Po izjemno zahtevnem gostovanju v Kranju, ki ga je zaznamovalo močno razmočeno igrišče, se Muraši vračajo na Fazanerijo, kjer bodo gostovali Rudar iz Velenja.

Za nogometaši Mure je tekma v Kranju, ki je zaradi izjemno razmočenega igrišča bila na meji regularnosti. Na srečo fizičnih posledic nogometaši niso čutili, kot je povedal Murin strateg Ante Šimundža, teka ni bilo dosti, a samo igrišče niti ni dovoljevalo veliko teka in je bila žoga večino časa v zraku. Šimundža je potrdil, da so nogometaši tekmo dobro prestali in ne čutijo posledic težkega terena.

Murin bočni branilec Klemen Pucko je povedal: "Bolj kot telo, je trpela glava. Težko se je bilo zbrati, saj ni bilo mogoče predvideti niti enega udarca, tudi veliko moči smo porabili za udarjanje žoge po tako razmočenem igrišču."

Dva debitanta

Na nedeljski tekmi sta za Muro prvič na uradni tekmi zaigrala vratar Marko Zalokar in domači branilec Alan Kaučič.

"Na tej tekmi smo dobili veliko več kot samo to. Staniša Mandić je odsedel svojo kazen, Luka Bobičanec je prvič po poškodbi odigral celotno srečanje. Alan Kaučič je debitiral, v igro je prišel tudi Kai Cipot. Igrišče ni bilo pisano na kožo vsem igralcem, ki so igrali, a se je znova pokazala pravi karakter ekipe. Alan je prevzel odgovornost brez zadržkov. Že v pripravah je pokazal, da se lahko nanj v rotacijah zelo resno računa," je o 18-letnem debitantu v članski ekipi povedal Šimudža.

Bo šlo tudi v tretje?

Muraši so se z Rudarjem v letošnji sezoni pomerili že dvakrat in obakrat vpisali tri točke.

"Obe tekmi sta bili težki. Rudar je čvrsta ekipa, ki zna igrati dober nogomet. Glede na sestavo moštva bi si zaslužili več točk, kot jih imajo," opozarja trener. Zato bo ključ do uspeha na tokratnem srečanju tudi taktična disciplina. "Predvsem bomo morali biti tekmovalni. Biti bomo morali čvrsti in izpolnjevati individualne napotke."

Rudar letos še ni vpisal zmage, ampak to je lahko prav zaradi tega je lahko še posebej nevaren

"Take ekipe, ki so na robu izpada in se borijo za obstanek, so definitivno najbolj nevarne. Morali bomo biti pazljivi, da nas jutri ne presenetijo. Zagotovo pa bo lažje igrati na Fazaneriji, saj so navijači naš 12. igralec," poudarja Pucko.

Tekma bo na sporedu jutri ob 20.00 uri na Fazaneriji.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hokuspokus (nepreverjen)

rajši povej ka mate motivacijo za igro samo proti MB in olimpliji... psjaoo

administrator (nepreverjen)

en pucko je enkrat glasoval za drnovšeka
in od tistega časa naprej so puČkisti bolj na slabem glasi

Starejše novice