Prva ovira je preskočena, igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci pa v soboto čaka še drugi kvalifikacijski obračun UEFA Lige prvakinj. Beltinčanke se bodo v Gornji Radgoni pomerile z ukrajinskim Harkovom.

Sara Makovec je bila z dvema goloma in asistenco ena od osrednjih junakinj zmage nad latvijskimi prvakinjami. 

Rigas FS ni bil dostojen tekmec zasedbi rumeno-modrih, ki se je v finale prebila s šestimi doseženimi zadetki. Latvijska mreža se je v vsakem od polčasov zatresla trikrat, Pomurke pa so si pripravile še nekaj priložnosti.

Z igro ni bila najbolj zadovoljna

Enaindvajsetletnica je postavila izid prvega polčasa, v nadaljevanju tekme pa se je podpisala še pod četrti zadetek Pomurja. Ob koncu srečanja je podala še za zadetek Špele Rozmarič.

»Z dvema zadetkoma in asistenco sem zadovoljna, z igro pa niti ne. Bilo je preveč napak in izgubljenih žog. Upam, da bo na naslednji tekmi boljše,« je po zmagi priznala igralka Pomurja.

Slovenska prvakinje so z visoko zmago potrdile vlogo nosilca para. Mlade Latvijke so imele precej težav s hitrejši in tehnično bolje podkovanimi nasprotnicami.

»Pred začetkom srečanja smo se zavedale, da smo favoritinje. Mislim, da smo tako tudi šle v tekmo. 

Na začetku nam igra ni stekla, naredile smo nekaj napak, a smo se hitro zbrale in si priigrale nekaj priložnosti, iz katerih smo tudi zadele,« pravi dolgoletna članica kluba.

Takšnih napak ne smejo ponavljati

»Lepo je, ko zmagaš prvo tekmo in dobiš potrditev, da smo na pravi poti in nas od uspeha loči le še ena ovira. Dale bomo vse od sebe in upale, da zmagamo in se uvrstimo v nadaljevanje tekmovanje,« pred finalnim obračunom kvalifikacij sporoča vezistka.

Za manjšo črno piko je sicer poskrbel zadetek Ieve Krasnove, ki je tik pred odmorom izkoristila nezbranost v zadnji vrsti domačink. 

Tudi Sara Makovec je poudarila, da si ekipa takšnih napak na sobotni tekmi ne sme privoščiti:

»Hotele smo doseči čimveč zadetkov, si pripraviti čimveč priložnosti. Mislim, da nam je to tudi uspelo. Res pa je, da smo prepoceni prejele gol, želim pa si, da se nam to naslednji tekmi ne bo ponovilo.«

V soboto z Ukrajinkami

Ljutomerčanka je v kvalifikacijah zaigrala na krilih novega priznanja, saj je bila pred dnevi v domačem mestu še drugič zapored proglašena za najboljšo športnico leta.

Kot je dejala, je ta naziv dal dodatne motivacije, ki je tudi v soboto ne bo manjkalo. Pomurke morajo za nadaljevanje evropske poti premagati tudi ukrajinskega tekmeca.

»Vemo, za kakšnega nasprotnika gre. Harkov je ekipa, ki je agresivna in močna na žogi. Vendar vemo tudi mi igrati agresivno, hočemo vsiliti našo igro, igrati po tleh in s hitri podajami. 

Na ta način si moramo priigrati čimveč priložnosti, zadeti in se na koncu tudi veseliti,« Sara predstavlja način, kako zlomiti tekmeca.

Dvoboj v Gornji Radgoni se bo pričel ob 17. uri, Sara in soigralke pa pristaše pozivajo, da jim pomagajo do nove zmage.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice