Portal Trasfermarkt je osvežil vrednosti nogometašev v Prvi ligi Telekom Slovenije, posledično je prišlo tudi do nekaterih sprememb. Najvrednejša trenutno Nino Kouter in Luka Bobičanec.

Spletni portal Transfermakt, ki je specializiran za tržne vrednosti nogometašev, je poskrbel za najnovejšo korekcijo, h kateri je zagotovo pripomogla tudi epidemija koronavirusa.

Drži sicer, da se na tovrstne ocene ne gre povsem zanašati, saj je nogometaš vreden le toliko, kolikor bo zanj nekdo želel odšteti, ampak vendarle dajejo nek vpogled v trenutno stanje na trgu.

Kakšna je vrednost novincev?

Prestopni rok v Sloveniji se sicer začne s 15. januarjem, črno-beli pa so že pred tem poskrbeli za dve okrepitvi, v Mursko Soboto sta se preselila Mihael Klepač in Samsondin Ouro. Prvi se je k Muri preselil iz Aluminija, drugi je bil pred tem član druge ekipe zagrebškega Dinama, že nekaj časa pa je treniral s Kidričani, kjer nikoli ni bil registriran.

Klepač je bil v lanski sezoni eden najboljših posameznikov v Aluminiju, njegova cena je takrat znašala 600 tisoč evrov. Ob novem vrednotenju se je ta cena prepolovila in znaša 300 tisočakov, medtem ko Oura Transfermarkt ocenjuje na 50 tisočakov.

Kouter in Bobičanec vredna pol milijona

Pri Muri imajo trenutno dva nogometaša, ki sta vredna pol milijona evrov, to sta Nino Kouter in Luka Bobičanec. Kouter takšne vrednosti ni dosegel še nikoli, Bobičanec je bil pred pol leta vreden še 50 tisočakov več. Koutru, ki je dobil tudi poziv v reprezentanco, je vrednost zrasla za 200 tisočakov.

Sledijo trije nogometaši z vrednostjo 400 tisoč evrov, pri vseh pa je "zgodba" različna. Žan Karničnik je ohranil vrednost, ki jo je imel pred približno pol leta, Andriji Filipoviću je vrednost narasla za 200 tisočakov, Amadeju Maroši pa je padla za 200 tisočakov. 

Sledi Jan Gorenc, ki je vreden 350 tisoč evrov, tudi njemu je vrednost narasla za 200 tisočakov. Vrednost 300 tisoč evrov imajo Alen Kozar, Tomi Horvat, Žiga Kous in Klemen Šturm. Vrednost Horvata in Šturma se od zadnjič ni spremenila, Kozar in Kous sta "pridobila" 50 tisočakov.

Na vrednost vplivale tudi poškodbe

Mladi napadalec Kai Cipot je vreden 275 tisoč evrov, kar je 100 tisoč evrov več, kot nazadnje. Marko Brkić je vreden 250 tisočakov, sledijo Kevin Žižek, Dragan Lovrić in Matko Obradović z 200 tisoč evri.

Klemen Pucko in Luka Marič imata vrednost 150 tisočakov, Matic Maruško pa 125 tisočakov. Na 100 tisoč evrov sta ocenjena Staniša Mandić in Marin Karamarko, pri obeh pa je za padec bržkone poskrbela dolgotrajna poškodba.

S 50 tisoč evri pa so trenutno ocenjeni Dušan Gyergyek, Marko Zalokar, Jure Travner, Renato Simić in Vito Štrakl.

Največ vreden Mlakar iz Maribora

Najvrednejši nogometaše Prve lige Telekom Slovenije je Jan Mlakar iz Maribora, ki je ocenjen na 1,6 milijona evrov. Njegova cena je sicer padla za 200 tisočakov. Milijonsko znamko imata še Rudi Požeg Vancaš, ki je vreden 1,2 milijona evrov in Advan Kadušić iz Celja, ki je vreden okrogel milijon evrov.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

SOBOTAINFO, VERJETNO NISO VREDNI VEC KAK POLICIJA!?

realnoo (nepreverjen)

murasi majo vecje place kak policaji?
sobotainfo muteci, naredite statistiko:)
grozna bresposelnost, kriza v druzbi, SPORT PA RAZTURAVLE...

Froc1967 (nepreverjen)

Nerealne stevilke. Telko ka se nika pise..

pomurc (nepreverjen)

Če jim kdo za Brkića ponudi teh 250 tisoč, naj ga takoj prodajo. Njegova kakovost je za 2. ali 3. slovensko ligo.

Muraaaaa (nepreverjen)

Maruško zdaleč premalo ocenjeni!

nau (nepreverjen)

Kozorog ma pet tisočakov.

In reply to by Muraaaaa (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

OGLAS: Če kdo kupi igralce v paketu 6 igralcev, dobi 70% popust.
ŠIFRA : ne videno, kupljeno.
PS : Prodaja brez ogleda, ker obstaja bojazen, da bo morala Mura celo plačati, če jih kdo vzame. Zaradi kvalitete.

Starejše novice