Ozračje pred sobotnim derbijem v Ljudskem vrtu se ogreva iz dneva v dan, črno-beli bodo imeli v Mariboru ponovno množično podporo s tribun. Mi pa smo ob tem preverili, kakšen rezultat napovedujeta župana.

V soboto bo v Ljudskem vrtu odigran derbi med Mariborom in Muro, ki je skozi zgodovino ponudil nemalo zanimivih in razburljivih dvobojev. Po povratku Mure med elito se ni spremenilo nič, že lani smo videli zanimive in napete obračune, nič drugače ni bilo niti na prvi letošnji tekmi, ki se je končala z remijem 1 : 1.

Zanimanja za štajersko-prekmurski derbi ne manjka niti tokrat, saj gre prodaja dobro tako v Mariboru, kot v Murski Soboti, kjer je danes do večera pošlo že prbiližno 1000 vstopnic.

Arsenovič napoveduje zmago, Jevšek remi

Pred tekmo v Mariboru smo zato za napoved rezultata povprašali oba župana. Glede na to, da je Maribor tokrat v vlogi gostitelja, je prednost dobil mariborski župan Saša Arsenovič. Ta si srečanja zaradi odsotnosti ne bo ogledal v živo, je pa napovedal zmago vijoličastih s 3 : 1.

Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota si srečanja v Ljudskem vrtu zaradi odsotnosti prav tako ne bo mogel ogledati, je pa napovedal delitev točk z remijem 1 : 1.

Milanič: "Mura nima toliko individualne kvalitete, ima pa moštveni duh in taktično disciplino"

V Mariboru sta danes v medijskem terminu pred novinarje stopila Alexandru Cretu in trener Darko Milanič.

"Tekma, ki nas čaka, je zahtevna, bo drugačna, kot je bil derbi. Mislim, da predvsem zaradi tega, ker mogoče ne bo toliko individualne kvalitete na igrišču pri nasprotniku, bo pa moštveni duh, strategija, odrekanje in taktična disciplina prisotna. Zato bo srečanje zelo zahtevno".

Obradović: "Borimo se za vrh lestvice"

Tako kot v taboru Maribora, tudi v taboru Mure poudarjajo, da je ekipi prav prišel malo daljši počitek po strnjenem ritmu tekem v zadnjih tednih. Na mesto zločina se ponovno vrača tudi Matko Obradović, ki se je k Muri preselil ravno iz Maribora.

"Gre za posebno tekmo, zagotovo bo spet poln stadion. Prihaja veliko naših navijačev, tam bodo tudi njihovi, prav tako pa se borimo za sam vrh lestvice. Mislim, da bo ena dobra tekma, na katero se moramo pripraviti tako, kot za vsako drugo. Ni razlikovanja v tekmah, da so eni boljši, drugi slabši. Vsaka tekma je pomembna," pravi vratar črno-belih.

Srečanje v Ljudskem vrtu se bo začelo v soboto ob 20.15.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ŽogoBrcar (nepreverjen)

Milanič bi lejko tüdi za sebej povedo, ka nema telko trenerske kvalitete, kak jo ma Ante,...če bi seveda meu kaj samokritike! Ma srečo, ka ga do onemoglosti podpejra Zlatko, vači bi že biu na dela borzi!

yum (nepreverjen)

Jevšeki redno optimizem upeša tudi glede mure...
občino je že itak spravil na kant

uu (nepreverjen)

yun ne bluzi.

In reply to by yum (nepreverjen)

yum (nepreverjen)

kušni me na zadnjico.

Mura jutri zmaga 1:0, pa tudi če jevšek z vso svojo mariborsko navezo obleče vijolične barve

In reply to by uu (nepreverjen)

Absurd (nepreverjen)

Ajmo Mura idemo !!!

Kmet V.. (nepreverjen)

Ajde Maribor, dajte jin eno petardo, ka se zmirijo.
Šminker soboškii!!!

Medo123 (nepreverjen)

Boli me kurac ka sta njeva napovedala. Oba sta cigana in niti eden nema pojma o nogometu. Kretena

Rom-bom-bom (nepreverjen)

Ka brišete komentare majmun eni
Paver brez razloga napado romkinjo in je vse posneto znamo tudi ka toga dreka zovejo pucar
O ton ne pišete majmun paverski
Sobotainfo brišete samo komentare

Starejše novice