Pri Muri so v prejšnjem tednu zagnali akcijo Mi smo Mura in z njo povezali 50 gostiln po vsem Pomurju, v katerih si lahko zagotovite zbirateljske vstopnice za tekmo s Tabor Sežano, ki bo odigrana pred praznimi tribunami.

To, da imajo v Murski Soboti izjemno zveste navijače, ni potrebno posebej poudarjati. Akcija Mi smo Mura, v kateri si lahko zagotovite zbirateljske vstopnice, pa je še en dokaz, ki temu pritrjuje.

V zadnjem tednu so tako prodali že čez 5800 vstopnic, k temu pa je pripomoglo tudi 50 gostiln, ki so se pridružili tej akciji.

Karte si lahko privrženci črno-belih zagotovijo med drugim v Okrepčevalnici Marjana v Murski Soboti, kjer je prva 'runda' že bila razprodana.

"Za Muro navijamo vsi, tudi naši gostje, zato sploh ni bilo vprašanje, ali se bomo pridružili tej akciji," pravi šef Dejan Vrečič, ki pričakuje še večji naval ob morebitni uvrstitvi v finale Pokala Slovenije. Pričakuje, da bo število prodanih vstopnic prešlo 10 tisoč.

Nič drugače ni v Rakičanu v Dalmatinka baru, kjer je šefica Zorica Šadl ravno tako navdušena nad odzivom.

"Vsi živijo za klub in jim ni težko dati pet evrov za nakup vstopnice. Kart mi sploh ni treba ponujati, saj jo skoraj vsak gost kupi in to sam od sebe," pripoveduje Šadlova, ki pa nad odzivom ni niti malo presenečena.

Zoran Zelko, vir: Facebook

Zvesti navijači in Korošec s črno-belim srcem

Eden izmed najzvestejših pripadnikov soboške Mure je Zoran Zelko, ki se je, tako kot se od zvestega navijača spodobi, zagotovil celoten komplet, v katerem je 33 kart. Za takšne kupce je klub pripravil posebno nagrado, saj dobijo podpisan dres Mure in zahvalno plaketo.

"To smatram kot podporo klubu v teh težkih časih koronovirusa in tudi kot neke vrste spomin, ki mi bo ostal celo življenje. Takšnega kompleta namreč več nikoli ne bo mogoče kupiti," pojasnjuje Zelko.

Da ni treba iti iz Murske Sobote, da ti začne srce biti za Muro, pa dokazuje Primož Muraus, ki prihaja iz Koroške. Čeprav črno-beli niso njegov prvi klub, pa mu je Mura zlezla pod kožo.

"Tukaj živim že sedemnajst let in se mi zdi normalno, da tako pomagam domačemu klubu. Da bi kupil vstopnico za tekmo, na katero ne morem iti? Vsekakor, zakaj pa ne bi pomagal na ta način," pripoveduje Korošec.
 

Kje je meja?

Navijači Mure kljub svoji zvestobi vedno znova presenetijo vodilne može kluba in presežejo pričakovanja. Nad odzivom pa je navdušen tudi Ante Šimundža.

"To je čudo. Gre za zadevo, ki je izrednega pomena za nas in vedno znova me presenetijo ti ljudje s svojo pozitivnostjo in pripadnostjo," pravi Murin strateg, ki ne skriva navdušenja nad priljubljenostjo njegovega kluba.

Število prodanih vstopnic je že preseglo kapaciteto Fazanerije, zna pa se zgoditi, da bo prodanih vstopnic toliko, da bi napolnili dve Fazaneriji.

V kolikor se je ta številka pred začetkom akcije zdela nemogoča, pa je zdaj z vsakim dnem bližje.
 

S spleta

Komentarji (47)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jansa debeluska (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Morete boge ljude se za te par evre za norce mete?tak nujno nucate denar?mura i jansa 3liga max

marx.. (nepreverjen)

skrajni levaki so spet nestrpni in ne morejo brez drzavnega denarja.

In reply to by Jansa debeluska (nepreverjen)

mesecuskapi (nepreverjen)

a si tudi ti bil zraven pri kraji denarja davkoplacevalcev? odstopil odbor za podnebno politiko pri predsedniku republike. Svasta.

In reply to by Jansa debeluska (nepreverjen)

telica in pasica (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Edino v Prekmurju imamo klub, ki na tak način izkorišča naivne ljudi, ki bi tudi svoj zadnji evro odnesli mafiji, da si lahko potem delijo velike plače. Še vedno čakam da boste javno objavili zaslužke igralcev in funkcionarjev pa da vidimo. Če pa otroci hočejo trenirati pa je potrebno plačevati in to je SRAMOTA.

Lara Ra (nepreverjen)

Evo in pa klasika naval negativnih komentarjev pa muvijo vsi povprek...vepa saki leko dela s svojimi penezame ka ščej ale? Edino či mi štere kaj kcuj da te mi leko guči ovače pa faušija je lekar edino ka gej...
Nikak da na avto, nikak na kučo, nikak rajše kadi pa po kavaj sidij za svoje peneze, nikak pa pač za karte da, ka je to zaj za nevoule?

debela (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Samu se te ne bunite gdaj ne boste imeli pejnez ka ste jih vse vrgli za luksoz nogometašev in vodstva. Srmačeki u glavi

In reply to by Lara Ra (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Vsak naj dela s svojim denarjem, kar hoče. Malo v razmislek, če potem kje drugje ne prosi, ker mu ga je zmanjkalo. Vendar verjamem, da pri navijačih Mure to ni primer, vsaj ne pri večini? Sicer pa marsikdo porabi "zadnji" dinar za neko svoje veselje: za potovanja, za to in ono... nekateri pač za nogomet.
Po drugi strani pa je pohvalno, da ima klub take privržence. Nogomet ni več neki šport za... postal je velik posel, medijsko zanimiv, obračajo se veliki denarji. Za naše razmere, da o Evropi in svetu ne govorimo. Sam sicer več na tekme ne hodim, mogoče pa bom... vendar gledam večino tekem in mi tudi ni vseeno, ko ga brcajo mimo gola, dočim skoraj vsak strel nasprotnika konča v naši mreži.
Navijači, le tako naprej in kakor sem napisal: v nogometu se obračajo veliki denarji in tudi razumljivo je, da če hočemo imeti v Soboti prvoligaša, se igralci pač plačujejo tako, kakor se. Če se ne bodo, jih tu ne bo... kdo bo pa igral oz. bomo imeli prvoligaša?
Res škoda za to pandemijo, verjamem, da bi bil naval navijačev v Kidričevo ogromen. Na povratni bi morali dodajati dodatne tribune, tudi bojazen, da se katera od "teže navijačev zruši" ne bi bil neosnovan. Prvenstvo je sicer malo "ušlo", ampak do konca je še nekaj tekem... in vse se da popraviti.

In reply to by Lara Ra (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Truplo Moren ti povedati ka si pa zdaj napijso komentar ka ma mesto kak trbej.

In reply to by Truplo

Pax (nepreverjen)

Tokrat PLUS!

In reply to by Truplo

Bravo3452 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sramota!!!! Tu se zdaj vidi kakšne idioti idioti so prekmurce,podperate atijove sinčke keri brez njih niti za kavo nebi meli kak so nesposobni,gor v pisarnaj pa se smejejo iz ka njin sirmačeki punijo žepe ...Groza...ali glavno ka je čarno bejla krv. Bogme san rad šau na tekmo ali več nikoli ne stopin prek praga,toga izkoriščevalskoga kluba!

goust (nepreverjen)

Ka tebej muči? Što ščej karto küjpi, što pa nej pa nej. Ge je tü problem, ge je tü izkoriščanje?
Eni ste resno idi*ti.

In reply to by Bravo3452 (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

pri nas je glavno da plača
če pa zabije gol
ali ga pa ne zabije
pač
jebi ga

In reply to by goust (nepreverjen)

Bravo3452 (nepreverjen)

Reče ovca volku.

In reply to by goust (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Bravo3452 Fala bougi ka več ne odiš na tekme, takšnih kak si tij nej trbej na tekmi.

In reply to by Bravo3452 (nepreverjen)

Bravo3452 (nepreverjen)

Seveda,taksne kak tebe trbej ka ne vidi dale od svoje pive v rokej

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Super.Kdor pac da vsaka cast!Vsak dam razpolaga s svojim denarjem

Flick Chat (nepreverjen)

Debate o prestopaj, tekmaj itd...

https://flick.group/nsmura

Svetlana Maka… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

moraš biti pa že malo fuknjeni da daš peneze
za nekaj kar ne moreš koristiti
To je tak kot če bi jaz šla kupiti pelz mantil
ga plačala in ga potem ne bi odnesla iz trgovine
Bi rekla trgovka da sem fuknjena

kifl (nepreverjen)

edino prava stvar vsak naj podpre klub koliko je pač zmožen!

Bravo3452 (nepreverjen)

Nej klub,ka pa posameznike v klubu

In reply to by kifl (nepreverjen)

tribuna34 (nepreverjen)

Predlagan ka se navijači zberejte okoli stadiona v časi tekme pa na pune navijate, lejko pa pač enostavno ignorejrate blesavi ukrep in idete na stadion. Stadion je nej zaprejti prostor, virusa pa itak nega, tak ka če ste resno pravi navijači te vdrli na stadion za Muro. Vüpate?

jao (nepreverjen)

ne modruvli

In reply to by tribuna34 (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

tribuna34 Tou ka si predlago je slaba rešitev. Stadion de zaprejti pa varovani, ka bi pa delali kakšne zdraharije okouli stadiona je pa rejsan nesmisel. Seveda kda de tekma mo probali biti čim bliže stadiona.

In reply to by tribuna34 (nepreverjen)

Striček iz oza… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

3,4 lendava 💪💪💪

p3p (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

mura bo izpadnula iz prve lige

Kmet V (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Joj joj kam smo prišli. Mislim, da so v življenju še pomembnejše stvari kot ta kao nogomet in Mura. Žalostno...:(

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Kmet V No pa ka zdaj s ten mijsliš razloži, ka ge mijslin ka je tou najbole pomembna stvar v življenji, rejsan si tou bistroumno gor prišo. Pa to.

In reply to by Kmet V (nepreverjen)

Bravo3452 (nepreverjen)

Vidin ka se redno pameten,verjetno si kakšen schnel kurz na ljudski univerzi napravo

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

Romunijaa (nepreverjen)

Ja in ka do zdaj s tejmi papirji. V koš do leteli, najbrž celo v bio odpadke namesto papirnate... pa fsi se slikate pa objavite na socijalnih medijaj ka se vidi, ka si nej samo 1 ene karte küpo, ampak 20

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Romunijaa Tebej nišče ne sijli ka kupiš karto ,tou ka si pa nevoščejni ka ma Mura takšno podporo pa more fejst boleti. Da do tekme ka mo lejko glejdali prijdi pa ti karto kupim ka si jo san itak nemreš privouščiti. Neboš prvi keromi san kart okujpo.

In reply to by Romunijaa (nepreverjen)

Romunijaa (nepreverjen)

Muri želin dobre nogometne uspehe, ampak tou s prodajo kart za tekmo iz TVja pa je samo publicistični štos, sploh za ruljo.... sploj glede na poplavo slik lastnikov teh kart na socijalnih medijaj

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

Vaše ime... (nepreverjen)

Pa še 30 mo jih kujpo idiot... Viden ka ene živite od fausije.. Saj nika Nej pač so vas tak starši nafcile

In reply to by Romunijaa (nepreverjen)

njiva

Negativa,samo negativa vas je.
Pejnezi so tvoji,če daš,daš,če nej nej trbej,nej je nika mus,nihče te ne prosi.

Bravo3452 (nepreverjen)

Seveda ka prosijo,po celi soboti so plakati

In reply to by njiva

Gost9098 (nepreverjen)

Ka je to za naslova 🤔

geli bar (nepreverjen)

Butalci, kaj češ od njih kaj pametnega za pričakovat, potem se še pa hvalijo z tem.

AAAAAAAAA (nepreverjen)

geli bar Zatok te bolij ka ma Mura telko simpatzerov.

FranzG (nepreverjen)

DF fafaj akumolatursko bormašino.

Jjsivv (nepreverjen)

"Za ideale ginu budale". Drži kak pribito

julka (nepreverjen)

Čestitke, kapo dol. Bravo PREKMURCI!

kifl (nepreverjen)

vse vse kar mam za muro jaz dam. pa bom pač lačen ta mesec , nema veze, vi idiote soboški pa si riti ližte za pet eu

kifl (nepreverjen)

sploj neven ka pišete tu gor če ste kontra spizdi s članka, ne beri pa ne sodi,!

Jansa debeluska (nepreverjen)

Dejstvo je da vas je lahko sram da ubogim ljudem,kateri sploh na trkmo nekorejo it vlecete denar iz zepa,res tako ste pfli da rebite denar? Sram vas je lahko

prekmurski123

Bravo MURA

Jansa debeluska (nepreverjen)

Mura 3liga max,ubogin prodajste karte na tekme na katere nemore sploh it legende😂😂😂kak je narod naure isuse boga,nemate za burek mura,dedekan zadnje evre se scete😂

In reply to by prekmurski123

p3p (nepreverjen)

mene pa zanima komu lahko na švarc prodam karto

Preveč pejnez man (nepreverjen)

Telko samo, če šteri slučajno ne razmi, ka njemi je nej mus kupiti karte, če gleda tekmo na televiziji. Je samo ene vrste prostovoljni prispevek klubu z ene vrste zbirateljsko noto. Ne razmin, kak ste lejko eni tak nouri pa sinfate druge, ka karte kipuvlejo sami pa dece nalepke za v album kipuvlete in Panini na velko služi z vami. Idemo Mura samo naprej€€€€€€€

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice