Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije sta pripravila akcijo Tečem za šport, s katero želijo izpostaviti trenutno problematiko na področju športa.

Skoraj povsod po Evropi se trenutno nogomet igra, a v Sloveniji se je prvenstvo prva liga začasno ustavilo.

Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije sta tako pripravila akcijo Tečem za šport, ki nagovarja naglo poslabševanje statusa športnika.

»Sprejeti ukrepi povzročajo naglo poslabševanje statusnega položaja športnikov, finančnega poslovanja športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport. Navkljub številnim predlogom in pozivom civilne sfere športa je imela država do sedaj gluha ušesa tudi pri sprejemanju protikoronskih paketov,« so opisali stanje v Sindikatu športnikov Slovenije.

Med drugim izpostavlja več problematik na področju športa, kot so negativen odnos države do športa, finančno poslovanje športnih društev in zvez ter splošen upad motoričnih sposobnosti otrok in njihovega zanimanja za šport.

»Športniki se zavedamo dejstva, da je zdravje ljudi na prvem mestu in hkrati vodilo tistim, ki odločajo o ukrepih za zajezitev pandemije virusa covid-19. Slednje smo v preteklem letu vestno upoštevali in bili zgled marsikateremu državljanu ... Pozvali smo vse športnike, navijače in podpornike športa, da na svojih kanalih komuniciranja delijo posnetke in fotografije aktivnosti (teka), v svojem lokalnem okolju ali v okolju športnega društva s ključnikom #tecemzasport. Ob tem smo jih, seveda, opozorili, da se ob izvajanju aktivnosti strogo držijo vseh trenutno predpisanih ukrepov za zajezitev pandemije virusa covid-19,« je dodal Sindikat športnikov Slovenije.

Civilna sfera športa je večkrat predlagala številne predloge, ki jih vlada ni upoštevala pri sprejemanju protikoronskih ukrepov.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Mura se upira Janši. Bravo za Muro. Velike plus točke od mene. Vse več nas je na protijanšistični fronti. Ko nas bo zadosti bo padel naslednji dan. Vsak mora narediti kar je v njegovi moči, da bo ta diktatura padla.. Še enkrat, bravo za Muro. Tri, štiri... MURAAA !

realnoo (nepreverjen)

DAJ NE SERITE NO...
SPORTNOKOM SE GRE ENOSTAVNO ZA DENAR. BRIGA JIH ZA SPORT IN ZDRAVJE LJUDI!
SPORT V SLOVENIJI JE VEDRO BREZ DNA, NIKOLI NI ZADOSTI DENARJA!
KO SMO MI "NESPORTNIKI" UJETI V HISAH IN BLOKIH ZARADI OMEJITEV, GREJO MURASI V TURCIJO!
SMO PRAVI BALKAN SELJAKI KATERIM JE NA PRVEM MESTU SPORT IN IGRE!

1 (nepreverjen)

realno ne bluzi profesionalni športniki so isto kak si ostali zaposleni tou jin je služba kero bi radi opravlali sami jin zblojena vlada ne da. Tij pa ka si nadprotnik Mure pa se trgaš brez veze. Či si ti proti športi ne pomejni ka so si prouti, daleč od toga.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

muco (nepreverjen)

Muraši so šli samo v poceni Turčijo, desničarji pa v Dubaj, Tenerife, Jahorino smučat, Kanarske otoke,...........

In reply to by realnoo (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ne samo gospodarstvo.

Ta vlada uničuje tudi šport !!!!

DOL z desnuharsko vlado !!!!!!!

1 (nepreverjen)

Tak je s ten ka je tudi šport kak gospodarstvo. Šport je del celote glij kak frizeri pa bufeti pa fitnes itd itd. Zblojena vlada se uničuje.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

laufajo samo budale

Starejše novice