Društvo ljubiteljev terenskih vozil A.R.O. Trnje je včeraj na urejenem poligonu za tekmovanje terenskih vozil pripravilo že 19. tradicionalno srečanje lastnikov in ljubiteljev terenskih vozil iz Slovenije in tujine.

Lastniki terenskih vozil so se zbrali na bencinskem servisu v Odrancih od koder so se odpravili na panoramsko vožnjo po vaseh črenšovske občine do prireditvenega prostora v Trnju, kjer so lastniki najprej svoja vozila postavili na ogled, nato pa so se začelo tekmovanje v OFF ROAD-u.

Tekmovalci vseh starosti so se pomerili v vožnji OFF ROAD v dolžini 600 metrov, kjer so tekmovali v dveh krogih z različnimi ovirami in vzpetinami. Letos so prvič v Trnju na poligonu pripravili tekmovanje s pospeševanjem vozil z elektronskim merjenjem brez ovir na gladki podlagi. Tekmovanje je potekalo z veliko adrenalina za same tekmovalce, pri čemer so gledalci občudovali tekmovalce in njihovo vožnjo na poligonu.

Sodniki so pri tekmovanju med drugim ocenjevali čas in napake, ki so jih tekmovalci naredili na sami vožnji. Tokrat se je v tekmovanju pomerilo 32 tekmovalcev, ki so tekmovali v treh kategorijah terenskih vozil.

Rdeča nit tekmovanja je bilo spoznavanje vozil in varna vožnja v tako zahtevnih pogojih tekmovanja, kot sta bila dež in blato. Ob koncu tekmovanja so najboljšim podelili pokale, denarne in praktične nagrade.

Z vozili in oprema se je predstavila tudi Slovenska vojska, svoj kotiček na predstavitvi pa je imela tudi policija, ki je predstavila opremo in vozila, ki jih uporabljajo pri varovanju meja in policijska enota, ki je zadolžena za umirjanje prometa na pomurski avtocesti.

J.Ž.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice