FOTO: Bobo
Danes uživamo v sončnem in toplem dnevu, športniki, ki tekmujejo v zimskih panogah, pa so vsak dan bližje vstopu v novo sezono. To pa ne velja za Ceneta Prevca, ki se bo posvetil novim izzivom.

Pri družini Prevc v prihajajoči sezoni ob tekmah svetovnega in celinskega pokala pesti ne bodo stiskali pesti za Ceneta Prevca. Šestindvajsetletnik se (vsaj začasno) umika iz tekmovalnega športa.

Cene Prevc je minulo sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih sklenil na desetem mestu skupnega seštevka, uspešno zimo pa je obogatil z olimpijsko srebrno medaljo na ekipni tekmi na veliki skakalnici v Pekingu.

Dober mesec pred pričetkom nove sezone je v pogovoru za Siol Sportal presenetil z razkritjem, da bo v prihajajočih mesecih prednost namenil študiju:

»Spomladi sem spoznal, da mi drugi cilji predstavljajo večji izziv kot skakalni, in da bom hodil bolj mirno spat, če bom še na drugih področjih kaj postoril. Zaradi tega skoraj nisem več treniral. Nekajkrat sem skočil bolj za veselje. 

Z oktobrom začenjam študij na elektrotehniki. Dokončati želim višješolski program za upravljanje podeželja in krajine na Biotehničnem centru Naklo. Kar se skokov tiče, to pomeni, da v prihodnji sezoni ne bom sodeloval v svetovnem pokalu.«

Bo preizkušal opremo podjetja Slatnar?

Drugi od bratov Prevc je potrdil, da so mu na Smučarski zvezi Slovenije pustili odprta vrata, a član Skakalnega kluba Kranj priznava, da treningi niso več njegova prednost. Kot je dejal v šali, formo tempira za študijske izpite.

Če je tekmovalni šport zanj več ali manj že zaprta knjiga, pa bi ga lahko v prihodnje na zaletni mizi videli kot testnega skakalca podjetja Slapnar:

»V veselje bi mi bilo kakšno testiranje. Čakam Petra Slatnarja, da po dolgih letih spet naredi eno novo verzijo čevljev. Čakam, da jih dokonča in jih preizkusim. V najslabšem primeru kot predskakalec na letalnici. Od velikank se enostavno ne morem posloviti.«

V najlepšem spominu ohranil letalnice 

Cene ne skriva, da so letalnice tudi zanj posebna strast, prav s Planico pa je povezan tudi najlepši spomin. Raje kot letošnjega olimpijskega srebra, se namreč spominja zadnjega skoka v Planici, ko je doskočil pri 246 metrih.

Prav na planiški velikanki je 21. marca 2014 prvič tekmoval v svetovnem pokalu, debitantski nastop pa je sklenil s točkami in 16. mestom. Kot že zapisano, je bila najbolj uspešna prav zadnja sezona. 

V svetovnem pokalu je nastopil na 73 tekmah, pod najboljši individualni dosežek pa se je podpisal v minuli sezoni, ko je v nemškem Willingenu prvič stal na stopničkah. Na tretjem mestu je zaostal zgolj za Karlom Geigerjem in zmagovalcem Mariusom Lindvikom.

Boste Ceneta pogrešali v svetovnem pokalu?

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnooo (nepreverjen)

pa koga tau briga! Pelajte si ga domov!

tuncika

Naj skakalna družina na svetu. Upam, da tudi babica in dedi skačeta.................

ena pač (nepreverjen)

bravo Cene in vse dobro

Starejše novice