Za najkoristnejšega igralca (MVP) je bil izbran Niki Slana.

ŠD Arko Ključarovci iz Ključarovcev so zmagovalci najelitnejšega klubskega tekmovanja pod vodstvom International Socca Federation Socca lige prvakov (Socca Champions League). 

Tekmovanje je v Mariboru potekalo od minulega četrtka do včeraj, na njem pa je nastopilo 24 klubov iz 16 držav. Za najkoristnejšega igralca (MVP) tekmovanja je bil izbran igralec Ključarovcev in slovenski malonogometni reprezentant Niki Slana. 

Novo odličje

ŠD Arko Ključarovci so se v finalu pomerili proti lanskoletnim prvakom Dynamik Torun s Poljske in redni del zaključili z 2:2. Sledili so kazenski streli, v katerih so bili Ključarovčani obakrat natančni, Poljakom pa je oba strela odlično ubranil vratar Ključarovcev. 

S končnim rezultatom s 4:2 so aktualni prvaki Lige ENA ŠD Arko Ključarovci letos vzdignili še pokal Socca lige prakov. Tretje mesto so zasedli MFC Sofia Bulgari iz Bolgarije, ki so s 4:7 premagali Hrvate AP Zagreb Blažević MNK Sasina.

Vodja ekipe ŠD Arko Ključarovci Kristian Vrbnjak je po tekmi dejal: »Sprva najlepša hvala vsem za izrečene čestitke. Največja pohvala gre seveda fantom, ki so si vzeli čas in vložili ves svoj trud skozi celoten turnir ter se odrekli marsikateri obveznosti. Sama organizacija ni bila lahka, saj je turnir trajal več dni, za nas pa je bilo to tekmovanje prvo na tako visoki ravni. Glede same taktike smo uporabili svoj sistem, ki smo se ga dogovorili na prvi tekmi. Nato pa smo ga samo še s tekme v tekmo nadgrajevali. S tem smo tudi posledično začeli verjeti vase ter potihem pričakovali veliki finale. Še enkrat kapo dol mojim fantom za borbenost!«

Utrpeli en sam poraz

ŠD Arko Ključarovci so na tekmovanju izgubili samo prvo tekmo proti WSH – Mates Team z Madžarske. Nato so obe tekmi v skupini dobili in se uvrstili v osmino finala. Tam so se pomerili proti Hrvatom Vinkovci Auto Servis Crnaic in jih premagali z 1:5. V četrtfinalu so se srečali z ekipo Bratislava Papalalulu s Slovaške, ki je v osmini finala izločila ekipo NK Kapela Ekosen, ter jo premagali po kazenskih strelih s 3:4. 

Sledil je polfinale, kjer so s 4:2 premagali Hrvate AP Zagreb Blažević MNK Sasina in nato veliki finale proti lanskoletnim prvakom Dynamik Torun, ki so bili po tekmi vidno razočarani.

Tekmovanja se je udeležila še ena slovenska ekipa, in sicer NK Kapela Ekosen. Ta je v skupinskem delu dobila vse tekme in zasedla prvo mesto v skupini, nato pa je bila v osmini finala zanjo z 2:8 premočna Bratislava Papalalulu s Slovaške.

V Slovenski malonogometni zvezi so ponosni na obe ekipi, ki sta, kot pravijo, pokazali, da v Sloveniji igramo kakovostni mali nogomet. 

FOTO: International Socca Federation

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost8 (nepreverjen)

Štajarci so nigdar nej znali špilati nogometa.

Gost9 (nepreverjen)

Te nam pa ti "nogometni guru" razlozi zakaj so prleki prvaki?! Ce po tvoje ne vejo spilati :P

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

dji20137

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem prejel 29736 USD za delo 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov odnesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden.

------- >>>> www.Trade46.Com

Starejše novice