni. Zdaj so sredi premora, a se bodo že prihodnji četrtek vrnili na delo, saj jih čaka novo, zahtevno gostovanje. Odigrali bodo namreč zaostalo srečanje z Domžalami, potencialno težkim nasprotnikom.

Uradna spletna stran NŠ Mura je v vmesnem času opravila pogovor s trenerjem Antejem Šimundžo, ki pojasnjuje, da reprezentančni premor za igralce mineva v znamenju treningov in priprav na nadaljevanje sezone. V izjemno kratkih presledkih se bodo namreč zvrstile tako prvenstvene kot tudi pokalna tekma. 

»Napredovati z vsakim dnem, vsakim treningom«

O končnem izidu proti Aluminiju Šimundža pravi, da je tudi poraze treba sprejeti, čeprav si tega ne želimo, saj so sestavni del športa. Je pa analiza tekme po njegovih besedah potrdila to, kar so ugotavljali že takoj po srečanju:

"Premalo konkretnosti v igri ena na ena, premalo ambicioznosti v fazi napada. Nasprotnik je imel tudi nekaj več sreče, toda čestitam Aluminiju še enkrat. Zadeli so dvakrat, mi nismo in zasluženo so osvojili tri točke."

Sicer pa premor ponuja dobro priložnost za pregled dosedanjega dela, zato se v klubu trenutno posvečajo predvsem analizam in razpravam o razvoju v preteklem obdobju. Ob tem trener Mure ocenjuje, da je, če primerjamo lanski in letošnji začetek sezone, viden napredek: 

"Fantje so dojeli, kaj je prva liga, za kaj gre in kljub novincem smo v sezono vstopili dobro. Toda to ne pomeni, da ne moremo napredovati. Če se bomo zadovoljili z nekim nivojem, ne bomo imeli več možnosti za napredek. Dejstvo je, da smo začeli dobro, želimo pa si napredovati z vsakim dnem, vsakim treningom," razmišlja trener Mure.

Kot razlaga, v teh dneh osvežujejo stvari, za katere jim bo zmanjkalo časa v prihajajočem obdobju, po koncu premora, ko se obeta kar šest tekem v le 17 dneh:

"V fizičnem smislu bodo igralci znova prišli na optimalni nivo, pripravljamo tudi taktične zadeve. Gre za mikrociklus treningov,« pravi Šimundža in dodaja: "Zagotovo bomo posegli po rotacijah. Vsi fantje trenirajo in zaslužijo si priložnost. Eni več, drugi manj. Na kritičnih mestih bomo zarotirali, če bo kdo utrujen, bomo zamenjali. Razmišljali bomo tudi o nasprotnikih in se na njih pripravili z morebitnimi rotacijami."

Pri tako intenzivnem ritmu bo torej v veliko pomoč tudi širok kader. 

"Vsak si sam izbori svoje mesto z delom na treningih in igrami v prvenstvu. Jaz sem pa tisti, ki izbira. Vsi se zavedajo, da je konkurenca v ekipi z vrnitvijo poškodovanih igralcev vedno večja. Z vrnitvijo Žižka bomo dobili še dodatnega igralca, ki bo v najožjem izboru. Širina kadra se je pokazala že v lanskem spomladanskem delu, zdaj pa imamo še dodatne igralce. Širina igralskega kadra nam bo v prihajajočem obdobju dovolila rotacije," zaključuje trener črno-belih.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čengiz (nepreverjen)

Škoda poraza proti Aluminiju, ampak treba je gledati naprej. Tekmo po tekmo!

milan 1 (nepreverjen)

An outlet store, factory outlet or factory shop is a brick and mortar or online store in which manufacturers sell their stock directly to the public.

ferdamt (nepreverjen)

aluminij jih je malo pošolal

Gijbanca666 (nepreverjen)

Aluminij šola trenutno vse slovenske klube, pojge idejo kak namazane masin... simundza ide ta spilat za posest zoge, on bi mogo glij spilate kak aluminij cakate na nasprotnikove napake pa probate speljate protinapade... pucko njeme sidij pa mislen ka je bikse igralec od marsisteroga .. nema veze idemi dale MURA!

In reply to by ferdamt (nepreverjen)

navijač (nepreverjen)

igralci žemogoče napredujejo samo trenerjeve ideje ostajajo iste ,popolnoma isti sistem kot Maribor,da mu desničar ki prodira vseskozi na notranjo stran igra na levi strani ni logično ,potem pa Horvat ki išče strele z pozicije proti golu igra desno tudi tu je nekaj narobe ,menjava Šporna zato ker trener ima Kozarja za nepogršljivega na igrišču je tudi malo dvomljivo,in bilo bi še paše za naštevat kako je ekipa iz tekme v tekmo enaka brez idej čaka se slučajno kak strel proti golu.

Dejan Kuzma (nepreverjen)

Vsaka čast ekipi in vodstvu za njihovo delo.....vsak pravi navijač in človek ,ki je kdaj koli delal v kakršnem koli športu ve koliko je tu dela,odrekanja in žrtvovanja ....z porazi pridejo zmage in z zmagami pridejo porazi,vendar je šport kot poroka ....ostala bova skupaj v dobrem in slabem....zato za vedno .....tri,štiri...Mura

vodka (nepreverjen)

Šimudža v tej bradi si kot stari deda ne kot fant od fare kar dejansko si.

juuj (nepreverjen)

to samo tak praviš
ker ima tvoja žena krajšo

In reply to by vodka (nepreverjen)

jujujuj (nepreverjen)

brigaj se za svojo brado, če je nemaš pa za zobe.

In reply to by vodka (nepreverjen)

mojraura (nepreverjen)

"Šimundža: Fantje so dojeli, kaj je prva liga in za kaj gre"

Šele sedaj!! dooolgo so rabili, očitni jim hrček počasi vrti kolo.

EMIL S. (nepreverjen)

KA STE SEDAJ DOBILI PLAČO !

Čokojada (nepreverjen)

????

Anon2103 (nepreverjen)

Igra proti Aluminiji je bila milo rečeno polom. Pustimo rezultat, v sami igri se je vidlo, ka so eni igralci še vedno preveč zmedeni na igrišči. Izjema sta bila Bobičanec in Maruško, vedno kak sta dobla žogo, si znau, ka ta neka z njo napravila. Ostali v meji povprečja oz. podpovprečja.

Je pa resan, ka več kak do špilali, bokši do. In tak kak je Ante pravo, več ambicioznosti trbej pokazati in več agresije, kda mamo žogo. Problem je, ka kda recimo eden zgibij žogo prvič in drugič, si tretjič z njo nika ne vupa več napraviti in napake se samo še vrstijo. Jebeš to, vzeti labdo nazaj in gas na gol.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice