Znan je epilog dogajanja na nedeljski tekmi Mure in Kopra, ko je del južne tribune Fazanerije rasistično žalil gostujočega napadalca Lamina Colleyja. Sobočani so denarno kaznovani.

Glede na zadnje kazni disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije so se v soboškem klubu izognili skrajnemu scenariju.

Mura bo morala zaradi rasističnih izpadov dela južne tribune Fazanerije, ki je na tekmi Sobočanov in Koprčanov z oponašanjem opičjih vzklikov žalila Lamina Colleyja, plačati denarno kazen.

Blagajna državnih prvakov bo lažja za kar 4.600 evrov, v denarno kazen pa je ob rasističnih vzklikih vključeno še metanje petard ter žaljivo skandiranje zoper sodnike in gostujoče navijače.

»Nešportno in neprimerno vedenje navijačev - metanje petarde, žaljivo skandiranje zoper sodnike in gostujoče navijače, spodbujanje in razpihovanje rasnega sovraštva in nestrpnost ter s tem žaljenje dostojanstva posameznih igralcev nasprotne ekipe (rasistični vzkliki),« piše v sklepu disciplinskega sodnika NZS, ki je ob predkaznovanosti kot olajševalno okoliščino upošteval pisno izjavo kluba.

Muri tudi kazen zaradi kršitve predpisov NZS

Klub iz Fazanerije bo moral po 29. krogu Prve lige Telemach na račun NZS nakazati skoraj pet tisočakov, še 320 zaradi kršitve predpisov NZS. Črno-beli so tekmo s Koprom odigrali brez glavnega trenerja, saj Damir Čontala nima ustrezne licence.

Ne le Mura, kaznovani so bili tudi Koprčani. Gostujoči navijači so večkrat žaljivo skandirali zoper domačo ekipo in navijače, tudi pri izreku kazni v višini 600 evrov pa je bila upoštevana predkaznovanost.

Olimpija mora odšteti 1.100 evrov zaradi podobnih kršitev, saj je navijaška skupina Green Dragons, ki na tekmi z Radomljami ni bila na standardnih mestih, žaljivo skandirala in prižgala večje število pirotehničnih sredstev. Maribor bo moral zaradi žaljivega skandiranja navijačev plačati 750 evrov. 

Klemen Nemanič, branilec sežanskega Tabora, ki je bil po grobem prekršku izključen na tekmi s Celjem, bo zaradi nasilnega štarta izpustil kar tri tekme svojega kluba.
 

Brez ostrejših posledic

Pri soboškem klubu se bodo verjetno hitro sprijaznili z denarno kaznijo, saj je bil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije v preteklih tednih hiter tudi pri odločitvah, da zapre celoten ali del stadiona.

Maribor je po izgredih na srečanju z Bravom dve tekmi odigral v praznem Ljudskem vrtu, sobotni večni derbi z Olimpijo pa bo potekal pred zaprto južno tribuno, na kateri domuje navijaška skupina Viole.

Tako se je nekaj časa šušljalo tudi o tem, da bi se lahko Štajerci v znak protesta zoper kazen odločili tudi za skrajno možnost in za gledalce zaprli tudi sobotni derbi z Ljubljančani.

Pred dnevi so bili z delnim zaprtjem stadiona kaznovani tudi pri Olimpiji. Na tekmi z Radomljami je bila zaradi dogodkov po obračunu z Domžalčani prazna tribuna, ki jo zaseda ljubljanska navijaška skupina.

Se strinjate s kaznijo?

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vodka (nepreverjen)

Zdaj pa zbiralna akcija tistih kateri so za to krivi. Svojo primitivnost naj plačajo s svojimi evri ne pa, da bo Mura morala plačevati njihovo primitivnost. Pa še Mura ima temnopoltega igralca v svojih vrstah.

uzbek (nepreverjen)

ka ste vsi pamžasti soboćanci tak vdarjeni na “rasizem”? hujši ste kak histerični ameriški neoliberalci na twitterji hehe

saj v koperski ekipi so meli dva črniva a skandejralo se je samo enomi (tistomi keri je provocero in pleso kak opica)

je tau tak na velko opevani rasizem keroga ti pa še dva komentatora vlačite že cejli keden po forumi?

In reply to by vodka (nepreverjen)

Dejan svinsskoglavi (nepreverjen)

Jebes take državo v kateri ne smeš oponašati opice
Bom takoj v Ljubljani sprožil to pitanje
Prišli bomo tako daleč
Da ne bo mo smeli oponašati niti golobov

In reply to by uzbek (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

ti si najvecji idiot v prekmurju katera mati te je skotila

In reply to by Dejan svinsskoglavi (nepreverjen)

, (nepreverjen)

NZS ne razumem na posnetku se lepo vidi gdo so ti akterji in 320€ za Čontalo, da to mora plačat klub zakaj potakem bo naslednič enako saj ti posamezniki ne nosijo posledic za klub po jim je tako vseno.
No in če mene stavijo policaji za prehitro vožnjo in kaznujejo mene ne firmo Avdi ker avto prehitro gre.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Pa ka naj igralci enjajo spilati ce se nisternin gledalcom odpela??? Konec koncov so to lejko to provokatori! Na kaksen nacin lejko klub prepreci ka taksnoga??? V danom momenti nikak !Ce je rasizem slucajno kaznivo dejanje so zato druge institucije!

Ghost (nepreverjen)

Zdaj naj se javijo tisti kateri so bili v nedeljo tak glasni z bednim vedenjem. Frajeri so močni in glasni, ko se skrivajo v množici, ko pa je treba plačat pa so tiho kot miši in se delajo ničkrive..

đ/ (nepreverjen)

idi v cerkev drgoč. ali pa balet gledat.

In reply to by Ghost (nepreverjen)

alkimist

No evo, denarna kazen in nika. Klub de zadevo pometo pod preprogo in zadeva de se naslednjič ponovila. Namesto ka bi iskali lidi in jin prepovedali vstop na stadion, se ta drhal zaj smigej kak je dobro skouz prišla. Napravili so sramoto klubi, Murski Soboti in Prekmurji, vodstvo se pa skrivle v pisarnaj. Sramota.
Očitno mo naslednjič navijači mogli sami napraviti red. Telefone iz žepke in čimveč video posnetkov, pa jih pošljemo na vse možne strani (od socialnih omrežij do UEFE). Naj se vidi kakšna gamad se plazi po MS. Klub pa naj plačuvle, če nemrejo rasizma na svojon stadiona zatrejti.

Gees (nepreverjen)

Zakoj odite na tekme namesto ka bi doma na kouce uzivali pred tv??? Pomoje zavolo vzdusja pa ka se malo v skricite! Klub nemre iskati gor vsakoga steri ide prek meje, ma zakonsko podlago za legitimiranje, ali bi naj po videzu izloceval, ?? Ce ze sto lejko je to policija, ce ma za to povod!

In reply to by alkimist

alkimist

Tebi je vzdušje in dobra atomsfera kda žališ lidi? Nemreš drugače izraziti svoja čustva kak z diskriminacijo?
Ja, si ziher? Personalizacija, kamere, varnostniki? Stadion je javna površina, kamere bi že v osnovi mogle biti na vsaki tekmi, od kluba ali Policije. Rasiste se najde prek posnetka in se jih preda policiji. Tak delajo to v razvitih državaj. Na Balkani se pa to pometa pod preprogo, ker je še velki del lidi rasističen in se bojijo posledic. NZS je s tejmi milimi kaznimi pa samo češnja na vrhi torte.

In reply to by Gees (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Te pa trbej to zriktati na NZS, najlezi je kazni davati, kak vidis vsenaokoli je dosta bedakov pa zajebantov na sveti, osebno nimam pojma kaksne pristojnosti ma klub naspram navijacem, dvomim pa da lejko vsepovprek prepovejo hoditi na stadion, brez dokazov, najlezi se je sveti delati pa odgovornost na drugoga posiknoti!

In reply to by alkimist

Gees (nepreverjen)

Lejko pa bi vstopnice odavali kaksni psihiatri, ka bi precekerali vsakoga, pa alkotest bi moral biti obvezen

In reply to by Gees (nepreverjen)

alkimist

Lejko se smigejmo pa zajebavlemo na drugačen način kak pa z žaljenjon lidi? Zdaj temnopolti, naslednjič Downow sindrom, azijci.. Kama to pela? To drhal pijano trbej zatrejti zdaj!
5000 eur kazni? Ka je to? Pred leti je Olimpija od UEFE fasala 50000€, delno zaprtje tribun na naslednji tekmi in še transparent proti rasizmi.
Mura najema prostore od občine in sama kroji što ma vstop in što nej. Je pa za to potrejbno najeti varnostno službo, če Policija nej prisotna. V primeri razgrajanja ga varnostnik prime za šinjek in odpela direkt do prvoga policaja keri ga skladno z zakonodajo obravnava naprej. Je pa rejsan ka to vse trbej plačati, ampak na dugi rok de kazni za klub menje, pa še navijača lejko stožijo in zahtevajo odškodnino. Tak se to dela v razviton svejti, samo tan majo jajca in željo to odpraviti.

In reply to by Gees (nepreverjen)

. (nepreverjen)

alkimist nr filozofejraj ge san bio na južni pa san se vzdržo toga hukanja, či si tak pameten pa povej kak bi se lejko odkrilo tej keri so pač tou delali. Po slikaj ja seveda na sliki se nečuje nika. Kazen bi pa mogo dobiti igralec Kopra tou ka je doubo žuti karton je doubo ka je po provokaciji še opico oponašo. Za provokacije pa nika.

In reply to by alkimist

alkimist

Prešti si komentar zgoraj, zadeva je čisto preprosta. Maš primere dobre prakse čez mejo, stadion je javna površina, zakonodaja na ton področji je jasna.
O kakših slikaj ti gučiš? Posnetek je lejko tudi v video obliki, čuda kama ide ta tehnologija, a? Na opičje vzklike je odgovoro z oponašanjon opice in doubo žuti karton. Ka več bi rad? Obnašo se je decinsko in bil za to kaznovani. Zdaj, če dejte za teuf ponavla, ga moreš namlatiti? Ne ven kakšo kazen bi njemi še dali? Če bi sodnik mel jajca, bi itak mogo tekmo prekiniti in čao.

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

alkimist ne razmiš ka san napijso lejko je video samo more biti razločno slišano glas osebe, či je video pa se glas razločno ne čuje ka je med drenjen množice nemogouče nega šanse za obsodbo. Prsvin samo sakša stvar more biti dokazana.

In reply to by alkimist

alkimist

Ne ven, če muva gučiva o isti stvari. Identifikacija je na strani Policije/varnostne službe in služi kot odgovor na gluposti posameznika, ki jih zabeležijo s pomočjo prisotne tehnične opreme.
Navijači lejko s posnetki iztržimo potezo več in to je konec skrivanja odgovornih/pometanja pod preprogo. Več de se o ton gučalo, več institucij de vidlo stanje na stadioni, bole do stisnjeni v kot. Na UEFI je oddelek ka se bori proti rasizmi. En ali še boukše več videov na kontaktni center iz tej tekme o obnašanji na stadioni, brez prekinitve sodnika in na konci še tej smejšne kazni, bi znale stvari sčasoma premekniti v pravo smer.

In reply to by . (nepreverjen)

Mura je pri Ledavi (nepreverjen)

Ge pijše, ka morajo glij se locejrate, polouvete. Tij lekaj zagovarjaš teorijo, ka če pejt bančneh roparouf zgrabejo, šejstoga pa nej, trbej tej pejt spistite?
Zadosta be bilou, ka dva, trij, pejt lepou dajo v postopek, jeh kaznejo, prepovejo vstop na stadion, pa de mer.
No, mogouče, tou ne vejmo, pa policija dela v toj smejre? Sigurno obstajajo kakšne posnetke...!

In reply to by . (nepreverjen)

Kein Problem (nepreverjen)

Mura ima denar, kot Mura vode ob poplavah.

njiva

Bravo Vodka dobro si napiso, naj zaj majo muda, pa to kazen, tudi plačajo. San pa pričakuvo še dvakrat večjo kazen, kak smo dobili.

Navijač (nepreverjen)

Naj čontala spakiva kufre če nema licence.

. (nepreverjen)

Navijač ne bluzi Čontali falij še par tekem vodenja v prvi ligi pogoj je 10 tekem pa de napravo zaključni izpit.

In reply to by Navijač (nepreverjen)

, (nepreverjen)

Sedaj pa še bol ne razumem NZS če je to pogoj za trenersko licenco kot ti pišeš potakem se že naprej ve da ti jo bo kupil klub za 3200€ in ko jo dobiš spakiraš in greš. Čudna so ta pota gospodova.

In reply to by . (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Ka pa je dobo kolej za kazne? Žuti karton. Vau.

Blabla!!!!!!! (nepreverjen)

Še več be mogle dobiti, za takso sramotno obnasanje. Sram vas bilo

Mdjar Istvan (nepreverjen)

Sram naj bo Koper ker so izivali in ta črnec je bil izbran od trenera da bo izival, kaj se vsi delate nori. Rasisti koperski in Zelkovič, bo že prišo v Mursko Soboto.

In reply to by Blabla!!!!!!! (nepreverjen)

Ograček (nepreverjen)

Opice odijo gledat tekmo,ka se znapigejo te pa mislijo ka na igrišče vidijo svoje vrstnike. Tak se pozdravljajo živale. Sramota...

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Ja, drago vodstvo kluba. Potrebno bo vzgajanje navijačev. Ker to ne sodi nikamor. V letu 2022 tak rasizem. Sramota. Pa da ne bo pomote, TO VELJA ZA VSE ŠPORTE IN VSE KLUBE. Po celem Svetu oziroma Evropi.

Kilodreka (nepreverjen)

Baje ka de Čontala trener gledalcov levonjaaa jedan, opica črna de pa trener pri muri 🤣🤣

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Godzilla (nepreverjen)

Čeglij san z srcon muraš, nan privoščin to kazen!! FIFA se že neven kelko let bori proti rasizmi in to v nogometi nema mesta. Sramoto ste nan napravili na tekmi, drgoč raje doma ostanite budale

Corte22 (nepreverjen)

????? Klub de vzgajal navijace,? Kak??

Predator (nepreverjen)

Čudno, ka da se golmani svinja derejo, nega sankcij, samo da so opice v pijtanje je skous problem.

pepi1951 (nepreverjen)

Za Čontalo, ki nima licence so že tudi plačali, kar nekaj kazni in nikomi nič.

. (nepreverjen)

pepi1951vej pa klub je znau ka Čontala še nema licence kero de v kratkon napravo, ka bi pa naj se zgoudilo kazni so doloučene naprej in se pač plačajo.

čarni vrag (nepreverjen)

Ko sen jaz špilo nogomet san se nikdar nej ukvarjo s ten ka kričijo gledalci. Mislo san kak bi najbole špilo in davo gole. Nikoli san nej provociro gledalcev. Niti san jin nej bilo kaj kazo. Pa san bil amater in nej profesionalec. Glede na dejstvo, ka ima praktično vsako moštvo v ligi enoga ali dva temnopolta igralca je čudno ka so gledalci tudi te nej žalili. Očitno zato nej ker se obnašajo športno. Pa tudi Murinoga igralca Ourua so nej leteli opičji kriki. Očitno je koperski igralec namerno sprovociro gledalce.

Trdonja 1 (nepreverjen)

🙈🙊🙉

Marko_10 (nepreverjen)

Kar ste gradili, ste hitro zapravili. Še dosti vam manjka, da boste velik klub.

južni loleki (nepreverjen)

To ka se na južni tribuni zbejrajo največji degeneriki, primitivci in alkoholiki je jasno že puno lejt. Što ne vrvle naj ide enkrat sedit na južno trbuno in poslušat prizadete komentare in blesavo dretje zalijanih kretenov. To enkrat čuješ pa ti je za cejli život zadosta. Ges san večjih bedakov kak so tej na južni tribuni nigi na svejti nej vido niti čuo.

Mura je pri Ledavi (nepreverjen)

Da san še odo na tekme, smo bilij na vzhode, na stojišče, navijale, spijle kakšno pijvo in užijtek je bil glejdate tekmo. Ne gledej na rezultat... pač fčasek nejde in s ten se trbej pomijrete.
Na juge ednouk na nagovor kolege............................................................. in nikdar več. Gornje zapijsano držij kak pribijto.

In reply to by južni loleki (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Če se ti na fusbali ne vidi idi v opero ali gledališče. Tan de ravno prav za tvoja občutljiva vuja.

In reply to by južni loleki (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice