FOTO: Jure Banfi
Vročica pred današnjim večernim derbijem se stopnjuje, v Ljudskem vrtu nas ponovno čaka pravi spektakel. Nekdanje nogometaše, ki so igrali za oba kluba, smo povprašali, kaj menijo o današnjem obračunu.

Skozi zgodovino sta Mura in Maribor velikokrat sodelovala, veliko igralcev je v svoji karieri obleklo tako črno-beli kot vijoličasti dres in odigralo prekmursko-štajerski derbi, ki ga mnogi uvrščajo na drugo mesto največjih derbijev v slovenski nogometni ligi. Zato smo zdaj preverili, komu dajejo prednost na današnji tekmi v Ljudskem vrtu. 

Nusmir Fajić: "Težka tekma, več sreče želim Muri"

Bosanski napadalec Nusmir Fajić je eden tistih nogometašev, ki ga mnogi uvrščajo med najboljše napadalce, ki so oblekli črno-beli dres. V Murski Soboti je prebil leto in pol, še vedno pa spremlja tekme svojega nekdanjega kluba.

"Redno spremljam slovensko ligo in vidim, da Mura igra zelo dobro. Maribor na drugi strani je po izpadu iz Evrope nanizal šest zmag v nizu in je zelo nevaren. Zagotovo je Maribor favorit na domačem terenu, ekipi se dobro poznata, zato pričakujem težko tekmo. Izida ne bi napovedoval, več sreče pa želim Muri".

Erik Janža: "Maribor prvi kandidat za naslov, Mura igra zelo dobro"

Erik Janža je še eden tistih nogometašev, ki je Mursko Soboto zamenjal za Maribor. Pot ga je v Ljudski vrt iz Fazanerije sicer peljala preko Domžal, zdajšnji nogometaš poljskega prvoligaša Górnik Zabrze pa še vedno podrobno spremlja dogajanje v obeh klubih.

"Seveda še vedno spremljam slovensko ligo, če se le da, si vsak krog ogledam vsaj kakšno tekmo, če ne pa vsaj povzetke tekem. V živo pa si seveda največkrat ogledam ravno tekme, ko igrata Mura ali Maribor. Vesel sem za Muro, vedel sem, da bodo kazali dobre igre, saj imajo vrhunskega trenerja in igralce. Z nekaterimi se slišim vsak dam in vem, da se na Fazaneriji dela dobro, zato so lahko nevarni čisto vsem. Maribor je prvenstvo začel nekoliko slabše, ampak so našli pravo formo in so zagotovo prvi favorit za naslov. Želim, si da bi videli dobro tekmo in naj zmaga boljši".

Dragan Jelić: "Zmaga Maribora s 3 : 2".

Dragan Jelić je svoja najboljša nogometna leta dal Mariboru, za katerega je odigral 156 tekem in ob tem zabil tudi 43 zadetkov. Pot ga je nato zanesla tudi v Mursko Soboto, za črno-bele je odigral 34 tekem in zabil 8 zadetkov.

"Glede na formo obeh ekip pričakujem trdo tekmo, na kateri pa kljub temu zna biti večje število zadetkov. Kot bivši napadalec napovedujem rezultat 3 : 2 za Maribor, konec koncev sem Mariborčan. Seveda z vsem dolžnim spoštovanjem do Mure, za katero navijam, ko ne igram proti Mariboru".

Mate Eterović: "Maribor je tam, kjer mu je mesto, Mura dela velike korake proti vrhu"

Še eden izmed tistih, ki je sodeloval v zgodbi Mure v sezoni 2011/12 je Dalmatinec Mate Eterović, ki je z Nusmirjem Fajićem tvoril enega boljših napadalnih dvojcev v tisti sezoni. Eterović, ki je v Sloveniji igral še za Nafto, Domžale, Aluminij in Rudar, redno spremlja slovenski nogomet.

"Spremljam vsak krog, saj me zanima, kako gre klubom, v katerih sem igral. Kar se tiče Mure in Maribora, pa so viljočasti tam, kamor spadajo, Mura pa se proti vrhu prebija z velikimi koraki. Črno-beli postajajo klub, ki bo vsako leto konkuriral za mesta v Evropi, s takšnim delom pa lahko v naslednjih letih ogrozijo tudi Maribor. Derbi je vsekakor prava poslastica za ljubitelje nogometa. Zaradi izkušenj, ki jih imajo, bi nekaj prednosti dal Mariboru, prepričan pa sem, da če se bo Muri ponudila priložnost, jo bo zagrabila z obema rokama".

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Anon2103 (nepreverjen)

Vupan na zmago Mure, ampak glede na trenutne kadrovske težave (poškodbe) nejsan glih optimističen.

lendaučan (nepreverjen)

napovedati rezultate je nesmiselno-s tega delajo cirkus

kifl (nepreverjen)

1:2

Kmet V (nepreverjen)

Ajmo Maribor!!!!!! 5:1

Vijolika (nepreverjen)

To ja !
EN klub ENA ČAST!
MARIBOR !!!!!

In reply to by Kmet V (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Ta vaš "en klub ena čast" je fkup skoval nek nepismeni idiot ala Šiško.. V slovenščini se to nikakor ne piše na tak način. To ste nekaj probali kopirati Bayern kjer v nemščini predlog "ein" ima nek smisel. V slovenščini ne obstaja predlog "en". Vijdi se, ka ste viole večinoma bosanska deca štera o slovenščini ne majo pojma.

In reply to by Vijolika (nepreverjen)

ŠipšaNonaKebab (nepreverjen)

Hajduk !

Istina2019 (nepreverjen)

Zmaga Mure

barcelona (nepreverjen)

Ste pa postali dolgočasni in še kaj bi lahko povedal s tistim "PREVERITE"

barcelona (nepreverjen)

Ste pa postali dolgočasni s prvo besedo:"PREVERITE"

88 (nepreverjen)

Mura gremo po 3 točke....ajmoooo

KONTROLA CSD (nepreverjen)

Ne hodite na tekmo tisti, ki dobivate socialno pomoč, ker bo ob vstopu kontrola z osebnim dokumentom. In takim ki bodo šli na tekmo pa dobivajo socialno pomoč bo socialna pomoč ukinjena. Država začne delati red, to sem vam napisal dobronamerno vi ka kak hočete, da ne boste potem rekli da niste vedeli.

Risto Kubura (nepreverjen)

4:1 za Maribor, ki igra brezvezen nogomet!!!!

Bv (nepreverjen)

To je nej Mura pa nej Maribor, to je JUGOKOKTEJL,
eno velko zapravljanje denarja in živcov

Risto Kubura (nepreverjen)

Se strinjam - balinanje.

In reply to by Bv (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

No so kar solidno odigrali moram priznati. Točka iz Maribora pa je uspeh!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice