FOTO: Jure Banfi
Presenečenje! Amadej Maroša ni več nogometaš Mure. Dolgoletni napadalec črno-belih bo nogometno kariero nadaljeval na Cipru, so pred nekaj minutami sporočili iz Fazanerije.

Amadej Maroša zapušča Fazanerijo, po zdravniškem pregledu in podpisu pogodbe bo postal nogometaš ciprskega AEL Limassola.

Otrok Fazanerije soboškega prvoligaša zapušča po nekajletni uspešni zgodbi, dres Mure je po povratku v Mursko Soboto nosil od sezone 2016/17. Prekmursko prestolnico zapušča z 204 odigranimi tekmami in 88 doseženimi zadetki.

Z 31 goli je najboljši prvoligaški strelec kluba po povratku Mure v družbo najboljših klubov na sončni strani Alp. Maroša se po informacijah Sobotainfo na Ciper odpravlja že jutri.

Odhaja na Ciper

Sedemindvajsetletni napadalec priznava, da odločitev o prestopu ni bila lahka, a je želel storiti korak naprej v karieri:

»Za nami je eno izjemno obdobje, popotovanje od tretje lige do konferenčne lige. Vesel sem, da sem rasel skupaj z Muro in bil zraven ob največjih uspehih kluba. Vsi ti uspehi mi bodo za vedno ostali v spominu. 

Toda vsaki zgodbi pride konec in tukaj se končuje tudi moja skupna pot z Muro. Vsaj za zdaj. Mislim, da je prišel pravi čas, da storim korak naprej v karieri. Odločitev ni bila lahka, a želim se preizkusiti tudi na tujem. 

Hvala vsem v klubu, ki so vseskozi verjeli vame, hvala navijačem, Black Gringosom in ostalim, ki so nam vedno stali ob strani. Res je, da odhajam iz Mure, a seveda bom ostal njen velik navijač. Hvala za vse.«

Vrata Fazanerije ostajajo odprta

O slovesu napadalca, ki je jeseni odločil dvoboj z londonskim Tottenhamom in v končnici dvoboja v Ljudskem vrtu zadel za prvo zmago Mure v skupinskem delu evropskih tekmovanj, je spregovoril tudi Denis Rajbar.

Športni direktor državnih prvakov je priznal, da je bila želja po selitvi v tujino prevelika, da bi nogometaša iz Melincev, ki zdaj živi v Odrancih, zadržali v Murski Soboti:

»Amadeju smo izredno hvaležni, da je bil vseskozi del naše zgodbe in hvala mu za vse zadetke, ki jih je prispeval v čarno-bejlon. Tako kot se je razvijal klub, se je razvijal tudi on kot igralec in prišlo je do stopnje, ko je bila želja po tem, da se preizkusi v tujini prevelika. 

Tudi zato je hitro prišlo do dogovora o prestopu. Želim mu čim več uspeha na novi poti, vrata Fazanerije pa mu ostajajo odprta.«

V kratkem bi lahko bil potrjen tudi prestop Žana Karničnika, za katerega se je po pisanju Ekipe SN ob ruski ponudbi ogrel tudi klub Anteja Šimundže, bolgarski Ludogorec.

AEL šestkratni ciprski prvak

Kam se bo preselil spretni napadalec Mure? AEL iz Limassola, mesta na jugu Cipra, drugega največjega na sredozemskem otoku, je šestkratni državni prvak, še sedemkrat pa je bil pokalni prvak, nazadnje leta 2019.

Trenutno desetouvrščeni klub dvanajstčlanskega prvenstva je na zadnjih osmih tekmah osvojil vsega štiri točke, od začetka decembra pa ga vodi Grk Savvas Pantelidis.

AEL je pred več kot desetletjem in pol nekaj mesecev vodil tudi Bojan Prašnikar, dres kluba pa je v času, ko je bil Ciper obljudena destinacija naših nogometašev, obleklo že nekaj Slovencev.

Omenimo zgolj Amirja Karića, Muamerja Vugdalića, Marka Simeunovića, Simona Sešlarja, Jerneja Javornika, Spasoja Bulajića in še koga.

Komentarji (50)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

eh, škoda..

Fafanfauči (nepreverjen)

Tan de pa po sreči tretja izbira 😆

In reply to by 11 (nepreverjen)

Cr 7 (nepreverjen)

Hvala za vse in Srečno ⚽️⚽️🙏🙏🙏

Proizvodnja (nepreverjen)

Čisto človeško je, da vsak hoce nekako vnovcit svoje sposobnosti. Tako je tudi z nogometaši. Mura ni taksen klub, ki bi lahko plačala nogometaše, ki so jo prerasli. Uspesno vzgojo novih talentov in obilo uspehov v drugi sredini jim želim.

komentar x (nepreverjen)

Med "vnovčevanje sposobnosti" definitivno ne spada gretje klopi na vsaki tekmi. Ker točno to bo delal v ekipi v katero prihaja.

Razlog za odhode je vselej en - denar.
In ko razočarani ugotovijo, da tisti dodaten tisočak ne prinese življenjske sreče, se pokorno vrnejo nazaj v slovensko ligo.

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

Modrijasti onejaš (nepreverjen)

Dosta san ga prešinfal, je pa dosta dal klubi ne glede na vse. Srečno.

janko in metka (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Na Cipru še nišče nej dugo ostano pa tudi on ne bo to je 100 %.

Jürgen (nepreverjen)

Ne..... Tonci Zlogar 🤔🤔🤔

In reply to by janko in metka (nepreverjen)

Drago22 (nepreverjen)

Hvala amadej za vse in srecno. Zasluzil si da gres in vzemes denar,sramota za muro da je imel eno od najslabsih pogodb in ga niso zadrzali. Drugace pa razni mulici,mulahujesinovici,mandici dobiju 2x vec kot marosa. To je sramotno!!!
Ostali pa preberite se enkrat moj komentar ko sem napisal decembra da muro zapuscajo simundza,matko,karnicnik in marosa,vi pa ste mi minuse nabijali. Zdaj pa vidite.

Fafanfauči (nepreverjen)

Drago22 v vsem si mea praf, minusi ti dale idejo 😆😂😁

In reply to by Drago22 (nepreverjen)

Žled (nepreverjen)

Kakše Matko??? Kama te on ide?

In reply to by Drago22 (nepreverjen)

Labdopojo (nepreverjen)

Nafta

In reply to by Žled (nepreverjen)

NAPAKA VODSTVA (nepreverjen)

V Muri so se zadnje leto iz njega norčevali predvsem zmešani Šimundža saj nikoli ni igral celo tekmo največ 20 minut vodstvo ga ni tako plačevalo kot ostale balkance, ki niso pokazali nič in PRAVILNO IN SKRAJNI ČAS da tudi on zapusti tako mafijo. Murinemu vodstvo na čelu s Kuzmičem pa samo sledeče na dušo: KO MURO ZAPUŠČAJO OTROCI MURE KI SO TU GOR ZRASLI, DOMAČINI, POTEM JE TO ŽALOSTNO IN NEDOPUSTNO. Vse to je že bilo v zgodovini Mure videno in 3 x je Muro vrag vzel in sedaj ste četrtič na tej poti.

bonge (nepreverjen)

Nika se ne boj ,mura ma dosti mladih Marošov kere mo priključili prvi ekipi in jih dobro prodali in ob tem imeli še lepe rezultate. Fuzbal je biznis. Vodstvo mure samo tak naprej.

In reply to by NAPAKA VODSTVA (nepreverjen)

SRAMOTA ZA VODSTVO (nepreverjen)

MARUŠA mi je sam povedal da mu je vodstvo Mure na čelu s Kuzmičem dalo tako slabo plačano pogodbo, za eno polovico manj kot ..... ičem, balkancem, bosancem IN MORAL JE ODITI. VODSTVO MURE SRAM NAJ VAS BO !

vaseime (nepreverjen)

Maruško?

In reply to by SRAMOTA ZA VODSTVO (nepreverjen)

Marko_10 (nepreverjen)

...mislim da se zgodovina ponavlja. Mogoče se motim.

per (nepreverjen)

Nika se ne motiš ode baba s kolačima perje svalivavle in to je to danas jesmo suta nismo tako veli sveto pismo

In reply to by Marko_10 (nepreverjen)

MAFIJA, FUJ (nepreverjen)

Takega igralca, ki da odločilni gol in pripravi senzacijo v Evropi SE ENOSTAVNO NE SME NAGNATI, če pa si on ne zasluži primerno plačano pogodbo, POTEM PA NAJ MURO VRAG VZAME.

Fafanfauči (nepreverjen)

Malo morgen, avtogoool!

In reply to by MAFIJA, FUJ (nepreverjen)

TD (nepreverjen)

Pa nemre iti igralec ka je drzavni prvak,ka je premago Totenhem,v Evropi spilo v skupini konferencne lige v Ciper,v ekipo stera je 10. od 12.v slabi ligi. In Rajbar ti se mas za sportnoga direktora...nej je to malo prevelki zalogaj za tebe???

Llaci (nepreverjen)

Brezveze se skrivlejo zneski za odškodnine. Če navijači kupuvlemo vstopnice, sezonske karte, klubske izdelke ipd. z svojimi lastnimi prisluženimi pejnezi, si zaslužimo tudi znati kakše so finance kluba in za kakšne zneske igralci odhajajo. Klub ni in nebi smel biti privat firma. V vseh večjih ligah je to standardna praksa.

cyprus (nepreverjen)

Baje ka je mura dobijla eno 200kg. svinjo doma vzrejeno za odškodnino..

In reply to by Llaci (nepreverjen)

A (nepreverjen)

Pa ste eni rejsan smejšni vej pa zdaj je pravi čas ka ide či je tou njegova želja. 27 lejt je star z veljavno pogodbo se pravi ka Mura dobij odškodnino un pa lipou zaslujži. Amadej srečno pa čim več golov jin natrousi.

someone1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mura se očitno potaplja........

..... (nepreverjen)

someone1tebi se je že pamet potopila.

imbecili zgoraj (nepreverjen)

He he he... polovico zgornjih komentarov napisala ena in ista oseba. Dečko za takše obstaja stokovna oznaka - bipolarna motnja. Idi malo na pregled....

Busybee (nepreverjen)

Amadej legenda hvala ti za vse nepozabne trenutke ki smo jih po zaslugi tvojih potez smeli doživeti! In upam da te pot še kdaj pripelje nazaj v črno-beli dres.💖💖💖💋💋💋hvala!

rile (nepreverjen)

Drži se,pa pogodbo podpijši samo z klavzolami prostega odhoda po koncu sezone.

Expat 2015 (nepreverjen)

Ni važno, kolikokrat zgrešiš. Važno je, da zgrešiš na tekmi, ki jo veliko ljudi gleda 😀, odbitek pa konča v mreži.

Bakovčar (nepreverjen)

Vse sem že povedo, ka se bo hiška iz sanj podrla prej kot smo mislili.

čergoli-sin (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Moj oče in jaz sva se od hude novice kar podrislala in ukozila!!!!! Brneče govedo a ti je par krat prišlo????? Si v delirujumu????? Ti gorijo žarnice kot so na božični jelki, govedo zblojeno????

S-love-nija (nepreverjen)

Že davno bi mogo ite, na bokše plačana mesta, pa je nej šal, zaj pa ide za drobiž na Ciper. Pa nej ka bi ga šinfo, svadi me njegovo odlašanje, predugo je kolebo. Dober igralec je, pa Ciper je nej neka oh in sploh.

. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Maribor šampion.

Joint (nepreverjen)

Za moje pojme je to bedarija ka je naredo.

A (nepreverjen)

Pa mi povej zakoj je tou bedarija, mogouče ka de dobro zaslužo ka v Muri ne bi mogo, tou je najbole pametno ka je v karieri napravo.

In reply to by Joint (nepreverjen)

FD2 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Saj vse je vredi ka ide, samo ka se nede zgodilo kak z sirkon, ka je klop grel v 2 ligah, zaj pa je sao v koper, keri je trenutno edini favorit za prvo mestu osim mure, namesto ka bi nazaj k muri priso. Bogin se samo ka marosa nede za leto dni v maribor prišo. Ka te ga celo Prekmurje zamrzi.

malivatrogasac (nepreverjen)

Pa ti nemaš veze od nogometa. Sirk je pri Maribori in igra. V Koper je šel Šušnjara.

In reply to by FD2 (nepreverjen)

Joint (nepreverjen)

Heeh če tao napravi njemi niti na njivaj nikaj nede raslo tak ka zamrzijo 🤣🤣🤣

In reply to by FD2 (nepreverjen)

malivatrogasac (nepreverjen)

Bravo Maroša ideš v svobodno državo. Tam ni diktature Čelavoga diktatora. Ko ga vržemo z oblasti se lahko vsi vrnete v Muro.

Dade (nepreverjen)

TVOJO LEVIČARSKO FUKNJENO PAMET.

In reply to by malivatrogasac (nepreverjen)

izi

Idi gasit bumbat rt ti gori.

Mbd (nepreverjen)

Igralci odhajajo resne okrepitve ni in ne bo!
Vodstvo je nastavilo novega trenerja, ki bo krivec za vse.
Nekdo si bo polnil žepe Novi trener bo pa kriv za neuspehe kajti z trenutno ekipo nemore nič konkretnega narediti niti se ne pričakuje. Ze Anteju ie na koncu škripalo in je imel dokaj dobre rezervne igralce in tudi kader na igrišču ni bil slab trenutno tega ni in bo težko!
Bojim se da novi trener ni črna ovca ki bo na koncu izigran za več kot polovico manj place od Anteja!
Lp in upam da vse od napisenega nebo držalo ker če bo, bo hudo
3,4 Muraaa

Blablablablabl… (nepreverjen)

So napisali tla se tresejo v bližini Ljutomera, morali bi da se tresejo v Muri in to zelo!!!!

Seljo (nepreverjen)

Dosadni ste s temi bednimi "komentarji". Palik boukše znate, ka je dobro za Muro pa cilou, ka je dobro za Marošo.
Maroša ide zatou, ka de tan več zaslujžo, ka je tisto trenutno bole perspektivni klub kak Mura in ka vupa, ka de tan špilo in se mogoče še drakše oudo! Pa nej sračkati prejk ciprske lige pa reprezentance. Malo si poglednite rezultate zadnjih lejt! Tudi s Slovenijo.
Što bi Maroši po človeškoj plati zamero? Proba naj, če nej - Maroša vedno dobrodošel nazaj v Muro! Pa hvala ti in vso srečo naprej! Naj ti služi zdravje, sposobnosti maš!

Đouže (nepreverjen)

V roki 3 let je 2. liga garant, Maroša pravilno si se odloučo,ka boš tu za 1500 eur špilo....Glavno ka Šimundža mel 12 000 eur......Dečki ite dokeč ste še nej prestari....

Okosokolovo (nepreverjen)

Emkrat v prihodnoste bo tudi odkrito poslovanje Nogometnega menagementa d.o.o. Bo zanimivo vidite.

rejbar (nepreverjen)

tak je tou v fusbale ton.

Gost#3 (nepreverjen)

Tako trdo je "pristal" na Cipru, da so doživeli potres 6.stopnje

Gnees (nepreverjen)

Te sport je pac samo dober busines za par srecnezev, meni je skoda vsakega evra ki bi ga porabil za karto, dobesedno se vsi po vrsti norca delajo iz navijacev. Kar pa se mure tice , kolikor pravijo tudi mestna obcina financno podpira klub, kar ne bi bilo sporno ce bi se tak klub vodil transparentno, finance bi morale biti javno dostopne.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice