Bi se v nogometni sferi lahko zgodil nov pretres? V koronakriza je za zdaj gotovo le to, da nič ni gotovo.

Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, bo skupaj z izvršnim odborom zasedal o nekaterih najpomembnejših odločitvah v povezavi s klubskim nogometom. Odločitev, na katero že namigujejo številni tuji in domači mediji, bi lahko pretresla tudi slovensko nogometno javnost. 

Sky Sports poroča, da bi v primeru ukinitve in razveljavitve vseh državnih prvenstev po Evropi določili udeležence evropskih tekmovanj za naslednjo sezono. 

Pri tem pa se po poročanju Ekipe24 navezujejo na pravilnik lige prvakov in lige Europa, kjer eden od členov pravi, da se morajo vsi udeleženci v tekmovanji uvrstiti po športnih načelih.

Prvo mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov bi dobil Maribor

A gre za izredne razmere, bi lahko po poročanju Sky Sports Uefa danes določila, da bi države, kjer bi predčasno končali prvenstvo, svoje predstavnike v evropskih tekmovanjih dobila po ključu Uefinega državnega in klubskega koeficienta.

V Sloveniji bi se po poročanju Ekipe24 v tem primeru lahko zgodilo, da bi imeli v kvalifikacijah enega predstavnika v kvalifikacijah za ligo prvakov in tri v kvalifikacijah za ligo Europa. 

V tem primeru pa bi mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov dobil Maribor, ki je s koeficientom 14.000 najboljši slovenski predstavnik, sledijo mu Domžale, Olimpija in Mura s koeficientom 2.600.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Breskvica (nepreverjen)

Df ji se tak vtrgne či se to zgodi😂😂jao jao te mo šele brali tu gor njegve psalme kričeče👍👍👍 sam osebno sem zato ka Mura v pokalnem finalu nabije Nafto in zapre smrdljive goflje madžarskim klantošem😰😰😰

pleško33 (nepreverjen)

tij si pa glij tak kresnjene kak on ka se maš volo z idioton ukvarjate.. ne raši-drek'a!

In reply to by Breskvica (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

To pa nebi bilo pošteno. Po predstavaj si Mura neje zaslužila Evrope, Domžale so na predzadnjon mesti pa bi bili v Evropi, Celje jev super formi in bi ostalo brez Evrope... Če že ščejo prekinoti sezono, kar bi itak bila največja glupost, naj vzemejo sedanje rezultate ali pa rezultate po polovici sezone...

Ne laži (nepreverjen)

Hmmmmmm kak koli obrnejš dobro je nikak nej. Najbole realno bi bilou končati sezouno magari brez gledalcov. Tou je seveda glij tak nej idealno je pa bole pošteno kak pa doloučiti za Evropo po koeficienti.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Turćek (nepreverjen)

Ja Evropa se lejko zgodij tüdi brez brcanja labde! V namiznon nogometni z maskami pa brez publike, bi se muraši baje lejko pomerili z ekipo Fračji dol iz Ferketinca na Hrvaškon ! Samo tou je še nej gvüšno!

Mučačos (nepreverjen)

Mura z najboukšimi navijači si tou zasluži.

Breskvica (nepreverjen)

Df dišeš li mirno pičketina??

Starejše novice