FOTO: Odbojkarska zveza Slovenije
Tekmovalni premor pred drugim delom sezone bodo skušale čim bolje izkoristiti tudi ekipe, ki v letošnji sezoni nastopajo v 1B. DOL ligi, na čelu s Formisom in Črnučami, ki po prvem delu prvenstva prepričljivo zasedata vrh lestvice.

V ženskem delu 1B. ligaške konkurence v letošnji sezoni nastopa 10 ekip, ki bi morale do konca decembra odigrati prvih 12. krogov prvenstva. Največ srečanj, deset, imajo za seboj odbojkarice ŽOK Triglava Kranja, najmanj, po sedem, pa Mozirje in Logatec. V začetku leta ekipe tako najprej čaka še nekaj zaostalih tekem, s 13. krogom pa bodo klubi prvenstvo nadaljevali v soboto, 23. januarja.

ŽOK Ljutomer drugi na lestvici, Sobočanke še brez točk

Vodilni Formis je zaenkrat še edina neporažena ekipa. Rogožanke so na devetih odigranih tekmah zbrale vseh 27 točk, tekmicam so doslej oddale le tri nize in so najresnejše kandidatke, da se po rednem delu sezone vključijo v boj za državni naslov.

Drugi v razvrstitvi je ŽOK Ljutomer, ki se je prav tako izkazal z dobrimi predstavami in skupno bero 22 točk iz osmih dvobojev ter le enim porazom. Tretji je za zdaj Calcit Volley II, ki je na devetih obračunih zmagal šestkrat in ima 18 točk. Do šestega mesta sledijo še ŽOK Triglav Kranj (17 točk), Braslovče (14) in Murexin-Kema Puconci (14). Mozirje imajo na sedmem mestu sedem točk, Weiler Volley Zreče mesto za njimi štiri, Logatec je pri treh točkah, ŽOK Sobota pa je po osmih tekmah še brez točk.

Statistika dosedanjega dela sezone kaže, da je do zdaj največ točk dosegla Iva Škraban (Murexin-Kema Puconci), in sicer 145, s 24 asi je najboljša serverka prvenstva Lana Žužek (Calcit Volley II), najboljša blokerka pa je Barbara Petek (ŽOK Ljutomer) z 32 uspešnimi bloki.

Z doseženimi 4,73 točkami na niz je za nasprotnice najbolj nevarna Kaja Gimpelj (ŽOK Triglav Kranj), s kar 76-odstotnim pozitivnim sprejemom začetnih udarcev se je izkazala Sara Sakovič (ŽOK Ljutomer), s 54-odstotno učinkovitostjo v napadu pa prvo mesto lestvice napadalk zaseda Ronja Štampar (Formis).

FOTO: Odbojkarska zveza Slovenije

Kako kaže moškim?

V moškem delu prvenstva so bile do vključno 5. kroga odigrane vse tekme, s po dvema ali tremi prestavljenimi obračuni so najbolj okrnjeni 6., 7. ter 12. in 13. krog. Najmanj tekem, deset, je odigral FužinarSijMetal Ravne, največ, vseh štirinajst, pa Črnuče, ki so s 35 zbranimi točkami tudi vodilno moštvo v prvenstvu. Ljubljanska vrsta je doslej zmagala dvanajstkrat, klonila je le proti SIP Šempetru in Šoštanju Topolšici. Šoštanjčani, ki so odigrali tri kroge manj kot Črnučani, z 29 točkami zasedajo drugo mesto v razvrstitvi, Savinjčani so na tretjem mestu z 22 točkami iz 12 obračunov.

Sledijo Radenci s 17 točkami, KEKOOprema Žužemberk s 14, Fužinar Sij Metal Ravne jim ima 11. Korošci, ki so med vsemi ekipami igrali najmanj tekem, so včeraj, na zadnji tekmi letošnjega leta v 1B. DOL, klonili proti Špan Brezovici, ki ima po novem 10 točk, na zadnjem mestu je PRO Volley z 12 porazi in eno zmago ter skupno tremi točkami. 

Točkovno je z 212 točkami zaenkrat najuspešnejši Jaka Sešek (Črnuče), najboljši server je z 20 asi Jaka Udrih (SIP Šempeter), najboljši bloker pa Luka Lazar (Šoštanj Topolšica) s 36 uspešnimi bloki.

V povprečju največ točk (5,32) v posameznem nizu dosega Denis Robida (Šoštanj Topolšica), pri sprejemanju začetnih udarcev se je med vsemi odbojkarji najbolj izkazal Klemen Šen (Špan Brezovica) s kar 72-odstotnim pozitivnim sprejemom, pri odstotku uspešnosti v napadu pa je s 60-odstotnim najprepričljivejši Gregor Hirci (SIP Šempeter). 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lujzek70 (nepreverjen)

Znamo pa kak klavrno je končala Panvita na predzadnjon mesti v prvi ligi. Za vas več ne obstajajo?

drski (nepreverjen)

Sobotainfo pitajte trenerja Panvite Hribarja sto njemi je sestavo ekipo za letos, ka mo znali za krivce.

Starejše novice