Mura bo jutri ob 14. uri na Fazaneriji gostila Rudar iz Velenja, s katerim se je letos pomerila že dvakrat. V prvenstvu so bili boljši Velenjčani, v pokalu so slavili črno-beli.

Po reprezentančni pavzi je ponovno na vrsti tekmovanje v prvi slovenski nogometni ligi, črno-bele na domači Fazaneriji čaka izredno pomemben obračun, v goste jim namreč prihaja velenjski Rudar. Ekipi sta se letos pomerili v četrtem krogu, Mura pa je zavoljo slabega začetka tekme morala s 3 : 2 priznati premoč nasprotniku.

"Sedemdeset minut dobre igre je v prvi slovenski nogometni ligi premalo, da bi dosegel pozitiven rezultat. Rudar je to znal izkoristiti v svojo korist," je po tekmi v Velenju povedal strateg Mure Ante Šimundža.

Mura in Rudar sta se nato pomerila še enkrat, črno-beli so v osmini finala Pokala Slovenije premagali Velenjčane z 1 : 0, edini zadetek na srečanju je dosegel Luka Bobičanec. Zmage si želijo tudi tokrat.

"Mi pričakujemo, da bomo svoje 'oddelali', da bomo igrali dobro in napadalno, da se bo čim več igralcev razigralo v napadu. V obrambi pa moramo biti kompaktni in nasprotniku pustiti čim manj priložnosti. Verjamem, da je to ključ do zmage," je pred jutrišnjim srečanjem povedal Nik Lorbek.

Kaj pred dvobojem pravijo številke?

Na Fazaneriji nas čaka dvoboj ekip, ki na lestvici zasedata šesto in deveto mesto. Mura je doslej zbrala 13 točk, črno-beli so doseli tri zmage, štirikrat so remizirali, petkrat pa izgubili. Rudar na drugi strani ima dve točki manj, varovanci Marjana Pušnika so ob treh zmagah prišli še do dveh remijev, sedemkrat pa so morali premoč priznati nasprotnikom.

Mura je na dvanajstih dosedanjih srečanjih zabila devetnajst zadetkov, ob tem jih je prav toliko tudi dobila. Rudar na drugi strani ima daleč najslabšo gol razliko, saj so, ob devetih doseženih, prejeli kar 27 zadetkov in njihova gol razlika tako znaša -18. 

Varovanci Anteja Šimundže so v dosedanjem delu prvenstva veliko več poizkušali s streli proti vratom nasprotnika, po statistiki Prve lige so namreč sprožili kar 152 strelov, 75 jih je šlo v okvir vrat, 77 pa mimo vrat. Rudar na drugi strani je poizkušal 99-krat, 41 strelov je šlo v okvir vrat, 58 mimo.

Foto: prvaliga.si

Mura v polni postavi, gostom manjkata dva

Ante Šimundža ima na voljo vse nogometaše, nobeden od igralcev namreč ni poškodovan oziroma nima težav s kartoni. Slika je nekoliko drugačna pri Velenjčanih, kjer zaradi kvote štirih rumenih kartonov ne bosta nastopila Klemen Bolha in Robert Pušaver. 

Ob tem dodajmo, da imajo v vrstah črno-belih Žiga Kous, Nik Lorbek, Luka Bobičanec in Luka Šušnjara po tri rumene kartone in so en karto oddaljeni od ene tekme prepovedi. Pri Velenjčanih sta v nevarnosti zaradi treh rumenih kartonov Domagoj Muić in Ivan Vasiljević.

Kot vse kaže pa Muri tretjič zapored ne bo uspelo razprodati stadiona, vseeno pa se bo na Fazaneriji bržkone zbralo veliko pristašev črno-belih, doslej naj bi namreč v predprodaji prodali približno dva tisoč vstopnic.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sijo1972 (nepreverjen)

Idemooo Mura. Moja napoved 3:1, seveda za Muro.

Murašbg (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mura je po šolah v Pomurju delila brezplačne vstopnice otrokom.. Seveda ciljajo, da bodo potem starši šli z njimi in plačajo vstopnino... Tako, da si ti verjetno tak strašen kvazi navijač kot ti otroci kateri bodo na silo tam.

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Verjetno jih nihče ni silil, da vzamejo vstopnico, lahko bi jo odklonili. Zanimivo, v vsaki stvari najdete nekaj negativnega, samo da se piše proti Muri. Neobjektivno in primitivno.

In reply to by Murašbg (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Točno tako. Saj so bili otroci sigurno že prej obveščeni, kdo bo dobil vstopnico oz. na kateri šoli se bo to delalo in je lahko vsak starš pač otroku pojasnil, naj vstopnico vzame, ali pa zaradi različnih vzrokov pač ne. Tudi zaradi denarja, ne pozabimo, da marsikdo komaj "naškrable" za kolikor toliko spodobno prehrano in oblačila ter obutev plus vozno karto za avtobus in nujen bencin.

Verjeli ali ne, pod pragom revščine v Sloveniji živi 270.000 ljudi. Vsaj tako so zadnjič povedali na televiziji. In tem ljudem je pač zadnja skrb, da bodo šli na nogometno tekmo.

Vseeno pohvalna in lepa gesta kluba, tudi na ta način... bo verjetno stadion bolj zapolnjen. Poln verjetno ne bo, ampak kljub temu Mura kar ruši rekorde v gledanosti.

In reply to by A79 (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Spodbujanje mladih, da se udeležijo tekme in jih posledično spodbuditi za nogomet. Odlična ideja, podpiram!

In reply to by Murašbg (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Lepa gesta Mure, da naredijo veselje otrokom, verjetno je med njimi tudi kdo tak, da mu starši ne morejo kupiti vstopnice. Sam sem kupil tudi svojim otrokom vstopnico, saj na tak način tudi podpiram klub, ki si to zasluži.
P.S. Upam da bo Tomi igral.

In reply to by Murašbg (nepreverjen)

S M (nepreverjen)

Ne pravi čas Rudar dviguje formu. V pauzi je odpravil drugoligaša z osem proti nič, so zelo # napaljeni #

rafael (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In kdo bo šel gledat to bedno tekmo Raje doma gledam risanko kot pa naš brez vezni nogomet

sijo1972 (nepreverjen)

Zakaj pa ga te komentiraš?

In reply to by rafael (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Slovenski nogomet je pač tam, kjer je. Če ga pa vzameš kot tekmo domačega kluba, kateri je na kolena spravil tudi en Maribor, pa tudi ravno ne moreš reči, da niti žoge ne vejo zaustaviti, a? Nogometni strokovnjaki si želijo kvaliteno dobro tekmo in navijajo za kvaliteto, dočim navijač domačega kluba to niti ne postavlja v prvi plan. Njemu je važno... za jutri, da npr. Mura premaga Rudar, kot drugo pa tudi, da je morda celo 10 : 0. Kam pa ti spadaš?

In reply to by rafael (nepreverjen)

Mura 34 (nepreverjen)

Ante igralce nabruso ka do leteli po igrišče kak šus ajmo Mura

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Jaz bi dal brezposelnim vsem zastonj karte za futbal,,,

Vipko
Truplo

Si pa za hece. Kje bi pa našel tako velik stadion.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

naprej (nepreverjen)

Ajde MURA zalijmo ta ,,rudnik"!!! Mura melje vse zaliva!!!!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice