FOTO: BRous/ŽNK TELEMACH GMT Beltinci
Na prvem turnirju Zimske ženske lige za dekleta do 15 let v Apačah slavil ŽNK Telemach GMT Beltinci.

Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci je danes v športni dvorani Osnovne šole Apače organiziral prvi turnir Zimske ženske lige v starostni kategoriji DU15, ki se ga je udeležilo šest ekip iz štirih klubov. 

Ob dveh domačih selekcijah, ki sta ju vodila Petra Črnko in Primož Rakovec, so se gledalcem predstavila še dekleta iz vrst ŽNK Maribora, ŽNK Olimpije in KNK Fužinarja, ki je v Apače pripotoval z dvema ekipama. Moštva so v ligaškem sistemu tekmovanja odigrala po pet srečanj.

Slavile Pomurke s 33 zadetki

Najbolje se je odrezala prva ekipa ŽNK Telemach GMT Beltincev, ki je dosegla kar 33 zadetkov, prejela zgolj enega, turnir pa je brez oddane točke sklenila na prvem mestu. Mlajša domača selekcija se je dobro kosala z nekoliko starejšimi nasprotnicami, po tesnem porazu z Mariborom in Fužinarjem 1 pa so mlada dekleta v rumeno-modrem remizirala z Olimpijo in na zaključni tekmi turnirja napolnile mrežo druge ekipe Fužinarja ter dokazala, da premorejo veliko talenta.

Na drugo mesto se je uvrstil ŽNK Maribor, tretji je bil KNK Fužinar 1, četrto mesto je pripadlo Olimpiji, ki so se ji z zaključno zmago približale tudi mlade Pomurke, le-te pa so za svojim hrbtom pustila drugo ekipo Korošic.

Nina Kajzba prva strelka in najboljša igralka

Branko Gros, predsednik Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci, je po koncu turnirja podelil priznanja vsem šestim ekipam, tekmovalna komisija pa je izbrala tudi najboljšo igralko in vratarko turnirja. 

Med vratnicama je s svojimi posredovanji najbolj prepričala Nuša Vidrih iz vrst Olimpije. Nina Kajzba, članica domačega Pomurja, z desetimi zadetki tudi prva strelka turnirja, pa je prejela priznanje za najboljšo igralko. 

ŽNK TELEMACH GMT Beltinci 1: Nina Kajzba, Noelle Vilčnik, Živa Rakovec, Zala Balažic, Leonida Žibrek, Tia Vaupotič, Teja Tkalec.

ŽMK TELEMACH GMT Beltinci 2: Nuša Horvat, Lana Tropenauer, Hana Serec, Ana Marija Kršljin Stojič, Lučka Glažar, Lana Jakšič, Melani Lebar, Melani Kocet Kustec. 

FOTO: BRous/ŽNK TELEMACH GMT Beltinci

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice