Ta vikend sta v soboto in nedeljo potekali kolesarski dirki za Pokal Slovenije v cestnem kolesarstvu za dečke, in sicer v soboto dirka za pokal Občine Mirna peč in v nedeljo dirka za VN Pizzerije Rondo v Novem mestu. Na dirkah je zopet odlično tekmoval Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci.

V Mirni peči na progi dolgi 19,6 kilometrov je Luka štartal v kategoriji dečkov A z jasnimi napotki, da ves čas nadzoruje dirko in poskuša iztržiti največ v zaključnem sprintu. Že v drugem krogu je napadel kasnejši zmagovalec in Lukov največji konkurent ter vodilni v točkovanju pokala Jaka Špoljar član Adrie Mobila iz Novega mesta. Napad mu je kontinuirano uspel in je prednost pred skupino zasledovalcev uspel obdržati vse do cilja. Luka Jablanovec ob pobegu ni bil na idealni poziciji v skupini in ni odgovarjal na napad. Kljub temu  je nato v ciljnem sprintu zasedel odlično drugo mesto pred Adamom Jordanom iz Adrie Mobila, z željo po zmagi naslednji dan.

Dirka za VN Rondo

V nedeljo je v organizaciji Adrie Mobila v Novem mestu in Pizzerije Rondo potekala dirka za VN Rondo. V kategoriji dečkov A je dirkal Luka Jablanovec. Z grenkim priokusom sobotne dirke, se je na start dirke sestavljene iz 12 krogov v dolžini 16,8 km podal odločen, da dirko zmaga in se domačinu Jaki Špoljarju oddolži za njegovo zmago v domačih Tropovcih. Ves čas dirke so posamezniki poskušali z napadi ter v zadnjem krogu Špoljarja pripeljati do idealne pozicije za zaključni sprint. To jim je z odlično pozicijo in z silovitim sprintom preprečil Luka Jablanovec, ki je ciljno črto prečkal prvi pred Špoljarjem in Adamom Jordanom obeh iz Adrie Mobila.

Luka je dosegel prvo letošnjo zmago v slovenskem pokalu in verjamemo, da ta ne bo zadnja. Že naslednjo nedeljo bo imel priložnost pokazati svoje kvalitete na dirki za pokal Alpe Adria v sosednji Italiji v bližini Udina, kjer bo potekala dirka v kategoriji dečkov U15 in bo štela za skupni pokal dežel Alpe Adria, ki potekajo v naši domovini in Avstriji ter Italiji.

V nedeljo pa je v Kranju potekalo tudi državno prvenstvo, kjer je v kategoriji U23 Žiga Horvat iz Dankovcev zasedel tretje mesto, med elito pa je Primož Obal končal na 11. mestu.

Slavko Vukan
Trener KK Tropovci

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice