Včeraj in danes smo že poročali o prav neverjetni zgodbi Bena Misje, katerega uspehi na taekwondo tekmovanjih naj bi bili izmišljeni. Sam se je glede obtožb že opredelil, zdaj so se oglasili tudi v lendavski občini.

Spomnimo, Beno Misja naj bi že četrto leto zapored osvojil naslov državnega prvaka, prav tako naj bi bil še drugič zapored evropski prvak. Toda oglasila se je Taekwondo zveza Slovenije, ki je dejala, da Bena Misje ni med člani nobenega kluba v njihovi zvezi.

Danes se je oglasil tudi glavni akter zgodbe, ki je dejal, da se je dejansko udeleževal različnih taekwondo turnirjev, za katere je vseskozi mislil, da so uradni. Tako so mu namreč zatrjevali njegovi trenerji, ki naj bi jih v preteklih dneh tudi kazensko ovadil. Sam pravi, da je bil žrtev prebrisanih mednarodno organiziranih manipulantov.

"Padel je ugled občine Lendava"

Glede na zares nenavadno situacijo so se sedaj oglasili tudi odgovorni na lendavski občini, ki jim je razkritje lažnih uspehov njihovega občana in občinskega nagrajenca, pustilo grenak priokus in pustilo pečat na samem ugledu lendavske občine.

"Ko smo dobili informacijo od Taekwondo zveze Slovenije, smo poklicali Bena Misjo in na osnovi njegovih informacij bomo sedaj podali vse skupaj komisiji, ki je to priznanje podelila. Gre za Komisijo za statutarno pravna vprašanja ter občinska priznanja, ki bo potem odločila, kako naprej," je povedal podžupan lendavske občine Ivan Koncut.

Koncut je priznal, da so se znašli v neprijetni situaciji, ki bo slabo vplivala tudi na ugled občine Lendava. Postopek podelitve priznanja je takšen, da športnika nekdo mora predlagati, je še razložil. 

"Predlagatelj pa mora podpisati soglasje, da se s kandidaturo strinja, nato ta roma na komisijo, ki odloči glede podelitve priznanja. Ko komisija dobi predlog, lahko zaprosi predlagatelja za pojasnila, o končno odločitvi glede priznanja pa glasuje še občinski svet. V primeru Misje je bila predlagateljica mestna skupnost," razkriva Koncut, ki je še povedal, da se po pravilniku lahko priznanje tudi odvzame.

Ob tem pa so nam tudi na Policijski upravi Murska Sobota potrdili, da je bila v preteklih dneh pri njih vložena kazenska ovadba.
 

"Na  vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe vam zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo podati odgovora. Lahko pa potrdimo, da policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja organiziranja denarnih verig in nedovoljeno prirejanje iger na srečo storjeno s strani neznanih storilcev na škodo občana. Policisti v povezavi podaje kazenske ovadbe ugotavljajo še elemente prijavljenega kaznivega dejanja ali morebitnih elementov kakšnega drugega kaznivega dejanja in zbirajo obvestila".

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Lahko pa potrdimo, da policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja organiziranja denarnih verig in nedovoljeno prirejanje iger na srečo storjeno s strani neznanih storilcev na škodo občana.

Ne vem če ma to kakšno zvezo z našim tekvando majstrom. Seveda je pri nas vse mogoče. Neverjetno pa je ka se kaj takšnoga lejko zgodi v enoj Lendavi, kjer se vsi med seov poznajo. Po lažnih doktoraj smo dobili še lažne državne in evropske prvake. Ka še lejko čakamo? Mogoče lažne policaje, ka do kasirali za svoj žep.

Policaj:) (nepreverjen)

https://m.radio1.si/18941
Čarni vrag... to ze pred 8 leti ka de pa še🤔

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Kot prvo:
Ivan koncut takoj naj odstopi od funkcije katero opravlja!
Kot drugo:
Zelo interesantno da toti chuk nori glih zaj je ugotovil pokvarjena ilegalna posla ko so ga zasačili, ne me j... t!

1.mesto (nepreverjen)

Zakaj bi pa moral odstopit on? S to zadevo ničesar nima,pač je bil župan odsoten in on dal izjavo.

In reply to by Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Glij z to zadevo ima, pa še kako bo moral odstopit, nesposobnež!

In reply to by 1.mesto (nepreverjen)

Granulati (nepreverjen)

Mislim,da ti moraš odstopit. Razloži kaj ima s tem.

In reply to by Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Pitaj na policiji, pa de ti vse jasno... Na konce bos se presenecen kdo so ti mafijci

In reply to by Granulati (nepreverjen)

Lukos

Prvič slišim za njega.
Samo neven, kak je lejko v taki dobi ko maš informacije v par sekundah tak okoli prinesel v občini Lendava, ka nemajo googla? Probajte vpisati njegovo ime ali pa skozi pogledat vse prave turneje....Večja sramota za občino.

gost 8 (nepreverjen)

Pri cejloj zgodbi smo torej ugotovijli, ka naše občine lejko napela sakši što ma pet minut časa. Tej debili so sploj nej preverili nika, samo so njemi dali najvejkša občinska priznanja pa plakete. Tou nan jasno povej, ka na naših občinaj sidijo velki nimacke šteri nemajo pojma o niti enoj stvari. Če jih je lejko eden mladi dečko tak gor napelo, pomejni ka jih lejko napela sakši. Spoumnin se pred lejti je bil na občini Moravske Toplivce nekši Šved, šteri se njin je predstavlo, ka je velki investitor pa ka de vložo velke miljoune v Rimsko Čardo. Dva kedna so ga gostijli kak krala, spao je v najboukših hotelaj, đo je najbouško hrano, vse na stroške občine. Tip je lipou odišo domov, račune je morala plačati občina, na zadnje se je izkazalo ka tip nema niti dinara pejnez, ka je fse fküper lipou naterjgno. Pred nedavnin je eden gor napelo občino Turnišče, ka de delo tovarno električnih avtomobilov za 17 miljounov evrov. Teoci so mislili, ka lejko za posranih 17 miljounov napraviš tovarno električnih avtomobilov. Nika njin j nej bilou sumljivo. Dejstvo, ka je Elon Musk za svojo tovarno v Kaliforniji dal 150 milijard evrov njin je nika nej povedalo. Takših primerov je na naših občinaj kelko ščejš.

Turnišče naslednje (nepreverjen)

Odličen komentar ... predvsem glede TURNIŠČA !

In reply to by gost 8 (nepreverjen)

Nagrajenka (nepreverjen)

Na strani judo zveze preverite rezultate obeh letosnjih nagrajenk... Tudi tam so vas namocili. V letu 2019 sta na vseh tekmovanjih kjer sta nastopili izgubili vse borbe. Dobili sta priznanje zakaj ze? Da dobro prenasata poraze. Vsaj enkrat da bi zmagali....

vinarium (nepreverjen)

Koncut najboljše, da spakiraš kovčke! TChAO

Sport (nepreverjen)

Kaj pa ima Koncut s tem? Saj ni bil v komisiji, zdaj je dal izjavo, ker je podzupan. Malo bolj citajte.

In reply to by vinarium (nepreverjen)

Samo mnenje (nepreverjen)

Koncut adijo

Sport (nepreverjen)

Beri človek! Če nekoga ti ne maraš,to je druga stvar.

In reply to by Samo mnenje (nepreverjen)

Samo mnenje (nepreverjen)

Sobotainfo vi vsaj ne brišete komentarjev kot en lendavski portal katerega novinar mi gre na bruhanje. Odslej bom spremljal samo vas ker imate zadeve na nivoju

lololol (nepreverjen)

Ti se hecaš? Daj povej ka se hecaš!

In reply to by Samo mnenje (nepreverjen)

Samo mnenje (nepreverjen)

Nowwwak ne seri!!!!!!!!!!

In reply to by lololol (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Predlagam, da ob vhodu v Lendavo postavite tablo: Pazi prevaranti! Najprle so ljudje jedli prekmurski bograč s poljskimi sestavinami, zdaj pa še ta tekvando borac, svetski prvak ali nekaj takšnoga.

grega14 (nepreverjen)

salabajzer lendavski!! zgleda kot ena zavaljena bunka san gledo na facebooke.. te clovik je v zivljenje nej sportnik biu... takso norost lejko samo madzar napravi... poberi se iz prekmurja!!

ce si ti sportnik te je sahist tuj sportnik...lopov madzarski

. (nepreverjen)

bumbar, saj sploh ni madžar. in kot da madžari niso ljudje? vi pa še knjižne slovenščine ne veste.

In reply to by grega14 (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Pa kaksi mađar, ce bi tou Mađar napravo svoji občini in državi bi ga ziher zaprli za dolgo let!
To ti je obična zlovenska pederčina!

In reply to by grega14 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice