Foto: Jure Banfi
Albert Riera je še enkrat potrdil, da je slab poraženec. Nov spodrsljaj svoje ekipe je skušal zamaskirati z obtožbami o žalitvi Dejana Grabića, črno-belim pa je sporočil, da niso hoteli »igrati« nogometa.

Olimpija spomladi ni tako prepričljiva kot jeseni, a so ranljivost zmajev do včerajšnjega gostovanja v Fazaneriji izkoristili zgolj Mariborčani in Domžalčani.

Zmaje so med tednom nadigrali tudi Celjani, ki pa so bili pred golom Matevža Vidovška izjemno neučinkoviti. Bolje pa so se odrezali Sobočani, saj so se po preobratu veselili pomembne zmage, s katero ostali v igri za evropsko vozovnico.

Ljubljančani so brez točk ostali po golu dveh v Fazaneriji vzgojenih nogometašev, šele 17-letnega Nika Kasala in štiri leta starejšega Kaija Cipota. Mario Kvesić je v uvodu drugega polčasa zapravil drugo najstrožjo kazen, Olimpija pa v skoraj celotnem drugem polčasu ni izkoristila številčne prednosti.

Riera Sobočanom očital, da niso hoteli igrati nogometa

Z nekaj posredovanji se je izkazal čuvaj domače mreže Klemen Mihelak, gostitelji dvoboja pa so se po izključitvi Srđana Kuzmića hitro prilagodili novonastalemu izhodišču.

Dejan Grabić je ob rezultatski prednosti in igralcu manj povlekel potezo, ki bi jo vsak trener z nekaj zdrave pameti. Z vstopom rezervistov je spremenil postavitev, učvrstil obrambo in otežil dostop do gola Mure.

To očitno ni bilo povšeči Albertu Rieri, ki je črno-bele po koncu dvoboja obdolžil, da niso hoteli »igrati«:

»V slačilnici sem mojim igralcem dejal, naj bodo nasmejani. Smejte se, ker skušamo zmagati največ tekem kar se da in ker imamo 15 točk prednosti, igramo pa še osem tekem. 

O današnji tekmi nimam kaj dosti povedati, ker ena ekipa ni hotela igrati nogometa. Priznam, mi nismo odigrali najboljše tekme, so pa fantje skozi nekaj mesecev igrali dober nogomet. Ščitim jih in jim pomagam, da igrajo še boljše in napredujejo, nič drugega. 

Nisem tukaj, da se prepiram in imam polemike, želim samo zmagovati, tako kot igralci. Danes smo želeli igrati, vendar nismo mogli. Čaka nas še osem tekem, prej kot bomo vse skupaj zaprli, boljše bo.«

Izgubljal čas z analizo

Čeprav je sprav dejal, da o tekmi in Muri ne bo govoril, je v nadaljevanju novinarske konference vseeno ponovil že nekajkrat doživet scenarij iz preteklih tednov, ko je po porazu Olimpije kritiziral taktiko nasprotnega moštva:

»Od Mure sem pričakoval več. Ko delam analizo igre nasprotnika, gledam tri faze, gradnjo igre, odprto igro in zaključek akcij.

Ker nasprotnik ni želel igrati, sem izgubljal čas, tekmec je igral na dolge žoge, zato sem verjetno izgubil 30 minut. S tem povem vse, ena ekipa je hotela igrati nogomet, druga ni. Niso hoteli 'igrati', dobro, ni težave. 

Ne bom govoril o sodniku, da so nam dali samo štiri minute sodniškega dodatka, saj bom suspendiran za deset tekem pa sem rekel, da si tega ne želim. Vemo pa, kaj se je zgodilo in o tem ne rabimo govoriti.«

Grabića obtožil, da ga je užalil

»Hotel sem se rokovati, pa sem dobil žalitev. Ne vem, zakaj? Nisem prejel provokacije, ampak jasno žalitev v angleščini. Tega nisem pričakoval, saj sem o trenerju pred tekmo govoril spoštljivo. Veliko pove, da je šest let vodil isto ekipo, nisem pa čakal česa takšnega. 

Upam, da se bo opravičil, saj vsi delamo napake, ne vem pa, zakaj me je užalil. Morda zato, ker sem govoril s sodniki in sem hotel več kot štiri minute sodniškega dodatka? 

Čutim, kot da zame veljajo dvojne kazni, če drugi prejmejo rumeni karton, jaz prejmem rdečega. Nekateri lahko govorijo s sodnikom, jaz ne smem. Marsikoga motimo, ker smo spredaj,« je po porazu še razpredal Riera.

Majorčan je seveda predstavil zgolj svojo plat zgodbe, Grabić pa se na novinarski konferenci ni spuščati v obračunavanje, dejal je zgolj to, da odgovarja za svoja dejanja, ob pogledu na drugo stran pa si lahko hitro seštejemo.

Je s tem mislil na Špančeve besedne spopade po nekaj spomladanskih tekmah? Po derbiju v Mariboru se namreč ni strinjal z oceno novinarja nacionalnega radia, zato ni želel dati izjave, za dogajanje in besede po tekmi s Koprom je prejel tri tekme prepovedi vodenja ekipa, a se pri tem ni zaustavil.

Pred dnevi, ko so Domžalčani v Stožicah nadigrali Olimpijo in ji zabili kar štiri gole, se je s podobno taktiko kot Mure lotil tudi rumenim. Senijad Ibričić, športni direktor tekmeca, mu ni ostal dolžan, saj mu je v intervjuju za Ekipo SN vrnil z besedami, da je klovn.

V taboru Mure se na raven trenerja Olimpije verjetno ne bodo spuščali. Ali pač?

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CEpEC (nepreverjen)

Kazen naj mu naložijo, taki nimajo kaj iskati v športu! Ob porazu žali nasprotnika, trenerje, napada sodnike,...ob zmagi pa seje rožice in hvali vse povprek! Nula od človeka, ne bi mu zaupal kot trenerju! Naj se duva kje drugje, kjer bodo to kupili,...

čarni vrag (nepreverjen)

Težko je iz tega skrpucala razbrati kaj hoče pisec povedati. Takšnih in drugačnih napak kar mrgoli.

ŠpanEcz (nepreverjen)

Glumac za španske telenovele,... taman!

Ati (nepreverjen)

Mura je igrala kakor je lahko in kakor je zmogla in nič drugače. A bodo po novem drugi določali kako naj kdo igra. Pa ni Riera trener obeh ekip.

Tupson (nepreverjen)

Pa kaj je ta pričakoval, da bo ekipa z vodstvom in z igralcem manj špilala napadalen fuzbal. Vsaki resen trener se v takšnem primeru postavi v bunker varianto, ker imaš samo tak sanse, da preživiš. Točno to je bilo včeraj.

Ace info lažič (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ČE ste gledali LIGA PRVAKOV na eni tekmi je sodnik dosodil samo en prekršek v 1 polćasu temu se reče inteligentni igralci in bil je fuzbal PAŠA ZA OČI včeraj sem gledal Muro z nasilnim nogometom in metanje po tleh Murinih igralcev čeprav navijam za Muro se mi je zdelo vse prej kot dober fuzbal strani MURE tu mislim da je ŠPANEC mislil prav to naši NOVINARJI pa tega ne kapćijo. Ni neki nogomet strani MURE prej borba na telo z žogo. KOSOVEC poglej posnetek kako si se metal po tleh z vso siloj ........res sramota. GRABIČ TO JE NOGOMET Z GLAVO SKOZI ZID..

Brr (nepreverjen)

Ti nemres bit navijac Mure

In reply to by Ace info lažič (nepreverjen)

Keeway (nepreverjen)

Riera, pa ti ne veš da v nogometu šteje samo rezultat in ne kako kdo igra! Če ne moreš prenesti poraza ne moreš biti trener!

teliček (nepreverjen)

Mura imela katastrofalno malo posest žoge-malo se zamislite.

Monaco (nepreverjen)

Kvota na zmago mure je bila 3 .00 cela liga je namescena olimpija ma kakovost samo penez nej ... zato so pustile domzalam se kome kaj nej jasno ..par potez z strani olimpije je visek fuzbala za celo ligo ..
Pa se neka:
Ne zmagas gorice(1:1)
Poraz z koprom
Poraz z mariborom
In nato cudezna zmaga ze pred tekmo se je znalo ka mura zmaga olimpija ma dolgove in nekde jih morejo pokrite.
Riera je najvecji trener trenutno v slovenji in z tem se ene tezko nosijo...
Mene samo zanima ce se resno vse v naprej zmenijo...
Pa par murinih igralcev je ze v pretekloste mutilo stave vsaj vsi to delajo.
FUZBAL JE BIZNIS ZE OD NEKDAJ ZATO PA SO PRIPELALE VAR.
SE spomnite bobija on nede nikole sau z mure malo so njeme keš pokazali ze je leto pred par kol se pa se lovil za grb KEŠ TI JE SVETINJA NEJ GRB.
Če be nafta dala 8000e bi leto v nafto samo oni nemajo norca so se delali z mure zdaj se pogejo .... se vedno njim je 5:2 zakon in ta tekma v lendavi je bila odana zna se sto je kome odal pa lp vsem

Starejše novice