V Lendavi so včeraj položili temeljni kamen, ki formalno predstavlja začetek izgradnje infrastrukture za sodobno nogometno akademijo.

V Lendavi bo zrasla sodobna nogometna akademija, za katero je madžarska vlada namenila nekaj več kot šest milijonov evrov. Igralci, ki se bodo kalili v nogometni akademiji, pa bodo člani lendavskega drugoligaša.

Položili temeljni kamen

Osnovni korak k izgradnji nogometne akademije je bil storjen včeraj. Na lokaciji pri Dvojezični srednji šoli Lendava so namreč položili temeljni kamen, tam pa bosta zgrajeni dve nogometni igrišči z umetno travo. Nogomet pa je seveda vključen v šolski program dvojezične srednje šole. Na lokaciji v Trimlinih pa bodo zgrajena tri igrišča in vsa spremljajoča infrastruktura nogometne akademije.

"Nadaljnji koraki so seveda povezani z začetkom gradnje, katere datum pa še ni točno določen, bo pa gradnja prve faze letos končana. Ko govorimo o prvi fazi, govorimo o delih pri dvojezični šoli, kjer bodo nastala igrišča namenjena igranju manjših selekcij. Gre za igrišča z umetno travo, ki so namenjena mlajšim selekcijam in so površinsko tudi manjša," nam je povedal Igor Magdič.

Začetek druge faze še letos

Do konca tega leta pa naj bi se začela tudi gradnja druge faze oziroma večjega dela sodobne nogometne akademije.

"Smo v fazi projektiranja in pričakujemo, da bomo imeli potrebno dokumentacijo nared do konca poletja oziroma do začetka jeseni. Želimo pa si, da bi se gradnja te druge faze prav tako začela že letos," pravi Magdič.

Celoten kompleks z nastanitvijo in sodobnim vadbenim centrom, pri čemer so tako vključena še vsaj tri igrišča z umetno travo, manjša tribuna, igrišče za odbojko ter igrišče z mivko, pa naj bi tako predvidoma stal konec leta 2019. 

Niso razočarani

Magdiča smo ob tem povprašali tudi to, kakšno je stanje duha v Lendavi po zaključku drugoligaškega tekmovanja, v katerem je Nafta končala tretja in za las zgrešila drugo mesto, ki omogoča igranje kvalifikacij za prvo ligo.

"Če smo odkriti in realni, smo svoj cilj dosegli, oziroma ga morda celo presegli. Seveda pa nam je žal, da na koncu priložnosti, ki se je ponudila nismo uspeli izkoristiti. Morda smo začeli sanjati tudi o preboju v prvo ligo, a se ni izšlo. Na koncu nam morda igralcev ni uspelo obvarovati pred pritiskom, kar smo uspešno počeli večino leto. Je pa to dokaz, da so si želeli in da jim ni vseeno. Želeli so narediti najboljše, ni nam uspelo, toda sezona je bila vseeno uspešna. V kolikor bi nam nekdo ponudil tretje mesto pred sezono, bi podpisali, zdaj pa ostaja grenak priokus," je še povedal Magdič.

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Padre (nepreverjen)

Zakoj pa je pri gostovanju zupana komentiranje zaprto? Predvolilna kampanja?

Nema veze. Moti me ka se v ton nason lublenon Prekmurji vlaga samo v fuzbal, fuzbal pa se enkrat v fuzbal. Od Mure pa do Lendave.

Kda do se zacali postopki davcnih razbremenitev za tuje vlagatelje oz. investitorje, stere do postavlali tovarne?

Zasenke vi v fuzbal pejnaze mecete ce pa za karto nemo mele pomali...

Stari Rimljani so meli moto KRUHA in iger. KRUH... Mi pa samo igre...

Ka pa tisti ka recimo ne spremljajo fuzbala pa majo rajsi kosarko ali pa ping pong... Kelko se vlaga v lokalne klube?

Dosta je za napraviti... Samo zanimivo... Septembra so tudi lokalne volitve za zupana... In zdaj do naenkrat reflektori...

Eh...

Gost11 (nepreverjen)

Ka brišete komentare??? Se nesmi izraziti mnenja o našem ljubem šerifu???

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

PISUNČEK KUHARČEK VSE BRIŠE KAR NI PO NJEGOVI ŽELJI ! Ga še nisi spoznal ? Mogoče bo kaj shujšal, če bo tak vneto brisal. Priporočam mu več gibanja v naravi in telovadbe. Ko je mlad človek debeli je pri 60. letih pravi debeluhar.

In reply to by Gost11 (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

li žaleš pa žaleš. očitno se niti ne zavedaš, ka lejko spadne kakša tožba, te de pa jok in stok. ge bi te ziher že zdaven ten tožo

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Komaj čakam, da me toži. Z najboljšimi odvetniki ga povozim kdajkoli. Imam toliko pod palcem, da lahko plačam najboljše osvetnike v Sloveniji. On nima. Še to: Če debelemu človeku napišeš, da je debeli, to ni žalitev, temveč resnica ! Razmisli o tem. Kaj za mene in ostale komentatorje to ni žalitev, da nam večkrat zbriše čisto dobre komentarje ?

In reply to by -- (nepreverjen)

Vipko
buldog

Mogoče imaš denar. Mogoče si lahko kupiš dobre odvetnike. Kulture, olike in bontona pa nimaš. To se ne da kupiti z denarjem.... bolj preprosto, da boš razumel: ti je katera od tvojih silnih ljubezni rekla, da imaš majhnega? Ne? Vidiš, one imajo vse našteto.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Na začetku komentarja si bil kulturen, na koncu si se spustil na moj nivo. Če ti zapišem, da imam resnično 22 cm dolgega, mi boš samo zavidal. Ne zgovarjaj se zdaj, da si mislil na QI. Kaj ti res misliš, da lahko novinar na nekem portalu briše vse, kar mu ni všeč ? Resnično tako misliš ? In, da komentatorji nimamo pravice, da se takemu samovoljnemu novinarju postavimo po robu ?

In reply to by buldog

Gost Gost (nepreverjen)

Šalabajzer

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vipko
buldog

Ne vem, kaj lahko briše... a je v položaju, da lahko briše. Če resnično misliš, da ti z brisanjem dela škodo ga resno toži. Ni pa se potrebno spuščati na nizke nivoje... posebno ne na telesne značilnosti. Moj post v drugem delu je tovrsten... da ti pokažem, da je to bedno. Tvojih 22 cm pa ne želim komentirati. Resno, rajši napiši kako drugo svojo telesno ali psihofizično značilnost. Pa lep pozdrav in srečno roko v nedeljo, na volitvah!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ne briše samo meni, neupravičeno briše tudi komentarje drugih. Ne tožarim se. Celo življenje rešujem nesporazume na štiri oči, če nasprotnik upa priti. Takšen moški sem. Tožarjenje je za slabiče ! Če bi redno spremljal ta portal bi sam opazil in opazil bi tudi to, da je ta novinar obseden z nogometom. Ne vem, mogoče je falirani nogometaš.

In reply to by buldog

Gost Gost (nepreverjen)

Šalabajzer

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Če smatrate, da vam brišejo krivično -komentar prekopirajte in prijavite na ..
Kršenje izražanja na spletu- čigavi koli je medij komentarje, ki niso žaljivi nimajo pravice brisat.

E u sodišče- judikati- ce je za nekoga resnica boleča ne pomeni sovražnega govora. Pozdrav

In reply to by Gost11 (nepreverjen)

f3 (nepreverjen)

Ajmo Nafta vi ste.ŠAAAAAAAAAAAMPIIIIIJONNNNNN.In Ronaldo je tudi šampijon.

šček (nepreverjen)

Škoda ka Nafta tudi nemre v prvo ligo.Ka bi bilo zanimivo kak bi špilali z Mariborom.Jej.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Bo drugo leto v prvi ligi.

In reply to by šček (nepreverjen)

Gost Gost (nepreverjen)

Šalabajzer

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ali vi veste, da jaz sploh nimam osnovne šole,,imam pa politično šolo iz Kumrovca,,in 22 cm bez glave da se zna,,, pa vidite dragi moji kaj vse sem dosegel v življenju, V času Yugoslavije sem bil veliki šef v Muri,, jebal sem delavce, predvsem pa delavke u živ mozag tam smo švercali na veliko, tako da sem lahko med prvimi kupil stanovanje ..,,Denarja imam da ga potrošit ne morem,,,cel kup stanovanj in še dve hiši v vzhodni Bosni,, Mislim da šola ni pogoj za uspeh v življenju,,biti pa moraš človek,,, tega ti pa nobena šola ne da,,, In jaz sem velik človek,, Politično sem bolj orientiran na levo,,,zagovarjam tekovine revolucije ,,od političnih strank pa SD in Jevškovo politiko,,,Blizu mi je tudi Karel Erjavec,,,Zadnje čase pa vedno bolj navijam za Janšo,,,Vcasih me tak vtrga, da bi kar šel v Ljubljano in poljubil Janeza Janšo,,,Kaj mislite ,,ali je z mano kaj narobe da sem tak

Gost Gost (nepreverjen)

Šalabajzer

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

V Lendavi so x osnovno yx srednjo končali na madžarskem pa doktori zgodovinskih znanosti gratali iz ugrofinskuh madžarov izdajalcev slovenstva, štere je cejli svejt vrit zbrso- ker imajo najbolj irindentistično zapisano zgodovino na LAŽI.

10 LET NEVEJ NIŠČE ENOGA PODATKA DATI O NASELITVE ( LAŽNIH MADŽAROV)
IZDAJALCEV SVOJE KRVIJ, DNK , PREDNIKOV NJIHOVEGA IGNJIŠČA! !

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Drugo leto Nafta v prvo ligo, Mura iz prve ven.

Gost Gost (nepreverjen)

Šalabajzer, si ga meriš?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

a mi prideš pomagat,,lahko ga fino pridržiš

Gost Gost (nepreverjen)

Za slamico se ne splača, šalabajzer

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Admin briši neprimerne primitivne komentarje. Tema je nogomet, pa naj se o nogometu pijše. Dejstvo je pa tou ka je preboj v prvo ligo izredno težek. Vprašanje je kak do se ostale ekipe pripravile na nouvo sezono. pa kakšne cilje do meli. Letošnja uvrstitev ne pomejni ka de kleti isto ali še boukše. Trbej napraviti zelo dobro ekipo.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Nogomet je šport za manj i..........e ljudi !

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

lekadol (nepreverjen)

Ma briši idiote ! Admin !

roza cvet 7 (nepreverjen)

Poglejte ljudje dragi, gospod Zavedni ima spet nekontrolrane, sovržne ter žaljive nacionalistične izpade, brez da je bil na tem mestu izzvan s strani kogar koli tistih, ki so jim na tem mestu njegovi redni izbruhi nacionalne mržnje, namenjeni. Čemu pa zdaj ni brisanja gnilega komentarja??? Kje so pristojni (denimo policija.....), da se zoper njega ne ukrepa po črki zakona, se vprašam? Človek dobi občutek, da se vsi s takimi napadi in izbruhi sovraštva in sovražnega govora, strinjate. Sploh pa kakšno zvezo ima ta komentar z naslovom prispevka? Ne razumem in ne vem, pa vi, ostali?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice