Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede koronavirusa odgovarjala tudi na vprašanja o športu. Želi si, da se v ponedeljek vrnemo v čas pred zaprtjem države.

Vlada bo danes popoldne odločala o spremembah vladnega semaforja glede sproščanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa ter o delovanju nekaterih dejavnosti po 12. aprilu, ko naj bi se končali strožji omejitveni ukrepi zaprtja države. Na vprašanje, ali bo šport s ponedeljkom ponovno zaživel je dejala, da se morajo o tem še prej posvetovati s svetovalno skupino in o tem odločati na vladi. 

»Lahko vam zagotovim, da smo dali predlog, da se z naslednjim tednom odprejo tudi tekmovanja na nacionalnem nivoju in da se tudi preostali kategorizirani športniki, torej tudi mlajše kategorije, lahko vrnejo na treninge, pa tudi, da se sprosti rekreativna vadba ob upoštevanju ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« je povedala Kustečeva.

Spomnimo, da je vlada z odlokom za obvladovanja novega koronavirusa od začetka meseca prepovedala vse športno-gibalne dejavnosti in treningi, razen rekreacije posamezno ali v krogu družine na prostem ter vadba vrhunskih registriranih športnikov, ki pa ne smejo imeti tekmovanj na nacionalni ravni.

»Bili smo ves čas v dialogu s športnimi organizacijami, ki so 'stisnile zobe', da smo to obdobje oddelali in dosegli pozitivne rezultate v boju z nadaljnjem širjenjem virusa, da bomo lahko v naslednjem tednu v bolj običajnem obsegu zaživeli in se vrnili nazaj v normalne tirnice,« je še povedala ministrica.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kopitar (nepreverjen)

Ta misli ,da je država njena tak kak njeni oče v Lendavskih goricah da vse njegovo .Besen je ,če se avto mimo njegove kuče pela

administrator (nepreverjen)

prav ima njen oče
zakaj bi se pa kanon futer vozili oko njegove kuče
in trošili kisik

In reply to by kopitar (nepreverjen)

koleslin (nepreverjen)

administrator.............. Tebi tűdi kisik falij v glavi pezde

In reply to by administrator (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

pezde ti je mama
ata ti ima pa meglo v jajcih
a ti to kaj pove

In reply to by koleslin (nepreverjen)

### (nepreverjen)

Zikolino ........... Tij tak ne vejš što ti mati ,ker te zapustila in si najdenček oča pa ti je na Kosovem

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

tudi jaz tako pravim
škoda kisika za kanon futer
moj motorino veliko boljše laufa
če ni v bližini kakšnega kanon futra
- veste je bolj čist zrak
nasičen s kisikom

In reply to by administrator (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Redko gdo merje samo zaradi covida- od kod ta informacija in vir?
Intenziva je puna, zdaj pa še telko bole zaradi epidemije. Bolnica se vam zdi prazna? Normalno - ker JE. --> pacienti so razporejeni točno na točen termin (tudi do pol ure natančno), nej kak prej.
Kerih lidi je več; tistih ka majo vsaj nekšo bolezen in pridruženo stanje, pa kelko je tistih keri so zdravi kak dren in ali ti nemrejo biti prenašalci? Povej mi kakši delež je starejših?
Pod smrt zaradi Covida štejemo samo in izključno osebo, kera je umrla zaradi okužbe in zapletov s koronavirusom. Primer ka je tvoja mama (bognedaj) srčni ali ledvični bolnik->zboli za covidom (bognedaj)-> se stanje poslabša in umre (bognedaj)-> je to smrt zaradi covida, ker sama ne bi umrla v tistem trenutki zaradi srčnih ali ledvičnih težav.
Prosim, ka ne govoriš nekaj na pamet. Takšne poljudne in zlagane informacije širijo napačno mnenje. L

Ervin5 (nepreverjen)

mene pa zanima ali ljudožerci še kje drugje živijo kot v Afriki

Starejše novice