Nogomet in ostali športi se počasi vračajo. S tem pa se vračajo tudi športne stavnice, ki so jih mnogi športni ljubitelji pogrešali v času koronavirusa. Morda pa ste v športnih stavah začetniki, pa vas zanima, na katere športe je najboljše staviti.

Na tržišču je velik izbor športnih stavnic, ki nudijo kvaliteten izbor tako stav kot tudi športov. Pri nas štejejo med najbolj priljubljene športe nogomet, košarka, tenis, rokomet, odbojka, ter ostali športi. Tako je vsaj, če pogledamo s perspektive športnih stav. 

Na katere športe pa je najboljše staviti?

Nogomet

Športnih stav preprosto ne bi bilo brez nogometa. Praktično skoraj vsak igralec stav je v svojem življenju že odigral vsaj eno stavo na nogomet. To je delno zato, ker je sam šport tako zelo priljubljen. Delno pa tudi zato, ker nam nudi odlične stavne priložnosti.

Najpogostejše so stave na rezultat. Toda pri tovrstnih stavah nas lahko pristranskost lahko hitro odnese. Prav zaradi tega pa se mnogi ljubitelji tega športa odločajo za precej drugačne stave. Tu imamo na voljo stave na zadetke, stave na kote, igralce, hendikepe, ter mnoge druge.

Tudi to je eden izmed razlogov, zakaj je dobro staviti na nogomet – širina stavne ponudbe. Najpogosteje imajo stavnice največ ponudbe prav pri nogometu.

Košarka

Brez dvoma je pri nas košarka zelo priljubljen šport za stave. Večina stavnih navdušencev, ki igrajo stave na košarko, stavijo na ligo NBA. Prav tako je zelo priljubljena Evroliga, kjer lahko spremljamo kvalitetno košarko in velikokrat napete tekme. 

Tudi košarka je zelo dober šport za stave. Najbolj priljubljene so stave na hendikepe oziroma na razlike med dvema ekipama, stave na koše (več/manj košev), ter število košev posameznega igralca. Še posebej je to zanimivo spremljati v ligi NBA, kjer lahko spremljamo izjemne predstave našega Luke Dončiča praktično dnevno.

Košarka nam ponuja veliko fleksibilnosti kar se tiče stav. Prav tako pa je izbor stav za ta šport na veliki večini stavnic precej velik.

Konjske dirke

Ko pomislimo na stavnice, še posebej na tiste klasične poslovalnice stavnic, potem si jih preprosto ne moremo predstavljati brez konjskih dirk. Gre za adrenalinski šport, kjer je navadno dirka napeta vse do samega konca. 

Morda konjske dirke niso za tiste najbolj varčne igralce, a vseeno lahko tu najdemo precej varnih stav, s katerimi pridemo do dobičkov. Najbolj pomembno pa je, da ostanemo pri konjskih dirkah zmerni, saj nas hitro lahko vodijo v večje izgube in impulzivno igranje stav.

Tenis

Tudi tenis je zelo priljubljen šport, je pa tudi eden izmed najbolj popularnih za igranje športnih stav. Tu imamo velik izbor raznih stavnih možnosti – od hendikepov, do števila setov, nizov, končnega rezultata in veliko več.

Na žalost je za letos teniška sezona še vprašljiva, oziroma so največja tekmovanja, kot so Wimbledon, že prestavljena. Toda eden izmed največjih faktorjev, ki večajo priljubljenost tenisa je v tem, da se tenis spreminja praktično vsak mesec. 

Veliko je odvisno od forme igralcev, od podlage za igranje tenisa ter tipov turnirjev. Prav zato je stavni svet tenis nepredvidljiv in zanimiv. 

Pikado

Pikado je morda presenetljiv izbor na tem seznamu, toda je zares eden izmed najbolj zanimivih športov, ki jih lahko spremljamo. Tudi po televiziji, predvsem v času božiča, ko poteka t. i. svetovno prvenstvo v pikadu.

Zanimiv je za stave zato, ker imamo v tem športu kar nekaj zanimivih športnikov, ki pa delajo stave in spremljanje tega športa zanimive.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice