FOTO: Jure Banfi
Navijači Mure so ta konec tedna poskrbeli, da se poleg sodniških kiksov na tekmi Maribora in Mure, največ govori o izjemni podpori, ki so je bili deležni Ante Šimunžda in njegovi varovanci.

Začetek spomladanskega dela prvenstva je ponudil izjemno navijaško kuliso na štajersko-prekmurskem derbiju med Mariborom in Muro, ki si ga je ogledalo skorajda 11 tisoč gledalcev.

O navijaški podpori, ki so je deležni nogometaši Mure, je bilo napisanega že veliko, zdaj pa so pred vami novi podatkti, ki nazorno pričajo o tem, kako zelo je Prva liga potrebovala Muro. 

Muraši z največjim obiskom v gosteh

Glede na uradne podatke, zapisane na uradni spletni strani Prve lige, je Mura najbolj atraktivna gostujoča ekipa v dosedanjem poteku prvenstva. Deset gostujočih tekem črno-belih si je letos ogledalo kar 30.100 gledalcev.

Na drugem mestu je Olimpija, ki je imela na enajstih gostujočih tekmah 27.240 gledalcev, tretji pa Maribor s 24.700 gledalci na desetih tekmah. Povprečno si je Murine tekme v gosteh ogledalo 3010, tekme Olimpije 2476, tekme Maribora pa 2470 gledalcev.

Tudi sicer pa je Mura po skupni gledanosti na drugem mestu, zaostaja namreč zgolj za Mariborom. Dvajset tekem vijoličastih si je ogledalo 72.900, tekme Mure pa 58.900 gledalcev. Na tretjem mestu je Olimpija z 58.890 gledalci.

Neprimerne parole Viol?

Tudi v soboto so bili gledalci priča odličnemu navijaškemu vzdušju, ki sta ga po nepotrebnem skazili "paroli", za katere obstaja upravičen sum sovražnega govora.

Viole so namreč na prvo "parolo" zapisale "Dobrodošli v civilizacijo, pravkar ste preskočili v Pušči racijo", medtem ko je na drugi pisalo "V prekmursko republiko srce vas žene, mi smo pa srečni, ker ohranili bomo žlebe bakrene".

O tem, ali bodo zaradi omenjenih napisov sledile kakšne sankcije, smo se obrnili na Nogometno zvezo Slovenije, na njihov odgovor pa še čakamo.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tušov Igor (nepreverjen)

Saj menej kak navijaca Mure niti malo sta nej genili tevi dvej paroli - tou je tak kak ce bi se 12 letniki skup dobili, spili par piv pa ajde idemo parolo pisat. Najbole san se nasmejo, gda je nas vodja navijanja zaco z navijanjon " pusca je vijolcna o o oooo " in tou je tou. Navijaske provokacije so del navijastva, tak ka ge tou ne zemen kak neksno provokacijo. Ge neman niksnih problemov z ten. Viole so zacale z ubi ubi madzara in najjace mi je bilou, gda je 2000 murasov zacalo skakat pa navijat kontra ubi madzara, viole so v sekundi utihnili. Tak ka lejko se samo smejimo z njih. Komaj cakan tekmo z mariboron v soboti, gringosi trbej njin kontro dati z parolami. V soboto pa vsi na sever !!

Za napredek (nepreverjen)

Meni so pa bile te parole skrajno primitivne pa po drugi strani smešnme. Viole majo Maribor za civilizacijo nas pa za zabačene. Ge san siguren ka mij boukše živijmo kak Mariborčani.

In reply to by Tušov Igor (nepreverjen)

tt (nepreverjen)

Ajh, vejpa te primitivni štajerci drugoga nevejo kak te trake z žaljivimi napisami na tekmah kazati. Žalostno za eno takšno navijaško skupino kak so viole, ka nevejo ene spodobne koreografije skup spraviti, samo te trake z žaljivkami... žalost pa sramota za njih...

In reply to by Tušov Igor (nepreverjen)

hamburger222 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

"V prekmursko republiko srce vas žene, mi smo pa srečni, ker ohranili bomo žlebe bakrene"

Ta je dobra.

Marina aa (nepreverjen)

Fora je v ton, ka jih dosta s pusce navija za maribor... Zato je super blo kda so se drli pusca je vijolicna.... Pa kda so se viole drli mi smo, publika pa maribor.... Te pa eno tretjic so. Pravle viole Mi SMO : prekmurci pa MURAA ?ODLICNO JE BLO

In reply to by hamburger222 (nepreverjen)

Spanci (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dokaz? Gremo malo drugace. Maribor je najatraktivnejsi nasprotnik za gostujoce navijace ali pa, Maribor ima najzvestejse domace navijace? Glede na objektivnost analiz, ki jih dela portal Sobotainfo, so vse to legitimni dokazi o cisto drugi resnici, kot jo vidite prekmurci. Kaj? Se sami sebi ne verjamete, da ste najboljsi navijaci? In potem pridete s takimi clanki hahaha

Za napredek (nepreverjen)

Mij smo najboukši navijači, nema veze što kaj vrvle.

In reply to by Spanci (nepreverjen)

Sraka (nepreverjen)

Najbole atraktiven..
Zakoj si pa te moski tak ocij pasejte na zenski odbojki??

JKROWLING-ish (nepreverjen)

Zaj se MBčani čemerijo ka jih je sodnik zaj*** :D od takšnoga kluba, ka sakšo leto lejko v Evropi špila se malo več čaka. Sicer pa celi svet zna ka smo mi bili oškodovani. MURA

vodka (nepreverjen)

Po mojem je statistika napačno prikazana. Mura je daleč najbole gledana pa ma največ gledalcov na tekmah. Tou pa ges gledan na število prebivalcov kraja iz šteroga je klub.

Sobocankaaa123… (nepreverjen)

Tako, v Mb je 90.000prebivalcev, MS pa niti 20.000.... To je ogromna razlika, ce bi nas telko bilo kak njih bi tak razturali, ze zdaj nej oa te ?samo nasa Mura iz Murske ?

In reply to by vodka (nepreverjen)

plitvo34 (nepreverjen)

Gda te se majmuni že ednouk nafčili ka je Mura iz Sobote, nej pa iz Murske.

In reply to by Sobocankaaa123… (nepreverjen)

Kmet45 (nepreverjen)

Te kda te se vi navcili pisati

In reply to by plitvo34 (nepreverjen)

plitvo34 (nepreverjen)

Napiše se .... nafčili .... :) Ti si tüdi Murščanec?

In reply to by Kmet45 (nepreverjen)

groza1 (nepreverjen)

uradno je iz Murske Sobote, pogovorno pa iz Sobote. in v čem je problem če se omeni ka je iz Murske?

In reply to by plitvo34 (nepreverjen)

ferdopijše (nepreverjen)

malo mesto z velkimi navijači-vsaka čast!
Procentni delež na območno obiskanost daleč pred Ljublani in Mariborom skupaj.

blek gringo (nepreverjen)

po tekmi mi je navijač MB pravo ka so zapuščali stadion zatou ka je za njih remi v MB isto kak poraz in mi čestito za "zmago".

Božo (nepreverjen)

Atraktivni ja, učinkovitost pa bore slaba
-20 za Mariborom. Potrebno bo še "male" tekme dobiti.... Ranen če se vse ekipe oblečejo v dres mb ali olimpije potem špilajo 100 na vöro :)

BOŽO1 (nepreverjen)

pozabljaš da tekmo "odločajo " tudi sodniki(MB in LJ imata "renome"...glede na kapitalno vrednost nogometašev smo lahko zadovoljni kar nam prikažejo Muraši, a ne?

In reply to by Božo (nepreverjen)

Božo (nepreverjen)

Ja vsekakor tudi v Španiji da igrajo mali klubi proti Barce in Realu to vedno čutijo... Ka se Mure tiče bi pa lejko še kakšno točko mejla več...

In reply to by BOŽO1 (nepreverjen)

BOŽO1 (nepreverjen)

pozabljaš...glede sodnikov pa bi imela točko več(če ne štejem igralskih kiksov).
Mura je še "mali" klub v 1.ligi oz novinec. isto kot Dončić (daje vse od sebe) a klub ima malo zmag in nizko na lestvici.
Mura bo vedno outsider v slov prostoru kot Prekmurje, pa naj imajo Ronaldoja ali Mesija....kapiraš?!

In reply to by Božo (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Tekmo sem gledal po televiziji. Seveda nisem neki stručko za nogomet, vseeno pa videl in ocenil, da je bila tekma borbena, na dokaj solidni tehnični ravni, pa tudi izredno vzdušje na tribunah je pripomoglo k temu... da tekma dobil velik plus pri meni.

O vsebini navijanja ne bi, nisem bil tam, ni se ravno slišalo, kaj so vpili, mislim tudi, da žaljivih transparentov ni bilo videti na ekranih?

Bil Maribor velik klub (glede na Muro je vseeno veliko spredaj, to je dejstvo) ali pa ne... Mura je bila tudi po statistiki dokaj enakovredna, če pa ne bi bilo napak sodnikov, pa bi sigurno zmagala. Žal... jaz ne namigujem na nobeno povezavo sodnikov s krajem bivanja ali še čim... samo izpostavljam dejstvo, da je bil pri izenačenju ofsajd, pa tudi tisto brcanje v prste in nart murinega igralca s s trani mariborskega nogometaša bi moral sodnik okarakterizirati kot najstrožjo kazen.

Pa... življenje gre najprej!

BG (nepreverjen)

Raje sem cigan, kot da se me sramujeta klub in župan!

groza1 (nepreverjen)

v kašnem smislu sramujeta?

In reply to by BG (nepreverjen)

Bog vse vijdi (nepreverjen)

Kolikor sem spremljal izjave po tekmi, je župan MB izjavil, da se sramuje takšnih dejanj- verjetno je to mišljeno.

In reply to by groza1 (nepreverjen)

ferdopijše (nepreverjen)

ja, groba psiha je hudič in privre na tekmah ko imajo možnost se peteliniti...tak da te floskule kak lovenci fkup držimo so blabla...ob najmanjši priliki bi se streljali če bi imeli možnost...a diplomatsko se pač treba tega sramovat.

In reply to by Bog vse vijdi (nepreverjen)

sobočanec1 (nepreverjen)

to je izjavo nekdanje župan, zdajšnjoga nej blo, ka je biu na smučanje s familijo :)

In reply to by Bog vse vijdi (nepreverjen)

groza1 (nepreverjen)

Slovenci (zaradi izkrivljenega genskega izročila) Prekmurce imajo za neke vzhodnjake ali "madžare"...za njih bodo Prekmurci vedno "čudni,eksotični,nevsakdanji" - ker si ne znajo razložiti invazije in evforije na nogom.stadionih.....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice