FOTO: Jure Banfi
Nogometna tržnica se v Sloveniji uradno odpre 15. januarja in traja do 15. februarja, vseeno pa klubi že sklepajo različne posle. Tudi na Kopališki 45 so že poskrbeli za dve okrepitvi, na Fazanerijo sta se preselila Staniša Mandić in Renato Simić.

Prestopni rok vedno poskrbi za zanimivo dogajanje v nogometnem svetu. Tudi Slovenija ni nobena izjema, klubi iz Prve lige Telekom Slovenije so v zadnjih dneh opravili že kar nekaj poslov.

Prve okrepitve Mure

Med dejavnejšimi v prestopnem roku so za zdaj tudi na Fazaneriji. Muraši so se namreč doslej že okrepili z dvema nogometašema, črno-bele sta okrepila krilna napadalca nekdanji svetovni prvak Staniša Mandić in Renato Simić, ki velja za enega izmed velikih potencialov slovenskega nogometa. 
 

Na drugi strani pa sta se od Mure poslovila Aleksandar Bošković in Armin Ćerimagić, ki letos nista dobila veliko priložnosti za igro.

Slednja sta s črno-belimi sporazumno prekinila pogodbi, zato Mura z njunima odhodoma ni zaslužila. Bi pa v Murski Soboti lahko v naslednjih dneh oziroma tednih vendarle oplemenitili klubsko blagajno, saj imajo kar nekaj nogometašev, ki bi lahko bili zanimivi za druge klube.
 

Najvišjo vrednost ima Šušnjara, sledita Bobičanec in Maroša

Najvišjo vrednost imajo, glede na portal Transfermarkt, ki je specializiran za cene nogometašev, trije igralci, ki so bili statistično največkrat udeleženi pri zadetkih črno-belih. 
 

Trenutno najvišjo ceno pri Muri ima Luka Šušnjara, ki ga omenjeni portal ocenjuje na 450 tisoč evrov.

Petdeset tisoč manj je po oceni portala vreden Luka Bobičanec, medtem ko je Murin najboljši strelec v jesenskem delu prvenstva Amadej Maroša vreden 350 tisoč evrov. Enako vrednost pa ima tudi prvi prišlek v tej sezoni Staniša Mandić. Slednji je bil pred tremi leti ocenjen celo na 900 tisoč evrov. 

Vrednost 350 tisočakov ima tudi Klemen Šturm, ki je pred dnevi podaljšal sodelovanja s črno-belimi in bo predvidoma na Fazaneriji ostal do poletja 2022. Kapetan Alen Kozar in Nino Kouter sta med tem ocenjena na 300 tisoč evrov, enako vrednost ima tudi Žan Karničnik.

Poletna okrepitev črno-belih Marko Brkić je ocenjen na 250 tisoč evrov, toliko naj bi bila vredna tudi Žiga Kous in Tomi Horvat. Matko Obradović ima medtem znamko 200 tisočakov, takšno ceno pa so pri omenjenem portalu pripisali Jonu Špornu.

Visokorasli napadalec Fejsal Mulić, levi bočni branilec Klemen Pucko sta ocenjena na 150 tisoč evrov, Matic Maruško in Marin Karamarko pa na 125 tisočakov. Dean Šafarić, Andrija Bubnjar in Kai Cipot so ocenjeni na 100 tisočakov, Kevin Žižek pa na 50 tisoč evrov. Omenjeni portal pa za zdaj še ni ocenil vrednosti Žige Lacija in drugega novinca v črno-belem Renata Simića.

Muraši skupaj vredni nekaj več kot pet milijonov

Skupna vrednost nogometašev Mure je 5,1 milijona evrov, v povprečju pa je nogometaš Mure vreden 232 tisoč evrov. Največ so vredni Mariborčani, in sicer 12,38 milijonov evrov.

Najvrednejši igralec Prve lige Telekom Slovenije je Luka Zahović iz Maribora, ki je ocenjen na 1,5 milijona evrov. Vrednost milijon evrov pa dosegajo še Luka Menalo in Stefan Savić iz Olimpije ter člani Maribora Rudi Požeg Vancaš, Amir Dervišević in Kenan Pirić.
 

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rakičan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bravo Mura Bravo Šimunđa I tvoje menanđere. Domače igralce ima samo žoge da nosijo. Starši plačajte še naprej članarino

BRAVO RAKIČAN (nepreverjen)

Točno tak kak si zapisal. Norci nosite naprej denar Muri, starši za svojo domačo deco pa morajo plačevati članarine in druge izdatke (dres z napisom 80 EUR) . Ti brezzvezni tujci pa se z Murinim denarjem sončijo na Maldivih.

In reply to by Rakičan (nepreverjen)

Lana23 (nepreverjen)

http://g?tm????.?om - spl­etna st­ran za zme­nke za o­dr­asle, ki že­lij­o na­jti pa­rtne­rja za s­e­k­s

In reply to by BRAVO RAKIČAN (nepreverjen)

alkimist

Če vajina deca pri Muri vodo nosijo in poberajo žoge v iz Ledave, je čas ka se pijtata zakoj je tomi tak? Ponavadi je nej fora v štabi kluba, ampak v kvalitetiti fuzbala pri deci ali pa forsejranji staršov, ka lejko v službi gučijo kak njegov mali za Muro špila, a v dveh lejtaj niti na treningi nej gola dal.
Gnes je nedela, mata čas ka razmislita o prioritetaj v svojon životi.

In reply to by Rakičan (nepreverjen)

aaaggggg (nepreverjen)

Ne filozofejrajte, sami strokovnjaki, či do mladi zadosta dobri do prišli v poštev, či nej pa pač nej. V članski ekipi je par mladih tak ka dela se dobro.

Hmmmmmm (nepreverjen)

Nej mus... To je fejst odvisno od trenera. In Ante je trener, šteri mladin ne zavuple. Povej mi, šteri mladi igralec je pod Antejon uspešno prišo v prvo ekipo in v prvo postavo. Bilokda. Ges se ga ne spomnin. Mogoče je bil igralec ali pa dva, ampak to je malo... Ga da enouk ali dvakrat zadnjih 15 minut ob zaostanki ali pa ob visikon vodstvi v igro, pa te naj mali neka napravi. Kda zaostajajo večinoma proti bunkeri, kda pa visko vodijo pa niti nega s strani soigralcov nekšne velke motivacije ka bi ti kaj omogočili... Redki v do v ton časi kaj napravili. A pri enih trenerih je teh 30 minut odločilnih za vrednotenje enoga 18-letnika iz mladinske šole... Na drugi strani pa maš recimo najboukši primer v regiji, Dinamo, šteri takoj, kda skapčajo, ka majo talentejranoga igralca, le-toga forsejrajo. Majster špila in špila in špila. Pa mogoče njemi prve 3 tekme ne gratajo. Te pa se pomali najde. Trema odide, vidi, ka njemi trener zavupa, dobi motivacijo pa samozavest. In te pomali ide. Ob eni boukši tekmi pa še telko bole. Te še konkurenca, ob šteroj se vči pa napreduvle in evo. Konkurenca in prave tekme pač napravijo talenta v igralca in nej treningi. Sicer ok, trenejraš tudi proti dobrin igralcon in probaš neka doseči, ampak so to vedno eni in isti igralci, štere s čason spozna. Tekme so važne. Zato vupan, ka do mladi dobivali šanse pod Antejon. Ampak izjemno dvomin v to....

In reply to by aaaggggg (nepreverjen)

Agregat (nepreverjen)

dinamo špila s preverjenimi igralci zato jim ne trpi rezultat. Mlade nepreverjene pošlejo v lokomotivo kera je neuradno njihova podružnica in jih tan preverijo/pripravijo na prvo ligo. Mura toga nema zato bi se poznalo pri rezultatih. Trener je pa sigdar odvisen od rezultata zato treneri ponavadi ne davlejo radi mladih v igro. Kek recimo pri Rijeki tüdi neje davo nič priložnosti mladim. Mogoče bi ga lejko prepričali z dukšo pogodbo ali neka, tak ka bi se vido tudi čez 5 let pri Muri. Edino na drugi rok se treneron splača razvijati mlade na račun rezultata. Pa mi navijači bi tudi mogli biti bole potrpežljivi nej pa kurcati igralce gda 2 tekmi slabo odšpila zato ka mladim se to pogosto dogaja.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmmm (nepreverjen)

Saj moj komentar zaj neje bil direktna primerjava Mure pa Dinama. Niti je nej možno. Ampak princip pa vseeno vala. Mura ma Beltince, ge se igralci lejko pripravijo na malo višji nivo igre. In te se vidi, ali so pripravleni iti stopnički višje v prvo ligo. Podobno kak Maribor, šteri je v Veržej posajo razne Zahoviče. Pa tudi kakšen slabši slovenski klub ala Bravo bi bil ziher kar veseli kakšnoga posojenoga igralca če je talent pa že kelko telko na nivoji. Drugič, Ante pa ma v MS rejsan zgrajeni takšen kult in podporo navijačov pa vodstva, ka bi dolgoročno komot lejko šlo v razvoj mladih igralcov. Neje to Olimpija, ge po enon porazi zgibiš službo. Tudi navijači smo na ton mesti čist dobri. Večina ma mišlenje, ka za sam vrh prve lige nejsmo. Cilj nan je sredina lestvice, v idealnon primeri Evropa. In na tej račun si Mura lejko dovoli malo eksperimentejranja pa vpeljavanja mladih. Misliš, ka v Dinami pa indri navijači ne šinfajo nogometašov, šteri so slabi? Tan še telko bole, ker je nivo telko višji. Pa tudi javnost ščej več. V ton primeri je Prekmurje rejsan balzam za mlade nogometaše. V glavnon, pogoji so, ampak ŠČETI se trbej. S ten, ka mladin daš v podpis profesionalno pogodbo, te pa dobi na 5 tekmaj mogoče 15 minut igre (pa še to je kak edini dobo Cipot. Drugi šans praktično ne dobivlejo. Laci jo je recimo dobo zaradi poškodbe Karamarka in ker neje bilo zamenjave za njega. Ovaček valda ene minute nebi dobo) in po 3 letaj čakanja ide, pač nemre iti na dugi rok. Predvsem te, kda ti športni direktor pa predsednik zagotavlata, ka ščemo iti v smer vpeljevanja mladih. Vsi treneri v mladih selekcijaj majo navodila, ka more vsaj eden do dva iz generacije biti sposobna za prvo ekipo.... Ampak se ne dela v takšnoj smer kak se zagotavla in kak tudi nas večina navijačov pričakuvle. Na žalost...

In reply to by Agregat (nepreverjen)

Zgodovina (nepreverjen)

Glede Anteja, ka je trener šteri ne zavuple mladin se precej moteš. Sezona 11/12 - prva Antejova epizoda v MS: Drakovič - 20 let - 16 nastopov, Janža - 18 let - 30 nastopov, Kous - 18 let, 25 nastopov, Maruško - 20 let - 32 nastopov, Kramar - 19 let - 16 nastopov, Kozar - 16 let - 1 nastop, Sreš - 19 let - 26 nastopov, Bohar - 19 let - 35 nastopov, Kouter - 17 let - 30 nastopov, Lotrič - 16 let - 26 nastopov.
Neven no, meni se to zdijo preci dobre podatke o mladih igralceh.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmmmm (nepreverjen)

Ante je takšno postavo že dobo kda je grato trener. Dodal je Repa pa Dodleka in to je bilo to. Praktično vsi tej igralci, štere ti omenjaš (btw. izjemna generacija, tudi pokalni prvaki Slovenije), so že špilali v prvi postavi Mure oziroma so že bili v ekipi kda so še bili v drugi ligi (ta postava je, kak znamo vsi, nastala bole po sili razmer zaradi pomanjkanja penez in predhodnoga vlaganja v drage, stare nogometaše in trenere ala Gliha) in so že pod Pevnikon štartali v sezono v prvi ligi. Šimundža je z njimi samo nadaljuvo. Ges pa gučin o vpeljevanji mladih v prvo ekipo. To je razlika...

In reply to by Zgodovina (nepreverjen)

Zgodovina (nepreverjen)

Če je bil igralec pod prejšnjin treneron v prvi postavi, še ne pomeni ka de tudi pod novin. Tudi če majo par tekem v svojih nogaj, jih še vedno moreš znati usmerjati. Ante je vido njihovo kvaliteto in jih primerno ponuco. Seveda pa lejko vpeljava mlade igralce, pod pogojon ka so tej kvalitetne. Tisto je bila "zlata" generacija, štera je mela tou kvaliteto, ka so jih lejko takoj ponucale v prvoj lige. V fsakoj ekipe maš jedro okoli izkušenih/standardnih igralcov in postopoma vpeljavaš igralce iz mladinskoga pogona. Igralci kak so Lotrič/Bohar/Janža so bilij nosilci v mladi reprezentanci. Razen Lacija pa Cipota, trenutno nemamo več takšnih. Laci je bil letos 7 krat v ekipe, pa 3 krat je špilo. Za 17 letnika nej slabo. Cipot ma isto statistiko 11/7. Ne pozabimo na Brkića, šteri je star 19 let in je ob poškodbi Kozara grato standardni član prve postave. Horvat je lani prišo iz mladinske ekipa Maribora, letos pa ma že 20 nastopov. Tu so še tudi Karničnik, Sirk, Lorbek, vsi brez izkušenj prvoga moštva, kerin je Ante zavupo. Ob lanski uspešni sezoni so seveda apetiti navijačov gratali večji in pričakuvlejo na vsaki tekmi malonej zmago. Nemreš dati v prvo ekipo 4 mladince, pa pričakovati ka rezultat ob ton nede pešo. Zanimivo de spremljati kak de Ante delo z Simićon, 18 letnik brez ene minute članskoga fuzbala. Verjetno ga je nej pripelo ka de klop segrevo.

In reply to by Hmmmmmmmm (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

saj pa Cipot redno dobivle priložnost v ekipe, je že tude odšpilo v prve postave. Laci de pa tude vedno več odšpilo, ker zadnje tekme ka je špilo je biu več kak odličen!!

In reply to by Hmmmmmmmm (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Spomnim se da je en čas dajo v igro Šlaka. Potem pa je poniknil mislim, da je pri Dravi.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

krofaš (nepreverjen)

Muraši vabljeni v Naš Bar melinci! rundA gratis!

szd... (nepreverjen)

profesionalci ne smejo piti alkohola, drugac so na tekmi kot polzi pocasni. pridejo pa na vodo.

In reply to by krofaš (nepreverjen)

pravavlada (nepreverjen)

Vrejdnost bobičanca pa je tak doj spadnola ka je več omembe nej vrejden :D

Anon2103 (nepreverjen)

Igralci spadne vrejdnost, kda je poškodovani. Što bi si mislo.

In reply to by pravavlada (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Šušnjara več vreden kak Bobičanec? Ka so ju na kile odavali?

navijač (nepreverjen)

teško de z takšno politiko MURA še dugo špilala v prvi ligi majo trenera ki vozi igralce ki niso niti na nivoju naših mladincev ,samo da ni domač ,kje je logika vozimo igralce ki nimajo hitrosti niti tehničnega znanja ,glavno da dobijo plačo .

-- (nepreverjen)

a Renato Simić je očitno slab za tejbe, a špila v REPREZENTANCE!!! človek nemaš pojma o fuzbale!!!!

In reply to by navijač (nepreverjen)

naftaš (nepreverjen)

tak ste pametni da bi lahko nogomet igrali ali ste lenobe kateri uživajo v kritiziranju

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice