Foto: Jure Banfi
Slovenska liga se bo po reprezentančnem premoru nadaljevala konec meseca, vse bližje pa je zimsko prestopno obdobje. Bi se lahko na slovenske zelenice vrnil tudi Žan Karničnik? Zanj naj bi se zanimal konkurent Mure.

Ljubitelji nogometa odštevate do pričetka svetovnega prvenstva v Katarju, med katerim bodo slovenski prvoligaši odigrali še tri tekme jesenskega dela sezone.

Mura, ki je bila ob Olimpiji najuspešnejša ekipa v obdobju po septembrskem reprezentančnem oknu, bo gostovanje v Kopru pričakala na tretjem mestu lestvice, s točko zaostanka za drugimi Celjani.

S selitvijo v knežje mesto so že pred tedni povezovali Matka Obradovića, ki se je oktobra razšel z Muro. Dalmatinca si je po poročanju Ekipe SN zaželel tudi Hajduk, Nogomania pa se je razpisala o tem, da naj bi Celjani oči vrgli še na enega bivšega člana črno-belih.

Bi lahko sledil Ninu Koutru?

Žan Karničnik je v teh dneh znova v domovini, saj se z reprezentanco pripravlja na prijateljski tekmi z Romunijo in Črno goro. Če bo želel Korošec zadržati reprezentančni status, pa bo verjetno moral že pozimi zamenjati klubsko sredino.

Bi se lahko januarja vrnil v Slovenijo? Nogomania piše, da so za njegove usluge zainteresirani pri Celju, ki ima v letošnji sezoni največ težav prav na položaju desnega bočnega branilca. V tej vlogi se je v dresu Mure odlično znašel tudi koroški nogometaš.

Osemindvajsetletnik je bil eden od najpomembnejših adutov pri največjih uspehih črno-belih, veljal pa je tudi za ljubljenca navijačev. Nekateri od pristašev Mure poleti niso pozdravili odločitve Nina Koutra, ki je za povratek v Slovenijo izbral Celje, kako pa bi se odzvali v primeru Karničnika?

Nekdanji nogometaš Dravograda, Radelj in Maribora ima z Ludogorcem sklenjeno dolgoročno pogodbo do sredine leta 2025, kar je lahko ovira pri povratku domov. Zajetnejše odškodnine ob prestopih v Prvo ligo Telemach si trenutno privoščijo zgolj Celjani, ki jih poganja tuji kapital.

Za prvo ekipo Ludogorca nazadnje septembra

Vsestranski branilec je bil poleti na pragu selitve v norveški Lillestrøm, a je v izdihljajih poletnega prestopnega obdobja prišlo do zapletov z dostavo potrebne dokumentacije, zato do prestopa na sever Evrope ni prišlo. Posledica tega je jesenski status v Ludogorcu.

Ante Šimundža nogometaša, ki ga je pozimi v zameno za tedaj najvišjo odškodnino v zgodovini Mure odpeljal k bolgarskim prvakom, že nekaj časa ne uvršča v svoje moštvo. 

Če je poleti še odigral tri tekme v kvalifikacija UEFA Lige prvakov, nato v pričakovanju prestopa na Norveško ni bil prijavljen za nastope v UEFA Evropski ligi. V bolgarskem prvenstvu je nastopil zgolj petkrat, nazadnje 18. septembra.

Zatem je minutažo nabiral na štirih domačih tekmah druge ekipe Ludogorca, ki tekmuje v drugem razredu bolgarskega nogometa. Kako se bo odločil pozimi?

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gg (nepreverjen)

Naj se dečki spomnijo, što jin je vse dau pa što je v njih vrvo, kda nišče drugi neje..

Ferencass (nepreverjen)

Začne se pa konča pri penezaj. Vse ostalo je blebetanje.

In reply to by Gg (nepreverjen)

ŠinFel (nepreverjen)

Oj, Celjani, kak ste smejšni vij ... Ura tik-taka. To dobro znajo tudi tisti, keri so v celjskon klubi

zalostno... (nepreverjen)

Če je kaj resnice v tem, da se želi vrniti v slovensko ligo in tile telebajski na čelu Mure ne pripeljejo tega igralca nazaj, potem naj vsi skupaj spakiranjo in grejo... Ispustili so Lacija in Koutra... oz. se niso potrudili, da bi ju pripeljali nazaj, kar je res smešno in žalostno... Glavno, da se vozi tretjerazredne bosance, hrvate, srbe, makedonce in ostalo braćo stare juge...

država (nepreverjen)

mij smo ŠIPTARI a ne Makedonci

In reply to by zalostno... (nepreverjen)

Pp (nepreverjen)

Kouter je keš p......

In reply to by zalostno... (nepreverjen)

resnicno (nepreverjen)

No... Resnici na ljubo, Laci je špilo par minut in ga je Zeljković javno kritiziral, Nino pa žal tudi ni na nivoju, na kakšnem seje pričakovalo...

In reply to by zalostno... (nepreverjen)

njiva

Ja, resan ga trbej čimprej kontakterati in probati prpelati nazaj v Muro. Isto kak so Koutera ščeli. Ampak, tu so še druga usklajevanja, odškodnina, kelko znan ma pogodbo do 2025,plača...itd.Tu je se pejnez v pitanji in nika drugo. Spomnite se kak je bilo z Kouteron, kak san seznanjeni so je mi davali 4000€ v Celji dobi 10000€.
Pa seveda, ka de šo ta špilat, pejnez prevlada, nega nikše pripadnosti klubi.
Drugo je pa to:Obradovič, Bobi in še ništerni majo po 8-9 jurjov, ostali bi pa naj za 3 jurje brsali, pa ge je tu pamet.
Fajn bi pa bilo, če bi leko oba igrala pri nas, ker sta resan oba bila ljubljenca soboškoga občinstva.

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Sami SVETSKE KLASE IGRALCI. Kouter, Karničnik; v tujini pa nobeden ne more igrati. Zdaj se vidi njuna kvaliteta.

Starejše novice